Sosiaali- ja terveydenhuollon varmennekortit

Väestörekisterikeskuksen myöntämä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti (Sote-ammattikortti) on tarkoitettu niille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, jotka ovat rekisteröityneet sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimen työntekijöille, joilla ei ole sosiaali- ja terveydenhuollon ammattioikeuksia, esimerkiksi toimistosihteerit, voidaan hakea organisaatiokohtainen henkilöstökortti. Henkilöstökortin hakemista varten esimies täyttää Väestörekisterikeskuksen Sote-palvelusuhdetodistuslomakkeen, joka löytyy intran (Avain) lomakkeista.

Varmennekortin uusiminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat uusia sote-ammattikortin voimassa olevalla ammattikortilla sähköisen palvelun kautta: https://haevarmenne.vrk.fi

Huom. Mikäli Vantaan kaupungin työntekijä tarvitsee jostain syystä varakorttia, tulee hänen olla yhteydessä suoraan rekisteröintipisteeseen.

Varmennekortin tilaaminen, jos sinulla ei ole korttia ennestään

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat tilata kuvattoman varmennekortin Vantaan sosiaali- ja terveystoimen rekisteröintipisteestä. Kortin tilaaminen on Vantaan sosiaali- ja terveystoimen työntekijöille maksutonta.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimen ulkopuolisten työntekijöiden varmennekorttien tilaaminen on maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen maksaa 53,00 € (sis. alv) ja uuden PUK-koodin tilaaminen maksaa 40 € (sis.alv). Varakortin tekemisestä peritään myös palvelumaksu ulkopuolisilta työntekijöiltä. Maksa palvelumaksu ennakkoon ja tulosta maksusta pankin tosite. Tositteen ja henkilöllisyystodistuksen kanssa kortin tilaaminen onnistuu 15 minuutissa ja kortti toimitetaan asiakkaan kotiosoitteeseen.

Ohjeet kortin tilaamiseen

  1. Varaa kalenteriaika rekisteröintipisteestä osoitteesta: https://vrk.ajapa.fi/th. Valittuasi rekisteröintipisteen, löydät niistä tarkemmat tiedot ja karttalinkin.
    Huom. Vantaan perhepalvelujen työntekijät voivat hakea kortteja ainoastaan Tikkurilan terveysaseman rekisteröintipisteestä, jossa heille on varattavissa aikoja maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin.
  2. Maksa palvelumaksu ennakkoon, jos olet Vantaan kaupungin ulkopuolinen työntekijä. Maksun saaja on Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto ja tilinumero on FI 29 8000 1300 1338 25. Kirjoita maksun viestikenttään: Oma nimesi, päivämäärä, varattu aika ja KP 121070000. Tulosta maksusta pankin tosite, jossa tulee näkyä pankin arkistointitunnus.
  3. Saavu rekisteröintipisteeseen varattuna aikana. Todista tositteen avulla maksu rekisteröijälle, jos et ole Vantaan kaupungin työntekijä. Tunnistaudu voimassaolevalla henkilöllisyystodistuksella. Tositteen tai voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen puuttuminen keskeyttää palvelutilanteen. Maksua ei palauteta.
  4. Rekisteröijä tilaa kortin sovittuun kotiosoitteeseen ja tulostaa sinulle tilausvahvistuksen.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter