Vuokra-asuntojen tarjonta on Vantaalla monipuolista

Vuokra-asuminen on joustavuuden ja turvallisuuden vuoksi suosittu asumismuoto Suomessa ja suosio on tällä hetkellä kasvussa.

Vantaalla vuokra-asuntoja on tarjolla pienistä yksiöistä aina omakotitaloihin. Vuokra-asuntojen kysyntä on kaupungissa suurta, joten jos vaatimukset asunnon sijainnin ja tyypin suhteen ovat hyvin tarkat, voi asunnon löytymiseen kuluva aika olla pitkä. Suosituimmilta alueilta vapautuvat vuokra-asunnot vuokrataan nopeasti.

Kaupungin vuokra-asuntoja hallinnoi VAV

Vantaan kaupungin vuokra-asuntoja hallinnoi VAV Asunnot Oy, joka on kaupungin omistama yhtiö. VAV-konserni omistaa noin 9 500 asuntoa ja joka kymmenes vantaalainen asuu VAV:n asunnossa.

Kaupungin vuokra-asuntojen hakemusten käsittely tapahtuu VAV-Asunnot Oy:ssä, Veturikuja 7, 01300 Vantaa, asiakaspalvelu p. 010 235 1450.

Muita vuokra-asuntojen tarjoajia Vantaalla

Vantaalla toimii suuri joukko vuokranantajia, joista suurimpia ovat ns. yleishyödylliset vuokranantajat, kuten VVO & Lumo , Sato ja Avara. Lisäksi monet vakuutusyhtiöt, Kuntien eläkevakuutus ja Kunta-asunnot omistavat Vantaalla vuokra-asuntoja.

Osa vuokra-asunnoista on Valtion tukemia ja niissä on mm. varallisuusrajat. Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa valtio ei säätele asukasvalintaa. Jokainen vuokranantaja tekee asukasvalinnat itsenäisesti.

Vapailla markkinoilla on tarjolla runsaasti myös yksityishenkilöiden omistamia vuokra-asuntoja, joita voi etsiä esimerkiksi seuraavilta internetsivuilta: oikotie.fi, jokakoti.fi, vuokraovi.com, asunnonvuokraus.com.

Vuokra-asunnon hakua ja asumista koskevaa tietoa saa internetsivuilta www.asuminen.fi