Toimeentulotuen hakeminen sähköisesti

Perustoimeentulotukea voi hakea Kelasta verkossa osoitteessa www.kela.fi/asiointi.

2.1.2017 alkaen kunnan sosiaalitoimesta voi hakea vain harkinnanvaraista täydentävää tai ennaltaehkäisevää toimeentulotukea. Tuka voi hakea kunnan sähköisen asiointijärjestelmän kautta.
Jotta voit hakea täydentävää tai ennaltaehkäisevää toimeentulotukea, pitää sinulla olla ensin päätös Kelan myöntämästä perustoimeentulotuesta.

Voit myös saada toimeentulotukipäätöksesi suoraan kansalaisen asiointitilille.

Voit hakea täydentävää tai ennaltaehkäisevää toimeentulotukea sähköisesti alla olevan linkin kautta:

Asiointi edellyttää sähköistä tunnistautumista

Asiointi edellyttää sähköistä tunnistautumista

Hakeaksesi toimeentulotukea sähköisesti tarvitset tietokoneen, jossa on internet-yhteys ja -selain. Jos käytössäsi ei ole omaa tietokonetta, voit tarvittaessa käyttää myös esimerkiksi kirjaston, yhteispalvelupisteen tai sosiaalitoimiston tai Vantaa-infon asiointikonetta.

Lisäksi tarvitset henkilökohtaiseen tunnistautumiseen pankin verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin ja kortinlukijan. Lue lisää sähköisestä tunnistautumisesta.

Sähköisessä toimeentulotukihakemuksessa sinulta kysytään tietoja sinun ja perheesi taloudellisesta tilanteesta sekä sosiaalisista olosuhteista.

Hakemuksesi perusteluksi sinun tulee liittää sähköiseen hakemukseen myös välttämättömät liitteet. Palvelu mahdollistaa sähköisten liitteiden toimittamisen sähköisen hakemuksen yhteydessä. Lue lisää sähköisten liitteiden lataamisesta.

Sähköinen toimeentulotukihakemus käsitellään samalla tavoin toimeentulotukilakiin (Laki toimeentulotuesta 1997/1412) perustuen kuten muutkin toimeentulotukihakemukset. Lue lisää toimeentulotuesta ja sen myöntämisperusteista.

Toimeentulotukipäätös suoraan kansalaisen asiointitilille

Vantaan sähköinen toimeentulotukiasiointi mahdollistaa myös toimeentulotukipäätöksen toimittamisen suoraan kansalaisen asiointitilille. Näin voit saada oman päätöksesi kätevästi suoraan omalle kotikoneellesi.

Asiointitili on valtion ylläpitämä sähköinen palvelu, jonne kansalainen voi saada häntä koskevia viranomaisasiakirjoja, päätöksiä ja muita tiedotteita.

Asiointitilin käyttö toimeentulotukiasioissa on vapaaehtoista. Voit antaa suostumuksesi hakemuksen yhteydessä tai asioidessasi sosiaalitoimistossa.

Päätöksen lähettäminen asiointitilillesi edellyttää ensin tilin avaamista. Tilin avaamiseen ja sisäänkirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin ja kortinlukijan.

Lue lisää asiointitilin käytöstä ja sen avaamisesta.