Työpajaohjaaja tarkastaa lampunvarjostinta puutyöpajalla

Valmennustalot

Valmennustaloissa voit päivittää taitojasi samalla kun sinulle etsitään parasta mahdollista jatkopolkua.

Valmennustalojen yksiköissä voit tehdä esimerkiksi keittiöalan, tekstiilitöiden, puutöiden, remonttialan, laitoshuollon, pesulatoiminnan tai kuljetusalan tehtäviä. Yli 25-vuotiaille vantaalaisille tarkoitettuja valmennustaloja on Vantaalla kolme; Luxi Tikkurilassa, Koutsi Tuupakassa sekä Reeli Havukoskella.

Kaikissa valmennustaloissa on tarjolla sekä työkokeilua että työtoimintaa. Työkokeilussa ollaan viitenä päivänä viikossa 6 - 7 tuntia päivässä riippuen yksiköstä. Työtoiminnassa ollaan 1 - 4 päivänä viikossa 4 tuntia päivässä joko aamu- tai iltapäivävuorossa.

Valmennustaloissa saat myös: yksilöllistä uravalmennusta, työnhakuvalmennusta, tukea työ- ja koulutuspaikan etsimiseen, sosiaaliohjausta, suomen kielen koulutusta, atk-koulutusta, mahdollisuuden suorittaa osaamistodistuksia sekä korttikoulutuksia: hygieniapassi-, työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää! Tai kysy valmennustalojen tarjonnasta TE-toimiston virkailijalta.

Luxi

 • Laitoshuollossa saat harjoitusta ja valmiuksia kyseisen alan töihin. Tehtäviin kuuluu valmennustalon perus- ja ylläpitosiivoukset sekä remonttiryhmän mukana tehtäviä siivoustöitä.
 • Tuotepalveluiden yksikössä pääset tekemään erilaisia kädentaitoja vaativia töitä, esimerkiksi pakkaus- ja kokoonpanotöitä sekä askarteluprojekteja.
 • Tietotekniikkayksikön Opastimessa saat opastusta atk-taitoihin, toimisto-ohjelmistoihin, sähköiseen asiointiin ja työnhakuun. Opastimeen voit tulla työkokeiluun myös ohjaajaharjoittelijaksi.
 • Keittiössä pääset tutustumaan keittiöalan työtehtäviin, saat opastusta ja harjoitusta alan töistä ja osallistut valmennustalon asiakkaiden ja henkilökunnan päivittäisistä kahvi- ja lounastarjoiluista huolehtimiseen.
 • Uusioverstas, pyöräpaja ja remonttipaja toimivat vielä kesän ajan suljetun valmennustalo Valon tiloissa Minkkitie 8:ssa, ennen kuin siirtyvät syksyllä valmennustalo Reeliin.

Koutsi

 • Laitoshuollossa saat harjoitusta ja valmiuksia kyseisen alan töihin. Tehtäviin kuuluu valmennustalon perus- ja ylläpitosiivoukset sekä remonttiryhmän mukana tehtäviä siivoustöitä. Lisäksi laitoshuollon yksikkömme vastuulle kuuluu läheisen kartanon siivous.
 • Puutyö- ja kalustekunnostus on yksikkö, jossa pääset tutustumaan puutyöalaan ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa tai vahvistaa jo opittuja taitoja. Yksikössä rakennetaan ja kunnostetaan kalusteita, kuten pulpetteja ja toimistokalusteita, ja tehdään yhteistyötä remonttiyksikön ja tekstiili- ja kädentaitojen yksikön kanssa.
 • Tekstiili- ja kädentaitojen yksikössä pääset tekemään erilaisia kädentaitoja vaativia töitä, kuten erilaisia ompelutöitä, neulontaa, virkkausta sekä askartelua. Saat tehdä myös ompelutöitä tilausasiakkaille ja verhoilutoimintaa kalustekierrätykseen liittyen.
 • Remontti- ja korjausyksikössä saat opastusta ja harjoitusta remonttialan työtehtäviin ja vahvistusta jo olemassa olevaan osaamiseesi yhteistyökumppaneidemme remonttikohteissa.
 • Keittiössä pääset tutustumaan keittiöalan työtehtäviin, saat opastusta ja harjoitusta alan töistä ja osallistut valmennustalon asiakkaiden ja henkilökunnan päivittäisistä kahvi- ja lounastarjoiluista huolehtimiseen.

Reeli

 • Logistiikassa pääset tutustumaan kuljetusalan työtehtäviin. Kuljetuspalveluyksikkö hoitaa niin työvalmennustalojen välisiä kuin kaupungin eri toimijoiden tilaamia pyykki-, kaluste- ja muuttokuljetuksia. Kalustekierrätysvarastossa voit hyllyttää, käyttää trukkia ohjatusti sekä tehdä erilaisia inventoinnin ja varaston kunnossapidon töitä.
 • Puhtauspalveluissa pestään Vantaan päiväkotien pyykkiä. Yksikössä pääset harjoittelemaan kaikkia pesulan työtehtäviä pajaohjaajan opastuksella.
 • Laitoshuolto vastaa Reelin tilojen puhtaanapidosta. Laitoshuoltoyksikössä pystyt harjoittelemaan niin toimistojen kuin teollisuuskiinteistöjenkin siivousta.

Megarekry 2018

Ajankohtaista

Instagram

Twitter