Kirjastopuisto on Tikkurilan vihreä olohuone

Kaupungintalon ja Tikkurilan kirjaston väliselle alueelle on rakentunut uuteen Tikkurilantoriin liittyvä keskustapuisto, Kirjastopuisto.

Puiston rakennustyöt käynnistyvät toukokuun 2016 lopulla ja puisto saatiin käyttöön elokuussa 2017.

Puisto kaikkien käyttöön

Kirjastopuisto on toiminnallinen puistoalue, jossa on muun muassa lasten leikkialue ja pieni skeittipaikka. Läntinen osa puistosta on avoimempaa nurmea oleskelua ja auringonottoa varten, ja sinne sijoittuu myös esiintymisalue pienille konserteille ja tapahtumille.

– Tavoitteena on luoda puistosta ja torista olohuone, osa korkeatasoista elävää kaupunkikeskustaa. Suunnittelussa on otettu huomioon eri ikäryhmät ja erityisesti esteettömyys. Uskon, että puistosta tulee viihtyisä paikka, johon voi mennä vaikka piknikille, kertoo puistosuunnittelupäällikkö Hanna Keskinen.

Puiston selkärankana toimivat puistokäytävät ohjaavat liikkumista Ratakujalle, kirjastolle, Lummetielle, kaupungintalolle ja torille, tulevalle Asematien kävelykadulle sekä Männistönpolun kautta uudelle asemakeskukselle.

Kirjastopuiston ja Tikkurilantorin ympäristössä taide on oleellinen osa kokonaisuutta. Puiston välittömässä läheisyydessä sijaitsee kuusimetrinen Merja Rankin Tarinapuu, ja Tikkuparkin sisäänkäynnistä voi löytää Jaana Brinckin Rangalla-teoksen pronssiaiheiset mäntykiekot katupinnassa sekä printatut mäntykuvioinnit lasiseinissä. Alueen suunnitelma perustuu vuonna 2006 pidettyyn Tikkurilan keskustan maisema-arkkitehtuurikilpailuun, jonka voitti Maisemasuunnittelu Hemgård ehdotuksellaan Tik´kuja. Kaupungin taidemuseo kuratoi suunnitteluun mukaan taiteilijaryhmä ART4:n. Taiteen teemana on 1950-luku ja koti – oman paikan etsiminen ja löytyminen kaupungissa ja yhteiskunnassa.

– Kirjastopuistosta on suunniteltu erittäin korkeatasoinen puisto, joka tulee osaltaan nostamaan Tikkurilan profiilia, Keskinen summaa.

Havainnekuva: Maisemasuunnittelu Hemgård

Ajankohtaista

Twitter