Hakunilan terveysasema

Laukkarinne 4
01200 Vantaa
Avoinna arkisin klo 8–16
faksi 09 8393 0140
Neuvonta p. 09 8392 2202

Yhteydenotto kiireellisissä sairaustapauksissa

Äkillisesti sairastuneet hakeutuvat arkisin hoidontarpeenarvioon ilman ajanvarausta terveysaseman päivystykseen.

Kiireelliset sairastapaukset virka-ajan ulkopuolella

Kiireellisissä sairaustapauksissa ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin hakeudutaan ympäri vuorokauden toimivaan terveyskeskuspäivystykseen Peijaksen sairaalaan (Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa), p. 09 471 67060.

Hätätapauksissa soitetaan numeroon 112.

Lue lisää ensiavusta ja päivystyksestä

Yhteydenotto kiireettömissä asioissa

Kiireettömät asiat hoidetaan omassa tiimissä. Tiimeissä asiointi tapahtuu soittamalla hoitajalle tai käymällä paikan päällä. Vastaanottoaikoja mm. lääkäreille ja hoitajille voi varata soittamalla tiimihoitajan numeroon tai käymällä terveysasemalla.

Jos et tiedä tiimiäsi, valitse tiimi sukunimen alkukirjaimen mukaisesti:

A–L:
Tiimi A,
p. 09 8393 0102

M–Ö:
Tiimi B,
p. 09 8393 0132.

Tiimihoitajan puhelinaika ma–pe klo 8–11 ja ma–to klo 13–14. Huom! uudet puhelinajat.

Voit myös soittaa tiimiisi puhelinaikoina numeroon 09 839 10023 ja valita oman tiimisi numeronäppäimillä.

Välttääksesi jonotusta puhelimessa voit jättää meille takaisinsoittopyynnön, kun kuulet takaisinsoittoa koskevan nauhoitetun viestin. Soitamme takaisin saman päivän aikana jättämääsi numeroon. Takaisinsoitto ei siirrä asiaasi jonon viimeiseksi, puhelut hoidetaan aikajärjestyksessä. Mikäli haluat jäädä jonoon, huomioithan, että jonossa on mahdollista olla 30 minuuttia, jonka jälkeen puhelu katkeaa. Puhelinjärjestelmä toimii siten, että uuden puhelun soittaja joutuu aina puhelinjonon viimeiseksi. Jonottaminen maksaa paikallispuhelumaksun (pvm) tai matkapuhelumaksun (mpm) verran. Matkapuhelumaksun määrä riippuu soittajan operaattorinsa kanssa tekemästä sopimuksesta.

Sähköinen ajanvaraus

Hakunilan terveysaseman asiakkaat voivat varata sähköisesti aikoja sairaanhoitajalle, diabeteshoitajalle, perhesuunnitteluneuvolaan ja psykiatriselle sairaanhoitajalle. Palvelu on tarkoitettu kiireettömien asioiden hoitoon.

Sähköinen ajanvaraus

Lasten terveyskeskuslääkäriaikojen sähköinen ajanvaraus

Koivukylän terveysasemalla toimii koko Vantaan alueen 0–6-vuotiaille lapsille suunnattu terveyskeskuslääkärin vastaanotto, jonne varataan ajat sähköisesti. Lasten terveyskeskuslääkärin vastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen B-rapussa, 2. kerroksessa, odotustilassa 3.

Terveydenhoitajien vastaanotto ajanvarauksella

Terveydenhoitajien vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Vastaanotoilla annetaan elämäntapaneuvontaa esimerkiksi kolesteroli- tai laihdutusongelmiin sekä ohjataan mm. tablettihoitoisia diabeetikoita ja verenpainepotilaita.

Vastaanottoaika terveydenhoitajalle varataan soittamalla p. 09 8392 2202, arkisin klo 8–10 ja klo 13–14.

Ajanvaraus diabeteshoitajalle

Ajanvaraus diabeteshoitajalle

Ajanvaraus psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle

Martinlaakson, Korson ja Länsimäen terveysasemilla on alkanut psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, jonne vantaalaiset voivat varata sähköisesti ajan ilman lähetettä.

Ajanvaraus psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle

Depressiohoitajan vastaanotto

Lääkärin lähetteellä.

Verenpaineen mittaus

Terveysasemalla toimii verenpaineen itsemittauspiste terveydenhoitajien odotustilan yhteydessä. Itsemittauspiste on avoinna terveysaseman aukioloaikoina.

Vastaanottoajan peruutus

Vastaanottoajan peruuttaminen tulee tehdä viimeistään vastaanottoaikaa edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä. Peruuttamattomasta vastaanottoajasta peritään 39,60 euroa.

Lue lisää asiakasmaksuista

Vastaanotolle täytettävät lomakkeet

Terveysasemien lomakkeet

Vantaan terveysneuvonta

p. 09 839 10023
ma–pe klo 8–16

– yleinen terveysneuvonta
– tietoa terveyspalveluista
– ajan peruutukset
lue lisää

Sijainti

Hakunilan terveysasema sijaitsee Hakunilan ostoskeskuksessa. Pääsisäänkäynti on toisessa kerroksessa, johon kuljetaan ostoskeskuksen sisäpihalla olevia rappuja pitkin. Sisäänkäynti liikuntaesteisille ja hissi sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa.

Terveysasemalle on hyvät bussiyhteydet . Maksuttomia parkkipaikkoja on ostoskeskuksen ympärillä.Pysäköinti edellyttää parkkikiekon käyttöä.

Hakunilan terveysasema palvelukartalla

Kaipaatko vertaistukea päihdeongelmaan?

Päihdetyön kokemusasiantuntijan kanssa voit keskustella luottamuksellisesti ja kysyä neuvoa jos oma tai läheisen päihteiden käyttö huolestuttaa. Kokemusasiantuntija on itse kamppaillut päihdeongelmien kanssa ja toivuttuaan kouluttautunut auttamaan muita samassa tilanteessa olevia.

Palvelu toimii vuoroviikoin Hakunilan (Laukkarinne 4), Korson (Naalipolku 6A, 1krs) ja Martinlaakson (Laajaniityntie 3, 5krs) terveysasemilla. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu kaikille vantaalaisille. Voit varata ajan kokemusasiantuntijan vastaanotolle netissä tai soittamalla ma, ti tai pe klo 12-13, p. 050 318 1649.

Kuurojen ja huonokuuloisten asiointi

Kuurot ja huonokuuloiset vantaalaiset voivat varata tai perua vastaanottoajan tekstiviestillä. Ajan varauksen yhteydessä hoitaja voi lähettää tekstiviestillä vointia koskevia tarkentavia kysymyksiä.

Tekstiviestissä tulee olla lähettäjän koko nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen tarpeen syy. Lähetä viesti numeroon 050 312 1881.