Maksullinen pysäköinti

Vantaan keskusta-alueilla siirrytään maksulliseen pysäköintiin syksystä 2017 alkaen. Liityntäpysäköinti säilyy maksuttomana jatkossakin.

Vantaalla otetaan käyttöön maksullinen pysäköinti kaupunkikeskustojen sekä asemien ympäristöjen katu- ja torialueilla sekä kaupungin hallinnoimilla pysäköintialueilla.

Pysäköinnin maksullisuus aloitetaan syksyllä 2017 keskeisimmistä alueista (Tikkurila, Myyrmäki, Kivistö) edeten muille keskusta-aluille (Koivukylä, Korso ja Martinlaakso) seuraavan 2 - 5 vuoden sisällä.

Pysäköinti on maksutonta ensimmäisen tunnin ajan. Sen jälkeen pysäköintimaksut ovat keskeisimmillä paikoilla 2 €/h ja muilla paikoilla 1 €/h. Maksullisuus on voimassa pääsääntöisesti arkisin klo 7 - 19 ja lauantaisin klo 8 - 14.

Pysäköintimaksut on tarkoitus kerätä pääasiassa mobiilisti. Mikäli pelkkä mobiilimaksaminen osoittautuu ongelmalliseksi, voi kaupunki hankkia yksittäisiä maksuautomaatteja tai mahdollistaa pysäköinnin maksamisen esimerkiksi Vantaa-infoissa tai kioskeissa. Maksulliseen lyhytaikaisen asiointipysäköintiin suositellaan siirryttävän myös em. keskusta-alueilla sijaitsevissa kaupungin omistamissa kiinteistöissä, pois lukien koulujen ja päiväkotien pihat.

Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti on maksutonta, mutta edellyttää HSL:n matkakortilla tai voimassaolevalla kausi- tai arvolipulla tunnistautumista. Ilman matkakorttia pysäköinti maksaa 5 €/ pysäköintitapahtuma.

Liityntäpysäköintialueet HSL:n verkkosivuilla.

Ehdotukset maksualueiksi ja maksualueet kartalla löytyvät Vantaan pysäköinnin maksamisselvityksestä s. 11 alkaen.

Ajankohtaista

Twitter