Ensiapu ja päivystys

Terveysasemien päiväpoliklinikat

Kiireellistä hoitoa saa arkisin päiväaikaan terveysasemilta klo 8-16. Vantaan terveysasemat hoitavat aikuisten lisäksi myös lapsipotilaat.

Huom! Vakavassa, henkeä uhkaavassa sairaustapauksessa ota aina yhteyttä valtakunnalliseen hätänumeroon 112.

Hakunilan terveysasema
Koivukylän terveysasema
Korson terveysasema
Länsimäen terveysasema
Martinlaakson terveysasema
Myyrmäen terveysasema
Tikkurilan terveysasema

Terveyskeskuspäivystys

Peijaksen sairaalan yhteispäivystyksessä toimii ympäri vuorokauden sekä terveyskeskuspäivystys että sairaalan erikoissairaanhoiton päivystys. Yhteispäivystys vastaa vantaalaisten ympärivuorokautisista päivystyspalveluista ja öisin myös Keravan asukkaiden päivystyksestä.

Hammaslääkäripäivystys

Hammaslääkäripäivystyksestä löydät tietoja suun terveydenhuollon sivuilta.

Sosiaali- ja kriisipäivystys

Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystys on Vantaan perhepalveluihin kuuluvien psykososiaalisten palvelujen yksikkö. Sosiaali- ja kriisipäivystykseen voi ottaa yhteyttä vaikeassa elämäntilanteessa. Apua voi hakea myös omainen, läheinen tai ystävä. Avoinna joka päivä ympäri vuorokauden puh. 09 8392 4005. Lisätietoja sosiaali-ja kriisipäivystyksen sivuilta.

Myrkytystietokeskus

Myrkytystietokeskus: puh. (09) 471 977 (suora) tai (09) 4711 (vaihde)
Normaalihintainen puhelu, avoinna 24t/vrk.

Myrkytystietokeskus vastaa kaikkina viikonpäivinä, ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Keskus palvelee koko maata puhelimitse. Neuvontaa annetaan yleisölle ja terveydenhuollon ammattilaisille. Lisätietoja Myrkytystietokeskuksen sivuilta.

112 -Hätäkeskuslaitos

Hätänumeroon 112 soitetaan kiireellisissä, todellisissa vaaratilanteissa, hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Hätänumeroon ei soiteta kiireettömissä asioissa eikä kyselytarkoituksessa. Tämä pätee myös erilaisissa häiriö- ja poikkeustilanteissa, joissa tiedustelusoitot saattavat tukkia hätänumeron. Lisätietoja Hätäkeskuslaitoksen sivuilta.

Sairaankuljetus

Ambulanssikuljetuksia tuottaa Vantaalle Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, puh 112. Hätäkeskus arvioi puhelun perusteella kuljetuksen kiirellisyyden ja välittää tiedon pelastuslaitokselle.

Lisätietoja sairaankuljetuksesta löytyy Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sivuilta.