Miten Vantaalla voi osallistua ja vaikuttaa?

Osallistuva Vantaa tarjoaa vantaalaisille heille sopivia tapoja vaikuttaa niin koko kaupungin kuin oman asuinympäristönkin asioihin. Tutustu tapoihin vaikuttaa!

Osallistuva Vantaa -malli on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 22.1.2018 osaksi kaupungin strategiaa 2017-2021. Malli on uusiutuva toimintatapa tarjota vantaalaisille tilaisuuksia osallistua kaupungin suunnitteluun ja päätöksentekoon. Osallistuva Vantaa -malli valmisteltiin yhteistyössä asukkaiden ja kaupungin työntekijöiden kanssa. Lue lisää asukastyöpajojen tuloksista tästä.

Tutustu Osallistuva Vantaa -malliin ja katso mallin esittely ja valtuutettujen kysymykset Vantaa-kanavalta.

Ajankohtaisia vaikuttamismahdollisuuksia kootaan Vaikuta nyt -sivulle. Muista myös nämä:

Osallistu asukasfoorumeihin ja asukastilaisuuksiin

Kaupungin johto järjestää muutaman kerran vuodessa eri alueilla asukasfoorumin, joissa keskustellaan ajankohtaisista asioista. Lisäksi eri teemojen käsittelyyn järjestetään asukastilaisuuksia. Esimerkiksi syksyllä 2017 asukkaat kokoontuivat ideoimaan Korson puistojen kehittämistä ja tarkastelemaan Koivukylää turvallisuuskävelyllä.

Seuraa päätöksentekoa

Kaupungin valtuusto kokoontuu kuukausittain käsittelemään ja päättämään ajankohtaisista teemoista. Valtuuston kokouksia voi seurata Vantaa-kanavan kautta tai paikan päällä. Kaupunginvaltuuston ja muiden toimielinten esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan verkossa.

Anna palautetta

Voit kertoa epäkohdasta, kehua tai antaa palautta paleutelomakkeen kautta. Voit myös seurata, miten antamaasi palautetta käsitellään. Kokeile myös uutta palautejärjestelmää, jota liikuntapalvelut pilotoi!

Haluatko vaikuttaa Vantaalla? Liity Vantaan Vakoojiin!

Vantaan Vakoojat on innokkaista vantaalaisista koostuva ryhmä, joka haluaa vaikuttaa oman kotikaupunkinsa kehittämiseen. Kutsumme ryhmään ilmoittautuneita tilaisuuksiin, joissa heillä on mahdollisuus olla mukana kehittämässä itselle tärkeitä asioita Vantaan kaupungissa. Vaikuttamisen muotona voi olla esimerkiksi ideointityöpaja, ryhmäkeskustelu tai vaikkapa uuden palvelun testaaminen. Lue lisää ja ilmoittaudu Vantaan Vakoojaksi DigiVantaa-blogissa.

Hae tukea toimintaan!

Vantaan tukee järjestöjen ja yhteisöjen toimintaa avustuksilla. Tutustu hakukriteereihin ja ohjeisiin.

Piipahda tai vietä aikaa asukastiloilla

Asukastilat tarjoavat kaikille vantaalaisille mahdollisuuden yhdessäoloon, yhdessä tekemiseen ja osallistumiseen erilaisiin harrastuksiin ja vapaaehtoistoimintaan.

Järjestä tapahtuma alueellasi!

Lue kaupungin ohjeet ja vinkit tapahtuman järjestäjille.

Lähde vapaaehtoiseksi

Kaupunki tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistyöhön.

Hyviä kokemuksia

Kansalaisraati osana strategian valmistelua

Uuden strategian valmisteluun koottiin keväällä 2017 vantaalaisia asukkaita kansalaisraatiin. 80 hakijasta valittiin 22 kaupungin väestöä edustavaa asukasta työskentelemään kahden päivän ajaksi työstämään asukkaiden julkilausumaa kaupungin tulevaisuudesta.
Asiakkaista koostuvaa kehittäjäryhmää kokeillaan myös terveyspalveluissa.

Vantaalaiset luomassa tulevaisuuskuvia

Vuosien 2016 – 2017 asukkaat osallistuivat monipuolisten menetelmien kautta Vantaan tulevaisuuden määrittelyyn. Näitä näkemyksiä hyödynnettiin kaupungin strategian laadinnassa sekä tulevan yleiskaavan valmistelussa.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter