Kehärata

Kehärata avasi Vantaalla uuden aikakauden heinäkuussa 2015 , yhdistäen Tikkurilan ja Myyrmäen toisiinsa. Kehäradan avautumisen myötä Tikkurilasta tulee Suomen toiseksi vilkkain juna-asema.

Nyt valmistunut rata on kokonaisuudessaan 18 kilometriä pitkä, joista tunneleita on kahdeksan kilometrin matkalta. Kehäradan varteen nousee uusia asuinalueita, samalla kuin jo olemassa olevia keskustoja kehitetään. Vehkala, Kivistö, Aviapolis, Lentoasema ja Leinelä ovat uusia asemia Kehäradan varrella.

Kehäradan liittyessä vanhoihin ratoihin muodostuu sydän, jonka varrella, kilometrin päässä 24:sta asemasta asuu nykyään noin 140 000 asukasta. Tulevaisuudessa asukasmäärän odotetaan nousevan jopa 200 000:een. Suuri osa kasvusta tapahtuu Vantaan uusilla asuinalueilla, Kivistössä, Aviapoliksessa ja Leinelässä. Uusia asuinrakennuksia nousee myös Tikkurilaan, samalla kuin Myyrmäki ja Martinlaakso ovat kehittymässä monipuolisiksi kaupunkikeskuksiksi.

Vantaalaisille yrityksille Kehärata tarjoaa uusia mahdollisuuksia kasvavien markkinoiden sekä hyvien kulkuyhteyksien myötä. Radan varteen tulee 200 0000 uutta työpaikkaa, eli sama määrä kuin asukkaitakin. Aviapoliksen sekä Lentoaseman merkitys työpaikka-alueina kasvaa entisestään. Vehkalaan syntyy tulevaisuudessa kokonaan uusi työpaikka-alue.

Kehäradan liikennöinti alkoi1.7.2015. Kehärataa liikennöidään arkisin ja lauantaisin 10 minuutin vuorovälein. Arvion mukaan junissa tehdään päivittäin noin 150 000 matkaa.

Tutustu Kehärataan HSL:n sivuilla.

Tee kierros kehäradalla

Hyppää kyytiin ja koe tunnelmat kehäradan asemilla.

Ajankohtaista

Twitter