Vantaan tulevaisuuskuvat

Millaisia mahdollisia tulevaisuuksia Vantaa voi kohdata? Tervetuloa tutustumaan Vantaan tulevaisuuskuvat -verkkojulkaisuun!

Nettiyhteytesi nopeudesta riippuen julkaisun latautuminen saattaa kestää hetken. Jos julkaisu ei aukea nettiselaimessasi, varmista että selaimesi Flash-liitännäinen on päivitetty. Googlen Chrome-selaimella saatetaan vaatia liitännäisen salliminen (kirjoita osoitekenttään chrome:plugins). Myös Internet Explorer-selaimella saatetaan vaatia liitännäisen salliminen (valitse Työkalut > Lisäosien hallinta).

Ajankohtaista

Vantaan tulevaisuuskysely
Mihin suuntaan haluat Vantaan kehittyvän? Millainen on tulevaisuuden hyvä kotikaupunki? Kysely on avoinna 30.4.2017 saakka. Vastaa kyselyyn tästä.

Asukasraati
Asukasraati valmistelee asukkaiden näkemyksen kaupungin strategisiin kysymyksiin. Raatiin etsitään monimuotoista osallistujajoukkoa vantaalaisista. Lisätietoja tulossa myöhemmin!

Lasten ja nuorten vaikuttajapäivä
Kotikaupungin tulevaisuus on Vantaan seuraavan Lasten ja nuorten vaikuttajapäivän teema. Vaikuttajapäivään osallistuvat lähes kaikki vantaalaiset peruskoulut ja lukiot. Lasten ja nuorten tuottama aineisto on osa Vantaan tulevaisuuskuvia. Vaikuttajapäivä järjestetään 26.4.2017.

Tähän mennessä tapahtunut

Gallup
Vantaalaisten näkemyksiä kotikaupungin tärkeistä teemoista kerättiin katugallupissa, asukastilaisuuksissa ja verkossa 10 / 2016 – 1 / 2017. Gallupin vastaukset näkyvät Tulevaisuuskuviin valituissa teemoissa.

Mihin tähtäämme?

Vantaan kaupunkisuunnittelu valmistelee yhdessä kuntalaisten kanssa Vantaalle tulevaisuuskuvia, joiden avulla suunnitellaan kaupunkia vuonna 2027, 2067 ja 2117. Teemme kaupungin pitkän tähtäimen suunnittelusta läpinäkyvämpää. Kaupunkilaiset saavat tietoa suunnitteluun vaikuttavista moninaisista näkökulmista. Toisaalta asukkaiden asiantuntemusta hyödynnetään paremmin kunnan viranomaisten toiminnassa ja poliittisessa päätöksenteossa.

Tavoitteena on, että 20 000 vantaalaista eli noin 10% asukkaista osallistuu tulevaisuuskuvien tekemiseen.

Tulevaisuuskuvia käytetään Vantaan tulevan valtuustostrategian 2017 - 2021 valmistelussa, yleiskaavan päivityksessä sekä keskustojen profiloinnissa.