Tehdään yhdessä

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Juhlavuoden teema on yhdessä. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Kaikki kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset kutsutaan mukaan tekemään Suomi 100 -juhlavuotta Vantaalla, yhdessä.

Tule mukaan

Nyt etsitään juhlavuoden tekijöitä! Miten sinä tai edustamasi yhteisö aiotte olla mukana juhlavuoden vietossa Vantaalla? Kaikki, yksittäiset kansalaiset, organisaatiot, järjestöt, saavat tehdä ohjelmaehdotuksia. Suomi 100 -hankkeen pääpaino ei ole valtiollisissa juhlissa vaan hankkeessa haetaan ja annetaan lahjoja 100-vuotiaalle Suomelle; lupauksia, merkityksellisiä tekoja, tapahtumia ja elämyksiä. Tullakseen liitetyksi Suomi 100 ohjelmaan, hankkeen, teon, projektin tai tapahtuman täytyy olla Suomi 100 hankkeille asettujen perusedellytysten mukainen.

Keskeistä on:

 • hankkeen sisältö tapahtuu valtaosin vuonna 2017
 • yhdessä-teema on tekemisen tavan ja sisällön ytimessä
 • yhteys itsenäiseen Suomeen tulee selkeästi esiin
 • jos tapahtuma on vuosittain toistuva, vuoden 2017 tapahtumalla on erityinen juhlavuoden teeman mukainen sisältö
 • keskeisenä sisältönä ei ole tuotteen tai palvelun myynti

Tämän lisäksi ohjelman pitää toteuttaa yhtä kolmesta painopistealueesta:

 • Suomen 100 vuotta
  Suomen 100 vuotta - Ymmärrys siitä, mikä on olennaista Suomen sadassa vuodessa: kansanvallan tarina laajasti nähtynä, sananvapaus, itsenäisyyden tekijät ja näkijät sekä itsenäisen Suomen kulttuuri, sivistys ja arvot.
  Hankkeiden sisältö liittyy ensisijaisesti ajanjaksoon 1917–2016,erityistapauksissa hanke voi liittyä myös ajanjaksoon 1863–1916.
 • Suomi 2017
  Suomi-omakuva: millainen Suomi on juuri nyt. Ajassa olevat ilmiöt, ihmiset, tekijät ja näkijät. Yhteiset elämykset elämän koko kirjossa, juhlan kokeminen yhdessä kaikkialla Suomessa.
  Hankkeiden sisältö liittyy nykyhetkeen eli vuoteen 2017.
 • Suomen tulevaisuus
  Millaisen Suomen tahdomme ja teemme; konkreettisia tekoja ja päätöksiä,jotka vahvistavat Suomea ja suomalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta.
  Uuden kokeilua. Lupa tehdä toisin. Tulevaisuuden tekijöiden ääni.Hankkeiden sisältö liittyy Suomen tulevaisuuteen.

Hyväksytyt hankkeet saavat käyttöönsä Suomi 100 -tunnuksen ja pääsevät osaksi juhlavuoden virallista ohjelmaa. Ohjelmaan voi hakeutua täyttämällä verkkolomakkeen lokakuuhun 2017 asti. Katso lisätietoja.