Myyrmäen terveysasema

Jönsaksentie 4
01600 Vantaa
(käynti sisäpihan puolelta)
faksi 09 8393 5271
Avoinna arkisin klo 8–16

Yhteydenotto kiireellisissä sairaustapauksissa

Potilaat, joilla ei ole omalääkäriä, hakeutuvat kiireellisissä asioissa arkisin klo 8–16 ilman ajanvarausta oman terveysaseman päiväpoliklinikalle.
Myyrmäen terveysaseman päiväpoliklinikka on 1. kerroksessa. Hoidontarpeen arvioon kutsutaan vuoronumerolla.

Potilaat, joilla on omalääkäri, ottavat yhteyttä omaan tiimiinsä.
Huom! Uudet puhelinajat: ma–pe klo 8–11 sekä ma–to klo 13–14
A-tiimi p. 09 8393 5923
B-tiimi p. 09 8393 5953

Voit myös soittaa tiimiisi puhelinaikoina numeron 09 839 10023 kautta ja valita oman tiimisi numeronäppäimillä.

Kiireelliset sairastapaukset virka-ajan ulkopuolella

Kiireellisissä sairaustapauksissa ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin hakeudutaan ympäri vuorokauden toimivaan terveyskeskuspäivystykseen Peijaksen sairaalaan (Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa), p. 09 471 67060.
Hätätapauksissa soitetaan numeroon 112.
Lue lisää ensiavusta ja päivystyksestä

Yhteydenotto kiireettömissä asioissa

Yleistä terveysneuvontaa saa joka arkipäivä klo 8–16 numerosta 09 839 10023.

Ajanvaraus lääkäreille ja hoitajille sekä laboratoriovastausten tiedustustelu omasta tiimistä. Jos et tiedä tiimiäsi, valitse sukunimen alkukirjaimen mukaisesti A–L; Tiimi A ja M–Ö; Tiimi B.

Huom! Uudet puhelinajat: ma–pe klo 8–11 sekä ma–to klo 13–14
A-tiimi p. 09 8393 5923
B-tiimi p. 09 8393 5953

Voit myös soittaa tiimiisi puhelinaikoina numeron 09 839 10023 kautta ja valita oman tiimisi numeronäppäimillä.

Välttääksesi jonotusta puhelimessa voit jättää meille takaisinsoittopyynnön, kun kuulet takaisinsoittoa koskevan nauhoitetun viestin. Soitamme takaisin saman päivän aikana jättämääsi numeroon. Takaisinsoitto ei siirrä asiaasi jonon viimeiseksi, puhelut hoidetaan aikajärjestyksessä. Mikäli haluat jäädä jonoon, huomioithan, että jonossa on mahdollista olla 30 minuuttia, jonka jälkeen puhelu katkeaa. Puhelinjärjestelmä toimii siten, että uuden puhelun soittaja joutuu aina puhelinjonon viimeiseksi. Jonottaminen maksaa paikallispuhelumaksun (pvm) tai matkapuhelumaksun (mpm) verran. Matkapuhelumaksun määrä riippuu soittajan operaattorinsa kanssa tekemästä sopimuksesta.

Sähköinen ajanvaraus

Myyrmäen terveysaseman asiakkaat voivat varata sähköisesti aikoja terveydenhoitajalle, sairaanhoitajalle, diabeteshoitajalle, perhesuunnitteluneuvolaan ja lääkärin puhelinvastaanotolle. Ne potilaat, joilla ei ole omalääkäriä, voivat varata netissä ajan myös lääkärivastaanotolle.

Siirry sähköiseen ajanvaraukseen

Sairaanhoitajan vastaanotto

Tiimin sairaanhoitaja ottaa vastaan vuoronumerolla klo 8–15. Tämä aika on tarkoitettu myös rokottamiselle. Akuuttiasioissa, esim. sairauslomatodistuksen saamiseksi, on hyvä tulla paikalle jo aamupäivällä. Toistuvia toimenpiteitä varten, esim. haavahoito tai injektio, vastaanottoajan voi myös varata puhelimitse tai edellisellä hoitokerralla.

Uutta: Terveysasemalle voi varata tiettyjä aikoja nyt myös sähköisesti!

Terveydenhoitajan vastaanotto

Terveydenhoitajat hoitavat mm. elämäntapaneuvontaa tarvitsevia asiakkaita sekä mm. verenpaine-, diabetes ja kolesteroliasioita.

Puhelinajat: ma–ti, to-pe klo 12-13
A - tiimi puh. 09 8393 5264
B - tiimi puh. 09 8393 5265

Uutta: Terveysasemalle voi varata tiettyjä aikoja nyt myös sähköisesti!

Lasten terveyskeskuslääkäriaikojen sähköinen ajanvaraus

Koivukylän terveysasemalla toimii koko Vantaan alueen 0–6-vuotiaille lapsille suunnattu terveyskeskuslääkärin vastaanotto, jonne varataan ajat sähköisesti. Lasten terveyskeskuslääkärin vastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen B-rapussa, 2. kerroksessa, odotustilassa 3.

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto

Martinlaakson, Korson ja Länsimäen terveysasemilla on alkanut psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, jonne vantaalaiset voivat varata sähköisesti ajan ilman lähetettä.

Ajanvaraus psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle

Depressiohoitajan vastaanotto

Depressiohoitajan vastaanotolle lääkärin lähetteellä.

Ajanvaraus diabeteshoitajalle

Ajanvaraus diabeteshoitajalle

Reumapotilaan hoito

Reumapotilaat hoidetaan pääsääntöisesti terveysasemien omalääkärien toimesta. Tikkurilan ja Myyrmäen terveysasemilla toimii lisäksi reumayksiköt. Omalääkärillä on mahdollisuus konsultoida yksikön reumatautien erikoislääkäriä.

Tikkurilan reumayksikkö palvelee Keski- ja Pohjois-Vantaata, Myyrmäen yksikkö Länsi-Vantaata. Yhteydenotot reumayksiköihin tapahtuvat oman terveysaseman tiimin kautta. Lähetteen terveysaseman reumayksikköön tekee lääkäri.

IBD-vastaanotto tulehduksellista suolistosairautta sairastaville

Myyrmäen terveysasemalla aloittaa 11.9.2015 IBD-vastaanotto. Vastaanotto palvelee tulehduksellisia suolistosairauksia (esim haavainen paksunsuolen tulehdus ja Crohnin tauti) sairastavia potilaita, jotka asuvat Myyrmäen ja Martinlaakson alueella. IBD-vastaanotolla työskentelee IBD-hoitaja, terveyskeskuslääkäri ja gastroenterologian erikoislääkäri. Vastaanotolle pääsee lääkärin lähetteellä. IBD-hoitajalle voi myös soittaa suoraan: 09 839 26471 keskiviikkoisin 13-14 välillä, alkaen 9.9.2015.

Verenpaineen mittaus ja omahoito

Myyrmäen terveysaseman omahoitopiste on 2. kerroksen aulassa 1 ja 6. Omahoitopisteessä voi mitata verenpainetta ja sieltä löytyy erilaisia ohjeita.

Vastaanottoajan peruutus

Vastaanottoajan peruuttaminen tulee tehdä viimeistään edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä tekstiviestillä numeroon 040 838 9945 . Peruuttamattomasta vastaanottoajasta peritään 39,60 euroa.
Lue lisää asiakasmaksuista

Vastaanotolle täytettävät lomakkeet

Terveysasemien lomakkeet

Vantaan terveysneuvonta

p. 09 839 10023
ma–pe klo 8–16

– yleinen terveysneuvonta
– tietoa terveyspalveluista
– ajan peruutukset
lue lisää

Sijainti

Myyrmäen terveysasema sijaitsee Myyrmäen aseman välittömässä läheisyydessä. Pääsisäänkäynti on katutasossa, sisäpihan puolella, C-ovi. Liikuntaesteisille esteetön kulku.

Terveysasemalle on erinomaiset liikenneyhteydet. Maksuttomia parkkipaikkoja ja kuusi invapaikkaa on terveysaseman pihalla.

Kuurojen ja huonokuuloisten asiointi

Kuurot ja huonokuuloiset vantaalaiset voivat asioida terveysasemalle tekstiviestillä. Tekstiviestillä voi varata vastaanottoaikaa tai perua varatun ajan. Ajan varauksen yhteydessä hoitaja voi lähettää tekstiviestillä vointia koskevia tarkentavia kysymyksiä ennen ajanvarauksen tekoa.

Tekstiviestissä tulee olla lähettäjän koko nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen tarpeen syy. Puhelinnumero, johon tekstiviestin voi lähettää on 040 838 9945.

Kaipaatko vertaistukea päihdeongelmaan?

Päihdetyön kokemusasiantuntijan kanssa voit keskustella luottamuksellisesti ja kysyä neuvoa jos oma tai läheisen päihteiden käyttö huolestuttaa. Kokemusasiantuntija on itse kamppaillut päihdeongelmien kanssa ja toivuttuaan kouluttautunut auttamaan muita samassa tilanteessa olevia.

Palvelu toimii vuoroviikoin Hakunilan (Laukkarinne 4), Korson (Naalipolku 6A, 1krs) ja Martinlaakson (Laajaniityntie 3, 5krs) terveysasemilla. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu kaikille vantaalaisille. Voit varata ajan kokemusasiantuntijan vastaanotolle netissä tai soittamalla ma, ti tai pe klo 12-13, p. 050 318 1649.