Digi-infotilaisuudessa harjoitellaan tabletin käyttöä

Tapahtumat ja näyttelyt Vantaa-infossa

Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoissa järjestetään erilaisia ajankohtaisia tapahtumia, tempauksia ja infotilaisuuksia. Vantaa-infojen aukioloaikoina pidettävät tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infojen näyttelyissä tarkastellaan elämää Vantaalla monesta vinkkelistä. Näyttelyt ovat avoinna palvelupisteiden aukioloaikojen mukaisesti.

Tapahtumat

Elämäntapamuutos kohti kivuttomampaa selkää
Tikkurilan Vantaa-infossa (Dixi, Ratatie 11, 2. krs) torstaina 26.4.2018 klo 13–14
Pääkaupunkiseudun selkäyhdistysten asiantuntija kertoo, miten päivittäisillä valinnoilla voimme vaikuttaa selän hyvinvointiin. Aihealueina ovat tupakointi, liikunta, ylipaino sekä stressi ja muut psykososiaaliset tekijät.

Info Café: Pyöräilyreitit Vantaalla
Myyrmäen Vantaa-infossa (Myyrmäkitalo, Paalutori 3) keskiviikkona 9.5.2018 klo 10-12
Tule tutustumaan pyöräilyreitteihin kevääseen heräävällä Vantaalla. Esittelyssä omatoimisia reittejä katujen vilskeessä tai luonnon keskellä. Tarjolla esitteitä, kahvia ja keksejä.

Turvallinen netin käyttö -info
Myyrmäkitalon kerhohuoneessa (Paalutori 3, 3. krs) keskiviikkona 9.5. klo 12-13
Kustannustehokkuus ostopäätöksissä – vinkkejä älypuhelin- ja tablettiostoksille selkokielellä. Ota oma laite mukaan ja tule paikalle kuulemaan sekä kysymään tuoreet vinkit!

Askarruttavatko mielenterveysasiat?
Tikkurilan Vantaa-infossa (Dixi, Ratatie 11, 2. krs) perjantaina 18.5. klo 10–14
Tule kysymään ja keskustelemaan mielenterveydestä. Paikalla Mielenterveyden keskusliiton kuntoutusneuvoja Raili Alén ja kokemusasiantuntija.

Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry esittäytyy
Tikkurilan Vantaa-infossa (Dixi, Ratatie 11, 2. krs) keskiviikkona 23.5.2018 klo 17.30 alkaen.
Illan aikana saamme tietoa yleisimmistä maksasairauksista ja tutustumme yhdistyksen toimintaan. Paikalla on sekä Munuais- ja maksaliiton edustaja että UUMU:n vapaaehtoisia, jotka vastaavat maksuttomasta kahvitarjoilusta.
Tervetuloa kuuntelemaan luentoa ja juttelemaan yhdistysjäsenten kanssa.

Turvallinen netin käyttö -info
Tikkurilan Vantaa-infossa (Dixi, Ratatie 11, 2. krs) torstaina 24.5. klo 12-13
Uudet älypuhelimet, tabletit ja älytelkkarit – miten selätän ongelmat ja hyödynnän mahdollisuudet. Ota oma laite mukaan ja tule paikalle kuulemaan sekä kysymään tuoreet vinkit!

Turvallinen netin käyttö -info
Myyrmäkitalon kerhohuoneessa (Paalutori 3, 3. krs) keskiviikkona 6.6. klo 12-13
Windows10: yleisimmät ongelmat ja niiden korjaaminen sekä Windowsin tuunaus helppokäyttöisemmäksi. Ota oma laite mukaan ja tule paikalle kuulemaan sekä kysymään tuoreet vinkit!

Näyttelyt

Rohkeasti -kampanjan valokuvanäyttely

Rohkeudesta on paljon mielikuvia. Rohkeasti-kampanjassa kysyimme vantaalaisilta, mikä heidän elämässään on erityisen paljon rohkeutta vaativaa. Saimme vastauksia, joille kaikille yhteistä oli: tavallinen arki. Rohkeutta tarvitaan myös silloin, kun elämässä on uusi alku tai epätavalliset puitteet. Pyysimme vantaalaisia kuviin. Nämä ihmiset olivat rohkeita, kun he kertoivat omasta elämästään. Saimme tallennettua monia pysäyttäviä rohkeuden hetkiä. Dokumentaariset kuvat on valokuvannut valokuvaaja Usva Torkki. Kuvat on otettu eri puolilla Vantaata. Vantaan seurakunnat haluavat rohkaista ihmisiä puhumaan ja jakamaan arjen haastavia ja voimakkaita tilanteita, sillä kaikilla meillä on sellaisia. Jakaminen on lähimmäisenrakkautta. Kuvat ja tarinat on nyt koottu näyttelyksi, joka on esillä Vantaa-infoissa kevään 2018 ajan.

Näyttely Myyrmäen Vantaan-infossa Paalutori 3, 01600 Vantaa, 3.4. –26.4.2018.

Kuusijärvi porttina Sipoonkorpeen luontovalokuvanäyttely

Kuusijärvi ja Sipoonkorpi muodostavat Vantaalla ainutlaatuisen virkistysaluekokonaisuuden. Maistiaisen näistä maisemista ja niiden lajistosta saa kevään aikana Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa Infoissa, joissa on esillä näyttelynä luontokuvaaja ja -harrastaja Kai Hypénin luontokuvia.

Valokuvanäyttelyllä halutaan nostaa esiin alueen hienoja luontoarvoja ja rikasta lajistoa, sekä kannustaa retkeilyyn yhä suositummassa Sipoonkorven kansallispuistossa ja Kuusijärvellä. Kuusijärven ulkoilualue sopii mainiosti kansallispuistoretken aloituspaikaksi. Tulevaisuudessa retkeily sujuvoituu entisestään, kun reittejä täydennetään ja parhaillaan suunnittelupöydällä oleva kevyen liikenteen silta yli Vanhan Porvoontien valmistuu.

Vantaa-info, Tikkurila 3.4.-26.4.2018 Dixi, Ratatie 11, 2. krs, 01300 Vantaa ma–to 7.45–19, pe 7.45–16

Vantaa-info, Myyrmäki 2.5.-31.5.2018 Myyrmäkitalo, Paalutori 3, 01600 Vantaa ma–to 7.45–18.15, pe 7.45–16

Kuusijärvi porttina Sipoonkorpeen luontovalokuvanäyttelyn avajaiset ovat 7.5.2018 kello 15-18 Myyrmäen Vantaa-infossa, Paalutori 3, 01600 Vantaa. Paikalle on kutsuttu Kuusijärvi-Sipoonkorven matkailutoimijoita. Kuusijärvi-Sipoonkorven alueella toimivat luonto- ja ohjelmapalveluyrittäjät pääsevät esittäytymään ja kertomaan tulevan kesäkauden retkistään ja ohjelmistaan!
Lisätietoja jaana.turunen@vantaa.fi, puh. 050 3124 497 Vantaa-info: http://www.vantaa.fi/hallinto_ja_talous/tietoa_vantaasta/vantaa-info

Ajankohtaista

Instagram

Twitter