Kanniston koulu (1.-6. luokat)

Kanniston koulu

Kanniston koulun kuudes lukuvuosi käynnistyy 399 oppilaan, 24 opettajan ja neljän koulunkäyntiavustajan yhteistoimin. Uusia reppuluokkalaisia on 61 ja luokilla 2-5 aloittaa 10 uutta oppilasta. Toivotamme sydämellisesti tervetulleiksi kaikki uudet oppilaat huoltajineen sekä henkilökunnan jäsenet.

Opetussuunnitelmat ovat tulleet voimaan 1.8.2016. Julkisuudessa on paljon keskusteltu merkittävimmistä muutoksista. Monissa asioissa olemme Kannistossa jo aikaisemmin toimineet uuden opetussuunnitelman hengessä. Kannistossa yhteistyö on laajaa ja monipuolista, oppimisympäristöjä laajennetaan luokkahuoneiden ulkopuolelle, tieto- ja viestintätekniikkaa käytetään opetuksessa ja luokat ovat harjoitelleet säännöllisesti vuorovaikutus- ja kaveritaitoja. Meille on tärkeää oppimisen ilon säilyttäminen ja kannustaminen. Näkyvimpiä muutoksia tulevana lukuvuonna ovat mm. arvioinnin muuttuminen, monialaiset oppimiskokonaisuudet kaikilla luokka-asteilla, englannin kielen opiskelun alkaminen jo 1. luokalta, yhteiskuntaoppi 4. luokalta alkaen, valinnaisaineiden lisääntyminen luokilla 4.-6. ja ruotsin kielen opinnot 6. luokalla. Monenlaista uutta opiskeluun ja sen ohjaamiseen liittyen on luvassa sekä aikuisille että lapsille. Etenemme uuden opetussuunnitelman mukaisesti, vaikka aivan kaikki muutokset eivät heti olisikaan siirtyneet käytäntöön saakka. Vantaan ja koulun uusiin opetussuunnitelmiin voi tutustua osoitteessa http://vantaawiki.fi/pops

Kannisto on KiVa-koulu, mukana Kiusaamisen Vastaisessa ohjelmassa (www.kivakoulu.fi). Tulevana lukuvuonna tehostamme entisestään ennaltaehkäisevää työtä. Käytämme erityisesti 1. ja 4. luokilla KiVa-koulumateriaaleja ja kaikilla luokilla Hyvän mielen koulu -materiaaleja tai esim. Lions Quest -materiaalien mukaisia harjoituksia. Jatkamme myös kannustamista erilaisin menetelmin.

Kodin ja koulun yhteistyöpäivää vietetään lauantaina 3.9. klo 9-12. Tervetuloa yhteiseen teemapäivään tai muihin koulun tapahtumiin! Syyslukukauden aikana toivomme huoltajien panosta mm. koulun järjestyssääntöjen päivittämiseen, yhdenvertaisuus tasa-arvosuunnitelman tekoon tai toimimaan asiantuntijana monialaisten oppimiskokonaisuuksien yhteydessä.

Toivotan kaikille oikein hyvää lukuvuoden alkua ja ennen kaikkea työniloa!

Yhteistyöterveisin

Helena Jauho

rehtori

Hyvä tietää:

  • Huoltajat ilmoittavat oppilaan sairauspoissaolosta opettajalle heti aamulla merkitsemällä Wilmaan poissaolomerkinnän. Jos huoltajalla ei ole vielä Wilma-tunnuksia, hän voi jättää puhelimitse viestin opettajalle toimitettavaksi.
  • Oppilaskortit palautetaan täytettyinä luokanopettajalle ensimmäisen kouluviikon aikana. Tarkistakaa erityisesti sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot.
  • Pipot, lippikset ja muut päähineet otetaan päästä koulun ulko-ovella. Kengät riisutaan mattojen päällä =kenkärajalla. Ulkovaatteet ja -kengät jätetään luokan ulkopuolelle naulakoihin ja kenkätelineisiin. Sisäkenkien käyttö on toivottavaa. Koulussa on ollut aiheettomia palohälytyksiä, jolloin kaikki poistuvat nopeasti rakennuksesta eikä kenkien pukemiseen ole aikaa.
  • Koulupäivän aikana puhelimet ja musiikintoistovälineet pidetään suljettuina ja koululaukuissa. Luokkien ovet pidetään lukittuina. Koulu ei vastaa kadonneista arvoesineistä.
  • Koulun ulko-ovista ainoastaan pääovi ja kouluisännän infopisteen viereinen ovi ovat avoinna klo 7.30-15. Myöhästyneet oppilaat kulkevat pääoven kautta. Luiskien ovet ovat avoinna vain välituntien aikana.
  • Valokuvaaminen ei ole sallittu ilman kaikkien asianosaisten lupaa.
  • Kaikkia tervehditään ja ruokailun jälkeen kiitetään keittiön henkilökuntaa.
  • Janojuomana juodaan vettä. Energiajuomia ei tuoda kouluun.
  • Oppikirjat ovat kierrätettäviä ja siksi ensimmäisenä kirjan käyttöönsä saanut huolehtii sen päällystämisestä. Jos oppilas kadottaa tai rikkoo kierrätettävän oppikirjan, on huoltajan hankittava uusi kirja tilalle.
  • Liikuntavälineitä (sukset, skeittilaudat tms.) ei voi säilyttää koulun sisätiloissa.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter