Valmennustalot

Valmennustaloissa voit päivittää taitojasi samalla kun sinulle etsitään parasta mahdollista jatkopolkua.

Valmennustalojen yksiköissä voit tehdä esimerkiksi keittiöalan, tekstiilitöiden, puutöiden, remonttialan, laitoshuollon, pesulatoiminnan tai kuljetusalan tehtäviä. Yli 25-vuotiaille vantaalaisille tarkoitettuja valmennustaloja on Vantaalla kolme; Valo Korsossa, Koutsi Tuupakassa sekä Reeli Havukoskella.

Kaikissa valmennustaloissa on tarjolla sekä työkokeilua että työtoimintaa. Työkokeilussa ollaan viitenä päivänä viikossa 6-7 tuntia päivässä riippuen yksiköstä. Työtoiminnassa ollaan 1-4 päivänä viikossa 4 tuntia päivässä joko aamu- tai iltapäivävuorossa.

Valmennustaloissa saat myös: yksilöllistä uravalmennusta, työnhakuvalmennusta, tukea työ- ja koulutuspaikan etsimiseen, sosiaaliohjausta, Suomen kielen koulutusta, Atk-koulutusta sekä korttikoulutuksia: hygieniapassi, työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää! Tai kysy valmennustalojen tarjonnasta TE-toimiston virkailijalta.

Valo

Vantaan Valon esite

 • Kuljetuspalveluissa pääset tutustumaan kuljetusalan työtehtäviin. Yksikkö hoitaa niin työvalmennustalojen välisiä kuin kaupungin eri toimijoiden tilaamia pyykki-, kaluste- ja muuttokuljetuksia.
 • Laitoshuollossa saat harjoitusta ja valmiuksia kyseisen alan töihin. Tehtäviin kuuluu valmennustalon perus- ja ylläpitosiivoukset sekä remonttiryhmän mukana tehtäviä siivoustöitä.
 • Visakoivu on puutyöyksikkö, jossa voit tutustua puutyöalaan ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa tai vahvistaa jo opittuja taitoja. Visakoivussa kunnostetaan mm. päiväkotien kalusteita ja tehdään yhteistyötä remonttiyksikön ja kädentaitojen yksikön kanssa.
 • Kädentaitojen yksikössä pääset tekemään erilaisia kädentaitoja vaativia töitä, esimerkiksi pakkaus- ja kokoonpanotöitä sekä askarteluprojekteja.
 • Topparoikka on liikkuva remontti- ja korjausyksikkö. Topparoikassa saat opastusta ja harjoitusta remonttialan työtehtäviin ja vahvistusta jo olemassa olevaan osaamiseesi yhteistyökumppaneidemme remonttikohteissa.
 • Tietotekniikkayksikön Opastimessa saat opastusta atk-taitoihin, toimisto-ohjelmistoihin, sähköiseen asiointiin ja työnhakuun. Opastimeen voit tulla työkokeiluun myös ohjaajaharjoittelijaksi. Yksikössä on myös Uusioverstas, jossa kierrätetään sähkö- ja elektroniikkaromua. Toimintaan kuuluu lisäksi kaupungin atk-laitteiden nouto, säilytys ja kierrätys. Tietotekniikkayksikön ja tietohallinnon yhteistyössä toteutetaan myös Pilviagenttitoimintaa. Pilviagentit kiertävät kaupungin toimipisteissä opastamassa työntekijöitä kaikissa pilvisovellusten pulmissa.
 • Keittiössä pääset tutustumaan keittiöalan työtehtäviin, saat opastusta ja harjoitusta alan töistä ja osallistut valmennustalon asiakkaiden ja henkilökunnan päivittäisistä kahvi- ja lounastarjoiluista huolehtimiseen. Oman talon lisäksi keittiömme valmistaa myös lounaat valmennustalo Reelille.

Koutsi

Koutsin esite

 • Kuljetuspalveluissa pääset tutustumaan kuljetusalan työtehtäviin. Yksikkö hoitaa niin työvalmennustalojen välisiä kuin kaupungin eri toimijoiden tilaamia pyykki-, kaluste- ja muuttokuljetuksia.
 • Laitoshuollossa saat harjoitusta ja valmiuksia kyseisen alan töihin. Tehtäviin kuuluu valmennustalon perus- ja ylläpitosiivoukset sekä remonttiryhmän mukana tehtäviä siivoustöitä. Lisäksi laitoshuollon yksikkömme vastuulle kuuluu läheisen kartanon siivous.
 • Puutyö- ja kalustekunnostus on yksikkö, jossa pääset tutustumaan puutyöalaan ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa tai vahvistaa jo opittuja taitoja. Yksikössä rakennetaan ja kunnostetaan kalusteita (pulpetteja, toimistokalusteita ym.) ja tehdään yhteistyötä remonttiyksikön ja tekstiili- ja kädentaitojen yksikön kanssa.
 • Tekstiili- ja kädentaitojen yksikössä pääset tekemään erilaisia kädentaitoja vaativia töitä, kuten erilaisia ompelutöitä, neulontaa, virkkausta sekä askartelua. Teemme jonkin verran ompelutöitä tilausasiakkaille ja aloittelemme myös verhoilutoimintaa kalustekierrätykseen liittyen.
 • Remontti- ja korjausyksikössä saat opastusta ja harjoitusta remonttialan työtehtäviin ja vahvistusta jo olemassa olevaan osaamiseesi yhteistyökumppaneidemme remonttikohteissa.
 • Keittiössä pääset tutustumaan keittiöalan työtehtäviin, saat opastusta ja harjoitusta alan töistä ja osallistut valmennustalon asiakkaiden ja henkilökunnan päivittäisistä kahvi- ja lounastarjoiluista huolehtimiseen. Läheisen kartanon kesäkahvilan toiminta kuuluu myös keittiöyksikkömme tehtäviin.

Reeli

Reelin esite

 • Kuljetuspalveluissa pääset tutustumaan kuljetusalan työtehtäviin. Kuljetuspalveluyksikkö hoitaa niin työvalmennustalojen välisiä kuin kaupungin eri toimijoiden tilaamia pyykki-, kaluste- ja muuttokuljetuksia.
 • Puhtauspalveluissa pestään Vantaan päiväkotien pyykkiä. Yksikössä pääset harjoittelemaan kaikkia pesulan työtehtäviä pajaohjaajan opastuksella.
 • Laitoshuolto vastaa Reelin tilojen puhtaanapidosta sekä naapurissa sijaitsevan Yhteisen Pöydän ja logistiikkavaraston puhtaanapidosta. Laitoshuoltoyksikössä pystyt harjoittelemaan niin toimistojen kuin teollisuuskiinteistöjenkin siivousta.