Hakunilan terveysasema

Laukkarinne 4
01200 Vantaa
Avoinna arkisin klo 8–16
faksi 09 8393 0140
Neuvonta p. 09 8392 2202

Terveysasema on suljettu 22.6.–16.8.2015

HUOM! Hakunilan terveysasema on suljettu ajalla 22.6.–16.8.2015 toimitilan kunnostustöiden tekemistä varten. Potilaat hoidetaan tuona aikana Länsimäen terveysasemalla (Keilakuja 1).

Yhteydenotto kiireellisissä sairaustapauksissa

Äkillisesti sairastuneet hakeutuvat arkisin hoidontarpeenarvioon ilman ajanvarausta terveysaseman päivystykseen.

Kiireelliset sairastapaukset virka-ajan ulkopuolella

Kiireellisissä sairaustapauksissa ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin hakeudutaan ympäri vuorokauden toimivaan terveyskeskuspäivystykseen Peijaksen sairaalaan (Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa), p. 09 471 67060.

Hätätapauksissa soitetaan numeroon 112.

Lue lisää ensiavusta ja päivystyksestä

Yhteydenotto kiireettömissä asioissa

Kiireettömät asiat hoidetaan omassa tiimissä. Tiimeissä asiointi tapahtuu soittamalla hoitajalle tai käymällä paikan päällä. Vastaanottoaikoja mm. lääkäreille ja hoitajille voi varata soittamalla tiimihoitajan numeroon tai käymällä terveysasemalla.

Tiimihoitajan puhelinaika on arkisin klo 8–10 ja klo 13–14, p. 09 8392 2202.
Tiimien puhelinjärjestelmä ohjaa valitsemaan oman tiimin. Mikäli tämä ei ole tiedossa, voi valita minkä tiimin tahansa.

Puhelinaikoina kannattaa jäädä jonoon odottamaan. Aina, kun puhelinyhteys katkaistaan ja otetaan uusi puhelu, soittaja aloittaa jonottamisen alusta eli joutuu puhelinjonon viimeiseksi.

Puhelinaikojen ulkopuolella on mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö. Takaisin soitetaan saman päivän aikana, jos soitto on tullut ma–to klo 14.30 mennessä ja perjantaisin klo 13.00 mennessä. Takaisin soitetaan samaan numeroon, josta soittopyyntö on tullut. Jos soitettava numero on salainen, takaisinsoittopyyntöä ei voi jättää. Yksi pyyntö riittää.

Sähköinen ajanvaraus

Hakunilan terveysaseman asiakkaat voivat varata sähköisesti aikoja sairaanhoitajalle, diabeteshoitajalle, perhesuunnitteluneuvolaan ja psykiatriselle sairaanhoitajalle. Palvelu on tarkoitettu kiireettömien asioiden hoitoon.

Sähköinen ajanvaraus

Lasten terveyskeskuslääkäriaikojen sähköinen ajanvaraus

Koivukylän terveysasemalla toimii koko Vantaan alueen 0–6-vuotiaille lapsille suunnattu terveyskeskuslääkärin vastaanotto, jonne varataan ajat sähköisesti. Lasten terveyskeskuslääkärin vastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen B-rapussa, 2. kerroksessa, odotustilassa 3.

Terveydenhoitajien vastaanotto ajanvarauksella

Terveydenhoitajien vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Vastaanotoilla annetaan elämäntapaneuvontaa esimerkiksi kolesteroli- tai laihdutusongelmiin sekä ohjataan mm. tablettihoitoisia diabeetikoita ja verenpainepotilaita.

Vastaanottoaika terveydenhoitajalle varataan soittamalla p. 09 8392 2202, arkisin klo 8–10 ja klo 13–14.

Ajanvaraus diabeteshoitajalle

Ajanvaraus diabeteshoitajalle

Ajanvaraus psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle

Martinlaakson, Korson ja Länsimäen terveysasemilla on alkanut psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, jonne vantaalaiset voivat varata sähköisesti ajan ilman lähetettä.

Ajanvaraus psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle

Depressiohoitajan vastaanotto

Lääkärin lähetteellä.

Verenpaineen mittaus

Terveysasemalla toimii verenpaineen itsemittauspiste terveydenhoitajien odotustilan yhteydessä. Itsemittauspiste on avoinna terveysaseman aukioloaikoina.

Vastaanottoajan peruutus

Vastaanottoajan peruuttaminen tulee tehdä viimeistään vastaanottoaikaa edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä. Peruuttamattomasta vastaanottoajasta peritään 39,60 euroa.

Lue lisää asiakasmaksuista

Vastaanotolle täytettävät lomakkeet

Terveysasemien lomakkeet

Vantaan terveysneuvonta

p. 09 839 10023
ma–pe klo 8–16

– yleinen terveysneuvonta
– tietoa terveyspalveluista
– ajan peruutukset
lue lisää

Sijainti

Hakunilan terveysasema sijaitsee Hakunilan ostoskeskuksessa. Pääsisäänkäynti on toisessa kerroksessa, johon kuljetaan ostoskeskuksen sisäpihalla olevia rappuja pitkin. Sisäänkäynti liikuntaesteisille ja hissi sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa.

Terveysasemalle on hyvät bussiyhteydet . Maksuttomia parkkipaikkoja on ostoskeskuksen ympärillä.Pysäköinti edellyttää parkkikiekon käyttöä.

Hakunilan terveysasema palvelukartalla

Kuurojen ja huonokuuloisten asiointi

Kuurot ja huonokuuloiset vantaalaiset voivat varata tai perua vastaanottoajan tekstiviestillä. Ajan varauksen yhteydessä hoitaja voi lähettää tekstiviestillä vointia koskevia tarkentavia kysymyksiä.

Tekstiviestissä tulee olla lähettäjän koko nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen tarpeen syy. Lähetä viesti numeroon 050 312 1881.