Korson terveysasema

Korson terveysasema
Naalipolku 6 B, 2. krs
01450 Vantaa
faksi 8393 2052
Avoinna arkisin klo 8–16
Neuvonta, p. 09 8393 7480

Yhteydenotto kiireellisissä sairaustapauksissa

Korson terveysasemalle voi varata kiireellisiä lääkäriaikoja sähköisesti.

Potilaat, joilla ei ole omalääkäriä, hakeutuvat kiireellisissä asioissa arkisin klo 8–16 ilman ajanvarausta terveysasemalle.

Potilaat, joilla on omalääkäri, ottavat yhteyttä ensisijaisesti omaan tiimiinsä. Tiimeistä varataan vastaanottoaikoja lääkäreille ja hoitajille sekä annetaan laboratoriovastauksia.

Puhelinajat: ma–to klo 8–11 ja 14–15, pe klo 8–11
A-tiimi, p. 09 8393 2041
B-tiimi, p. 09 8393 2043

Puhelinjärjestelmä toimii niin, että kannattaa jäädä jonoon odottamaan. Aina, kun puhelinyhteys katkaistaan ja otetaan uusi puhelu, soittaja aloittaa jonottamisen alusta eli joutuu puhelinjonon viimeiseksi.

Kiireelliset sairastapaukset virka-ajan ulkopuolella

Kiireellisissä sairaustapauksissa ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin hakeudutaan ympäri vuorokauden toimivaan terveyskeskuspäivystykseen Peijaksen sairaalaan (Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa), p. 09 471 67060.
Hätätapauksissa soitetaan numeroon 112.
Lue lisää ensiavusta ja päivystyksestä

Yhteydenotto kiireettömissä asioissa

Potilaat, joilla ei ole omalääkäriä, voivat varata kiireettömät ajanvaraukset lääkäreille ja hoitajille sekä tiedustella laboratoriovastauksia Pohjois-Vantaan palvelunumerosta 09 83937480. Palvelunumero palvelee arkipäivisin klo 8–16.

Potilaat, joilla on omalääkäri, ottavat yhteyttä ensisijaisesti omaan tiimiinsä. Tiimeistä varataan vastaanottoaikoja lääkäreille ja hoitajille sekä annetaan laboratoriovastauksia.

Puhelinajat: ma–to klo 8–11 ja 14–15, pe klo 8–11
A-tiimi, p. 09 8393 2041
B-tiimi, p. 09 8393 2043

Puhelinjärjestelmä toimii niin, että kannattaa jäädä jonoon odottamaan. Aina, kun puhelinyhteys katkaistaan ja otetaan uusi puhelu, soittaja aloittaa jonottamisen alusta eli joutuu puhelinjonon viimeiseksi.

Lasten terveyskeskuslääkäriaikojen sähköinen ajanvaraus

Koivukylän terveysasemalla toimii koko Vantaan alueen 0–6-vuotiaille lapsille suunnattu terveyskeskuslääkärin vastaanotto, jonne varataan ajat sähköisesti. Lasten terveyskeskuslääkärin vastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen B-rapussa, 2. kerroksessa, odotustilassa 3.

Rokotusvastaanotto

Rokotukset torstaisin klo 8–9 ilman ajanvarausta aulasta 2. Vastaanotolla pistetään perusrokotteet (tetanus-d, polio, MPR) sekä vapaaehtoiset rokotteet, jolloin omarokote on mukana. Vapaaehtoisiin rokotteisiin tarvittavat reseptit saa lääkäriltä.

HUOM! Keltakuumerokotus ja malarialääkitykset saa vain Tikkurilan rokotusvastaanotolta.

Lue lisää matkailijoiden rokotuksista

Ajanvaraus sairaanhoitajalle

Sairaanhoitajat tekevät ajanvarauksella erilaisia toimenpiteitä, esim. haavahoitoja, ohjausta astman hoidossa tarvittavassa PEF-mittauksessa, ohjausta verenpaineen mittauksessa ja lääkärin määräämiä muistitestejä. Sairaanhoitajat myös antavat ohjausta ja neuvontaa mm. lääkkeiden käyttöön, sukupuolitauteihin ja moniin muihin elämän ongelmatilanteisiin liittyen.

Ajanvaraus terveydenhoitajalle

A-rappu 0. krs
Ajanvaraus arkisin tiimien ajanvarauspuhelinnumeroista.
Puhelintunti arkisin klo 12–13, p. 09 8393 2601.

  • Terveysneuvonta diabeteksen ennakkovaiheessa oleville ja tablettihoitoisille diabeetikoille
  • Verenpaine- ja kolesterolitautien ohjanta ja seuranta
  • Laihdutustuki
  • Kihdin, keliakian ja laktoosi-intoleranssin ruokavalio-ohjaukset
  • Armeijatarkastukset
  • Ryhmäkäynnit kolesterolipotilaiden ruokavalio-ohjauksessa ja elämäntapaohjauksessa

Ajanvaraus päihdehoitajalle

Päihdehoitajan vastaanotto ajanvarauksella tiimitoimistoista.

Depressiohoitajan vastaanotto

Depressiohoitajan vastaanotto lääkärin lähetteellä.

Ajanvaraus psykiatriselle sairaanhoitajalle

Martinlaakson, Korson ja Länsimäen terveysasemilla on psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, jonne vantaalaiset voivat varata sähköisesti ajan ilman lähetettä.
Ajanvaraus psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle

Ajanvaraus diabeteshoitajalle

Ajanvaraus diabeteshoitajalle

Verenpaineen mittaus

Verenpaineen itsemittauspiste sijaitsee huoneen 21 vieressä, sisääntulokäytävän päässä. Henkilökuntamme opastaa tarvittaessa.

Vastaanottoajan peruutus

Vastaanottoajan peruuttaminen tulee tehdä viimeistään vastaanottoaikaa edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä. Ajan voi perua tekstiviestillä numeroon 043 825 2157. Tekstiviestissä tulee olla lähettäjän koko nimi, henkilötunnus, peruttavan ajan päivämäärä ja kellonaika. Peruuttamattomasta vastaanottoajasta peritään 39,60 euroa.
Lue lisää asiakasmaksuista


Vastaanotolle täytettävät lomakkeet

Terveysasemien lomakkeet

Sijainti

Korson terveysasema sijaitsee junaradan varressa, K-marketin vieressä. Samassa talossa myös Kela ja sosiaaliasema. Sisäänkäynti Kelan kanssa samasta ovesta. Liikuntaesteisille talon molemmissa rapuissa on hissit.

Terveysasemalle on hyvät bussi- ja junayhteydet. Maksuttomia parkkipaikkoja on terveysaseman ympärillä

Korson terveysasema palvelukartalla

Kuurojen ja heikkokuuloisten asiointi

Kuurot ja huonokuuloiset vantaalaiset voivat asioida terveysasemalle tekstiviestillä. Tekstiviestillä voi varata vastaanottoaikaa tai perua varatun ajan. Ajan varauksen yhteydessä hoitaja voi lähettää tekstiviestillä vointia koskevia tarkentavia kysymyksiä ennen ajanvarauksen tekoa.

Tekstiviestissä tulee olla lähettäjän koko nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen tarpeen syy. Puhelinnumero, johon tekstiviestin voi lähettää on 043 825 2157.