Turvapaikanhakijoiden auttaminen

SPR:n vapaaehtoinen vastaanottokeskuksessa

Vantaalle saapui syksyllä 2015 yli 1000 turvapaikanhakijaa. Turvapaikanhakijat asuvat vastaanottokeskuksissa, jotka sijaitsevat Aviapoliksen alueella Luona oy:n sekä Punaisen Ristin ylläpitämissä kiinteistöissä. Alaikäisten kuntapaikan saaneiden nuorten asumisyksikkö sijaitsee Simonkylässä.

Vantaan vastaanottokeskuksissa asuu turvapaikanhakijoina yksin Suomeen saapuneita miehiä. Simonkylän asumisyksikössä asuu alle 18-vuotiaita nuoria, jotka ovat saapuneet Suomeen ilman huoltajaa. Perheitä ei tällä hetkellä asu Vantaalla lainkaan.

Vantaalla sijaitsevissa vastaanottokeskuksissa toimii iso joukko vapaaehtoisia, jotka ohjaavat erilaisia toimintaryhmiä ja järjestävät monenlaista muuta vapaa-ajan ohjelmaa. Lisäksi vapaaehtoiset tukevat oleskeluluvan saaneita kuntalaiseksi siirtymisen prosessissa, ystävinä ja tukihenkilöinä.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Vastaanottokeskuksissa tapahtuvan vapaaehtoistyön edellytyksenä on kolmen tunnin peruskoulutuksen käyminen ja salassapitovelvollisuuteen sitoutumista allekirjoittamalla vapaaehtoissopimus. Koulutuksessa saat lisätietoja, kuinka voit toimia vastaanottokeskuksissa asuvien turvapaikanhakijoiden tukena ja vapaaehtoistoiminnan avulla edistää uusien tulijoiden terveyttä, hyvinvointia ja kotoutumista. Koulutuksessa käydään läpi toiminnan periaatteet ja yhteiset pelisäännöt. Koulutuksessa saat myös tietoa erilaisista ryhmistä, joiden toimintaan voit tulla mukaan heti. Samalla tapaat muita pidempään mukana olleita vapaaehtoisia.

Seuraava peruskoulutus järjestetään 6.9, ilmoittautuminen tästä linkistä.

Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi seurakunnan tai SPR:n sivulla. Jos edustamasi organisaatio tai yhteisö on kiinnostunut vapaaehtoistyöstä turvapaikanhakijoiden tukena, ota yhteyttä.

Vaate- ja tavaralahjoitukset

Vantaalla on jatkuva tarve ehjistä ja puhtaista, pienikokoisista (S–M) miesten vaatteista ja kengistä. Naisten ja lasten vaatteille ei tällä hetkellä ole tarvetta. Lisäksi erilaisia urheilu- ja harrastusvälineitä otetaan mieluusti vastaan. Jos haluat tehdä lahjoituksen, ota yhteyttä.

Turvapaikanhakijoita infotilaisuudessa

Ilmoittaudu peruskoulutukseen

Seuraava peruskoulutus 8.11. Tikkurilassa. Jatkokoulutuksista tietoa myöhemmin.

Kenkiä lattialla

Kummiperheeksi nuorelle turvapaikahakijalle

Simonkylässä asuville, kuntapaikan saanelle uusille, nuorille vantaalaisille kaivataan kummiperheitä kotoutumisen tueksi. Kysy lisää elina.olki(at)marjaverkko.fi.

Vain asukkaille -kyltti ovessa

Yhteystietoja

Laura Altarriba, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 043 827 0113
laura.altarriba@vantaa.fi

Ajankohtaista

Instagram

Twitter