Vapaaehtoistoiminnan muodot

Lähikuva nuoren kädestä.

Valitse itsellesi sopiva vapaaehtoistoiminnan muoto!

Nuorisopalveluiden vapaaehtoiset

Nuorisopalvelujen vapaaehtoiset toimivat nuorisotiloilla, leireillä ja Ankka-partiossa. Lisätietoja: 040 523 4744.

Koulumummit ja -vaarit

Kouluissa tai päiväkodeissa voit vierailla vapaaehtoisena mummina tai vaarina. Koulumummu- ja kouluvaaritoiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä suoraan kouluihin.

Tukihenkilöt ja -perheet lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten tukihenkilöksi tai tukiperheeksi voit ryhtyä, jos olet tavallinen luotettava aikuinen ja haluat tukea lasten ja nuorten elämää arkitaidoin. Toiminta on ennaltaehkäisevää lapsiperheiden tukea ja tukihenkilöksi pääset valintahaastattelun sekä koulutuksen kautta.

Kirjastojen vapaaehtoiset

Kirjastovapaaehtoisena voit toimia vertaisopastajana kirjaston tietokoneopetuksessa tai viedä kirjoja kotiin niille, jotka eivät itse pääse kirjastoon. Voit myös toimia kirjastomummina tai -vaarina. Ota yhteys suoraan alueesi kirjastoihin.

Sovittelijat

Rikos- ja riita-asioiden sovittelijana sovittelet rikos- ja riita-asioita eri osapuolten välillä. Sovittelijaksi pääset haastattelun ja koulutuksen kautta. Lisätietoja: 050 312 2072, sovittelutoiminta@vantaa.fi.

Kulttuuriluotsit

Kulttuuriluotsina toimit koulutettuna oppaana ja kannustavana kaverina henkilölle, jonka ei muuten tulisi lähdettyä kulttuurielämysten pariin. Lisätietoja: kulttuurituottaja Annikki Alku, 040 548 3443 tai annikki.alku@vantaa.fi.

Kuntosaliohjaajat senioreille

Seniorikuntosaliohjaajana sinut on koulutettu vertaisohjaajaksi kuntosalitoimintaan. Lisätietoja: erityisliikunnan suunnittelija, 09 8392 7012.

Vapaaehtoiset monikulttuuriseen toimintaan

Monikulttuurinen vapaaehtoistoiminta voi olla esimerkiksi ystävätoimintaa, ryhmien vetämistä tai niihin osallistumista, suomen kielen opetusta ja monikulttuuristen tapahtumien järjestämistä. Lisätietoja: 040 8473203.

Vanhus- ja vammaispalveluiden vapaaehtoiset

Vanhus- ja vammaispalveluissa voit toimia esimerkiksi ystävänä, ulkoiluapuna tai avustajana.

Asukastilojen vapaaehtoiset

Kaupungin ylläpitämissä asukastiloissa voit ohjata harrasteryhmiä.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter