Palveluseteli terveyspalveluissa

Terveyspalveluissa aloitetaan palvelusetelikokeilu 1.4.2017. Kokeilu jatkuu vuoden 2017 loppuun asti ja mahdollisesta jatkosta päätetään erikseen.

Sääntökirja, terveyspalvelut (yleislääkäripalvelut ja ajoterveyteen liittyvät lausunnot)

Seuraavat palvelusetelit otetaan käyttöön 1.4.2017 alkaen:

Yleislääkärin vastaanotto

Yleislääkärin vastaanoton palveluseteli on tarkoitettu lähtökohtaisesti omalääkärittömälle potilaalle, jonka tulisi päästä yleislääkärin vastaanotolle alle 21 päivässä hoidon tarpeen arvion perusteella eikä terveysasemalla ole tarjota potilaalle aikaa. Palveluseteli tarjotaan potilaille, joiden asian arvioidaan olevan hoidettavissa 1-2 vastaanottokäynnillä.

Potilas voi itse valita hyväksyykö hän palvelusetelin vai jääkö hän odottamaan terveyskeskuksesta hoidon tarpeen arvion perusteella tarjoutuvaa vastaanottoaikaa. Palvelusetelin arvoksi on määritelty 45 euroa.

Ajoterveyteen liittyvät lausunnot

Ajoterveystarkastukset koskevat pääsääntöisesti tilanteita, joissa haetaan ensimmäistä ajokorttia, korotetaan ajokorttiryhmää ryhmästä 1 (henkilöauto, mopo, moottoripyörä, traktori) ryhmään 2 (kuorma- tai linja-auto) tai uudistetaan ajokorttia 70 vuoden ikäisenä.

Palveluseteliä tarjotaan ajoterveyteen liittyvien lausuntojen vastaanottokäynteihin. Palvelusetelin arvoksi on määritelty 20 euroa.

Peruukin hankinta

Peruukit luovutetaan asiakkaalle, jolla on sairaudesta johtuen laaja-alaista hiustenlähtöä pysyvästi esim. pälvikaljuus tai syöpäpotilaille, joilla on sairaudesta tai hoidoista johtuen tilapäistä laaja-alaista hiustenlähtöä. Pääsääntöisesti luovutetaan keinokuituperuukki, palvelusetelin arvo 400 euroa/vuosi, alv 0 %. Poikkeus: syövän sytostaattihoidon yhteydessä vain yksi keinokuituperuukki tilapäisen hiustenlähdön vuoksi, ei uusintoja, palvelusetelin arvo 200 euroa, alv 0 %. Aitohiusperuukki/mittatilausperuukki lääketieteellisen arvion perusteella (esim. ihotautilääkärin arvion perusteella, jos ihosairauden vaikeusaste sitä vaatii), palvelusetelin arvo 800 euroa/vuosi, alv 0 %. Lapselle voidaan yksilöllisen päätöksen perusteella luovuttaa arvoltaan erisuuruinen palveluseteli kuin tavanomaisen peruukin hankintaan tarkoitettu.

Palvelutuottajille koulutusta 1.3.2017

Palveluntuottajille järjestetään 1.3.2017 klo 12.30-16 koulutustilaisuus, jossa palveluntuottajia opastetaan palvelusetelituottajaksi hakeutumisessa parastapalvelua.fi -sivuston (PSOP-järjestelmä) kautta. Koulutus järjestetään Vantaan sosiaali- ja terveystoimen koulutustilassa osoitteessa Peltolantie 2 D, pohjakerros. Ilmoittautumisohjeet annetaan myöhemmin.

Lisätietojen antajat:
Pertti Sopanen, terveyspalvelupäällikkö (yleislääkärin vastaanotto, ajoterveyteen liittyvät lausunnot)
p. (09) 83921059, etunimi.sukunimi@vantaa.fi

Tuula Törneblom, kuntoutussihteeri (peruukin hankinta)
p. (09) 83935287, etunimi.sukunimi@vantaa.fi