Maahanmuuttajapalvelut

Maahanmuuttajapalvelut vastaa Vantaalle muuttavien pakolaisten ja paluumuuttajien kuntalaisten alkuvaiheen sosiaali- ja terveyspalveluista, palveluihin perehdytyksestä sekä asiakas- ja potilasohjauksesta. Asiakkaita ovat Vantaalle muuttavat pakolaiset, ihmiskaupan uhrit, entisen NL-alueelta muuttavat paluumuuttajat sekä alkukartoitukseen oikeutetut henkilöt (sairaat, raskaana olevat, ikäihmiset jne.).

Maahanmuuttajapalveluissa työskentelee moniammatillinen ja -etninen tiimi:

  • Sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat vastaavat asiakkaiden sosiaalityöstä, kotoutumissuunnitelmien laadinnasta ja opastavat ensisijaisten etuuksien hakemisessa.
  • Kotoutumista tukeva tiimi järjestää kotivanhempi- ja ryhmätoimintaa, opastaa ja neuvoo pitkään Vantaalla asuneita maahanmuuttajia toimien tiiviissä yhteistyössä useiden eri järjestöjen ja oppilaitosten kanssa. Lue lisää kotoutumisesta
  • Terveydenhuollon henkilökunta, kuten psykologi, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja ja terveydenhoidon ohjaaja ja 1.9.2016 aloittava kokopäiväinen lääkäri tarjoavat terveys- ja lääkäripalveluja. Perusterveydenhoidollisten tarpeiden lisäksi potilailla psyykkisiä ongelmia, psykiatrisia sairauksia, päihdeongelmia, fyysisiä ja psyykkisiä sotatraumoja, kidutukseen sekä henkilökohtaiseen traumaan liittyvää problematiikkaa, jotka juontuvat pakolaisuuteen johtaneista tapahtumista. Työssä otetaan huomioon potilaan lähtömaan terveydenhuolto.

Uudet ja ilman ajanvarausta asioivat asiakkaat

Vernissakatu 8 C, 1. krs.
01300 Vantaa
p. 09 839 21074 palveluneuvoja
maahanmuuttajapalvelut@vantaa.fi

Sosiaali- ja terveyspalvelut / Ajanvarausasiakkaat

Vernissakatu 6, 2. krs.
01300 Vantaa
p. 09 839 21074 palveluneuvoja
maahanmuuttajapalvelut@vantaa.fi

Ajankohtaista

Twitter