Palveluseteli terveyspalveluissa

Terveyspalveluissa aloitetaan palvelusetelikokeilu 1.4.2017. Kokeilu jatkuu vuoden 2017 loppuun asti ja mahdollisesta jatkosta päätetään erikseen.

Seuraavat palvelusetelit otetaan käyttöön 1.4.2017 alkaen:

Yleislääkärin vastaanotto

Yleislääkärin vastaanoton palveluseteli on tarkoitettu lähtökohtaisesti omalääkärittömälle potilaalle, jonka tulisi päästä yleislääkärin vastaanotolle alle 21 päivässä hoidon tarpeen arvion perusteella eikä terveysasemalla ole tarjota potilaalle aikaa. Palveluseteli tarjotaan potilaille, joiden asian arvioidaan olevan hoidettavissa 1-2 vastaanottokäynnillä.

Potilas voi itse valita hyväksyykö hän palvelusetelin vai jääkö hän odottamaan terveyskeskuksesta hoidon tarpeen arvion perusteella tarjoutuvaa vastaanottoaikaa. Palvelusetelin arvoksi on määritelty 45 euroa.

Ajoterveyteen liittyvät lausunnot

Ajoterveystarkastukset koskevat pääsääntöisesti tilanteita, joissa haetaan ensimmäistä ajokorttia, korotetaan ajokorttiryhmää ryhmästä 1 (henkilöauto, mopo, moottoripyörä, traktori) ryhmään 2 (kuorma- tai linja-auto) tai uudistetaan ajokorttia 70 vuoden ikäisenä.

Palveluseteliä tarjotaan ajoterveyteen liittyvien lausuntojen vastaanottokäynteihin. Palvelusetelin arvoksi on määritelty 20 euroa.

Lue lisää tiedotteesta

Lisätietoja:
Pertti Sopanen, terveyspalvelupäällikkö
p. 050 304 4830, etunimi.sukunimi@vantaa.fi

Palveluntuottajille

Sääntökirja, terveyspalvelut (yleislääkäripalvelut ja ajoterveyteen liittyvät lausunnot)
Palveluntuottajaksi hakeutuminen
Rekisteriselostepohja terveyspalvelut Liite palveluntuottajille

Ajankohtaista

Instagram

Twitter