Vantaan tulevaisuuskuvat

Millaisia mahdollisia tulevaisuuksia Vantaa voi kohdata? Tervetuloa tutustumaan Vantaan tulevaisuuskuvat -verkkojulkaisuun!

Nettiyhteytesi nopeudesta riippuen julkaisun latautuminen saattaa kestää hetken. Jos julkaisu ei aukea nettiselaimessasi, varmista että selaimesi Flash-liitännäinen on päivitetty. Googlen Chrome-selaimella saatetaan vaatia liitännäisen salliminen (kirjoita osoitekenttään chrome:plugins). Myös Internet Explorer-selaimella saatetaan vaatia liitännäisen salliminen (valitse Työkalut > Lisäosien hallinta).

Vantaalaisten näkemyksiä strategiatyöhön

Vantaan kaupunkisuunnittelu valmistelee yhdessä kuntalaisten kanssa Vantaalle tulevaisuuskuvia, joiden avulla suunnitellaan kaupunkia vuonna 2027, 2067 ja 2117.

Yli 1500 henkilöä on osallistunut Tulevaisuuskuvien tekemiseen. Valtaosa heistä on vastannut nettikyselyihin. Lisäksi vantaalaisia on tavattu työpajoissa, tapahtumissa ja kadulla.

Lasten ja nuorten vaikuttajapäivään osallistui 44 peruskoulua, 8 toisen asteen koulua ja 6 nuorisotilaa. Osallistuneissa kouluissa on yhteensä 22 000 oppilasta – osallistuneiden luokkien määrää ei kuitenkaan tilastoitu.

Tulokset

Vantaan tulevaisuuskuvat -hankeessa kerättyä aineistoa käytetään:

  • Vantaan tulevan valtuustostrategian 2017 – 2021 valmistelussa
  • Yleiskaavan 2020 valmistelussa

Hankkeen tuloksista kootaan näyttely ja julkaisu, jotka valmistuvat vuoden 2017 lopussa. Alustaviin tuloksiin voi tutustua seuraavasti:

Aineiston keruu on päättynyt

Tulevaisuuskuviin koottiin aineistoa seuraavasti:

Tähän mennessä tapahtunut

Gallup
Vantaalaisten näkemyksiä kotikaupungin tärkeistä teemoista kerättiin katugallupissa, asukastilaisuuksissa ja verkossa 10 / 2016 – 1 / 2017. Gallupin vastaukset näkyvät Tulevaisuuskuviin valituissa teemoissa.

Vantaan tulevaisuuskysely
Mihin suuntaan haluat Vantaan kehittyvän? Millainen on tulevaisuuden hyvä kotikaupunki? Vantaan tulevaisuuskysely oli avoinna 2 – 4 / 2017.

Asukasraati
Asukasraati käsitteli valtuustostrategian kysymyksiä kahden päivän ajan keväällä 2017. Raadin julkilausuma kokoaa työskentelyn tulokset. Tutustu asukasraadin julkilausumaan!

Lasten ja nuorten vaikuttajapäivä
Kotikaupungin tulevaisuus oli Vantaan Lasten ja nuorten vaikuttajapäivän teema. Vaikuttajapäivä järjestettiin 26.4.2017.

Ajankohtaista

Twitter