Äitiys- ja lastenneuvolat

Neuvolan tehtävänä on raskaana olevan ja lapsen terveydentilan, kasvun ja kehityksen seuranta ja tukeminen.

Neuvolatyöllä pyritään myös ennaltaehkäisemään lapsen kehitykselle haitallisia riskitekijöitä. Terveydenhoitajat työskentelevät pääsääntöisesti omaterveydenhoitaja-periaatteella, eli sama terveydenhoitaja hoitaa sekä raskauden ajan että lapsen kehityksen seurannan kouluikään asti.

Neuvolan perhetyö on osa äitiys- ja lastenneuvolapalveluja, ja se on tarkoitettu lasta odottaville ja pienten lasten vanhemmille. Perhetyön tavoitteena on tukea vanhemmuutta, parisuhdetta ja koko perheen hyvinvointia.

Keskitetty ajanvaraus ja neuvonta

Vantaan neuvolan ajanvaraus ja neuvonta on keskitetty numeroon 09 839 25900


Puhelinpalvelu on avoinna ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-13. Maanantaisin ja arkipyhien jälkeen toivotaan kiireettömissä asioissa yhteydenottoa klo 10 jälkeen.
Varatun ajan voi peruuttaa soittamalla neuvolan puhelinpalvelun puhelinvastaajaan vuorokauden ympäri.

Puhelinpalvelussa vastaa aina terveydenhoitaja. Häneltä voi kysyä neuvoa raskauteen tai lapsen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa tai varata ajan neuvolaan. Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Mikäli puheluun ei pystytä soittohetkellä vastaamaan, voit jättää takaisinsoittopyynnön.

Sähköinen ajanvaraus

Äitiys- ja lastenneuvolan ajanvarauksen voi tehdä myös sähköisesti.
Sähköisesti voit varata aikoja, tarkastella omia voimassa olevia ajanvarauksia, siirtää ja perua sähköisesti varaamasi ajan. Saat halutessasi vahvistuksen ja muistutuksen varatusta ajasta puhelimeesi.

Tutustu myös lapsiperheiden nettineuvolaan.

Neuvolat Vantaalla

Läntinen neuvolatoiminta

Kanniston neuvola: Husaaritie 1 C, 01700 Vantaa

Martinlaakson neuvola: Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa

Myyrmäen neuvola: Ojahaantie 1, 01600 Vantaa

Pähkinärinteen neuvola: Mantelikuja 4, 01710 Vantaa

Keskinen neuvolatoiminta

Kartanonkosken neuvola, Pehtoorintie 3, 01510 Vantaa

Koivukylän neuvola, Karsikkokuja 15, 01360 Vantaa

Tikkurilan neuvola, Kielotie 40, 01300 Vantaa

Itäinen neuvolatoiminta

Hakunilan neuvola: Laukkarinne 6, 01200 Vantaa

Korson neuvola: Naalipolku 6 A, 01450 Vantaa

Mikkolan neuvola: Lyyranpolku 2, 01480 Vantaa

Rajakylän neuvola: Latukuja 1, 01280 Vantaa

Terveystarkastusohjelma

Vantaan kaupungin äitiysneuvoloissa on 1.9.2014 siirrytty uuteen terveystarkastusohjelmaan, joka noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viime vuonna julkaiseman uuden Äitiysneuvolaoppaan ohjeistusta. Muutokset aiempaan ohjelmaan eivät ole suuria. Käyntikertoihin äitiysneuvolan terveydenhoitajalla tulee ongelmattomissa raskauksissa hiukan vähennystä, toisaalta tiheämpää seurantaa vaativia raskaana olevia tavataan entistä useammin. Lääkärin tarkastuksia on normaaliraskauden aikana edelleen kaksi: terveydenhoitajan ja lääkärin laaja tarkastus siirtyy keskiraskaudesta varhaisemmaksi (raskausviikoille 13-16 ja 16-18) ja toinen lääkärintarkastus on entiseen tapaan loppuraskaudessa noin raskausviikolla 35-36. Siirtymäaikana järjestetään kaikille raskaana oleville kaksi lääkärintarkastusta, ja kaikki raskauden seurantaan kuuluvat laboratorio- ym. tutkimukset suoritetaan siten, että uuden ohjelman mukaiset tavoitteet toteutuvat. Jälkitarkastus tapahtuu 5-12 viikkoa synnytyksen jälkeen, kuten aiemminkin.

Linkkejä

Sähköiset terveyspalvelut bannerilinkki

Osallistu sähköisten palveluiden kehittämiseen!

DigiVantaa-blogissa voit seurata, miten Vantaan kaupungin sähköisiä palveluita kehitetään – ja ennen kaikkea osallistua itse!

Siis: ideoi, kommentoi, ehdota, haasta, peukuta… Nyt on Sinun mahdollisuutesi tehdä tulevaisuuden Vantaasta entistä ehompi!