Toimeentulotuen hakeminen sähköisesti

Perustoimeentulotukea voi hakea Kelasta verkossa osoitteessa www.kela.fi/asiointi.

Vantaan sosiaalitoimesta voi hakea vain harkinnanvaraista täydentävää tai ennaltaehkäisevää toimeentulotukea. Jotta voit hakea täydentävää tai ennaltaehkäisevää toimeentulotukea, pitää sinulla olla ensin päätös Kelan myöntämästä perustoimeentulotuesta.

Voit hakea täydentävää tai ennaltaehkäisevää toimeentulotukea sähköisesti alla olevan linkin kautta:

Asiointi edellyttää sähköistä tunnistautumista

Hakeaksesi toimeentulotukea sähköisesti tarvitset tietokoneen, jossa on internet-yhteys ja -selain. Jos käytössäsi ei ole omaa tietokonetta, voit tarvittaessa käyttää myös esimerkiksi kirjaston, Verson sosiaalineuvonnan tai Vantaa-infon asiointikonetta.

Tarvitset sähköiseen palveluun kirjautumiseen verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin ja kortinlukijan. Lue lisää sähköisestä tunnistautumisesta.

Sähköisessä toimeentulotukihakemuksessa sinulta kysytään tietoja sinun ja perheesi taloudellisesta tilanteesta sekä sosiaalisista olosuhteista.

Sinun tulee liittää hakemukseesi välttämättömät liitteet. Palvelu mahdollistaa liitteiden toimittamisen sähköisen hakemuksen yhteydessä. Lue lisää sähköisten liitteiden lataamisesta.

Sähköinen toimeentulotukihakemus käsitellään samalla tavoin toimeentulotukilakiin (Laki toimeentulotuesta 1997/1412) perustuen kuten muutkin toimeentulotukihakemukset. Lue lisää toimeentulotuesta ja sen myöntämisperusteista.

Toimeentulotukipäätös suoraan kansalaisen asiointitilille

Vantaan sähköinen toimeentulotukiasiointi mahdollistaa myös toimeentulotukipäätöksen toimittamisen suoraan kansalaisen asiointitilille.

Asiointitili on valtion ylläpitämä sähköinen palvelu, jonne kansalainen voi saada häntä koskevia viranomaisasiakirjoja, päätöksiä ja muita tiedotteita.

Asiointitilin käyttö toimeentulotukiasioissa on vapaaehtoista. Voit antaa suostumuksesi hakemuksen yhteydessä tai asioidessasi sosiaalitoimistossa.

Päätöksen lähettäminen asiointitilillesi edellyttää ensin tilin avaamista. Tilin avaamiseen ja sisäänkirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin ja kortinlukijan.

Lue lisää asiointitilin käytöstä ja sen avaamisesta.

Ajankohtaista

Twitter