Valmennustalot

Valmennustaloissa voit päivittää taitojasi samalla kun sinulle etsitään parasta mahdollista jatkopolkua.

Valmennustalojen yksiköissä voit tehdä esimerkiksi keittiöalan, tekstiilitöiden, puutöiden, remonttialan, laitoshuollon, pesulatoiminnan tai kuljetusalan tehtäviä. Yli 25-vuotiaille vantaalaisille tarkoitettuja valmennustaloja on Vantaalla kolme; Valo Korsossa, Koutsi Tuupakassa sekä Reeli Havukoskella.

Kaikissa valmennustaloissa on tarjolla sekä työkokeilua että työtoimintaa. Työkokeilussa ollaan viitenä päivänä viikossa 6–7 tuntia päivässä riippuen yksiköstä. Työtoiminnassa ollaan 1–4 päivänä viikossa 4 tuntia päivässä joko aamu- tai iltapäivävuorossa.

Valmennustaloissa saat myös: yksilöllistä uravalmennusta, työnhakuvalmennusta, tukea työ- ja koulutuspaikan etsimiseen, sosiaaliohjausta, suomen kielen koulutusta, atk-koulutusta sekä korttikoulutuksia: hygieniapassi-, työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää! Tai kysy valmennustalojen tarjonnasta TE-toimiston virkailijalta.

Valo

 • Laitoshuollossa saat harjoitusta ja valmiuksia kyseisen alan töihin. Tehtäviin kuuluu valmennustalon perus- ja ylläpitosiivoukset sekä remonttiryhmän mukana tehtäviä siivoustöitä.
 • Visakoivu on puutyöyksikkö, jossa voit tutustua puutyöalaan ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa tai vahvistaa jo opittuja taitoja. Visakoivussa kunnostetaan mm. päiväkotien kalusteita ja tehdään yhteistyötä remonttiyksikön ja kädentaitojen yksikön kanssa.
 • Kädentaitojen yksikössä pääset tekemään erilaisia kädentaitoja vaativia töitä, esimerkiksi pakkaus- ja kokoonpanotöitä sekä askarteluprojekteja.
 • Topparoikka on liikkuva remontti- ja korjausyksikkö. Topparoikassa saat opastusta ja harjoitusta remonttialan työtehtäviin ja vahvistusta jo olemassa olevaan osaamiseesi yhteistyökumppaneidemme remonttikohteissa.
 • Tietotekniikkayksikön Opastimessa saat opastusta atk-taitoihin, toimisto-ohjelmistoihin, sähköiseen asiointiin ja työnhakuun. Opastimeen voit tulla työkokeiluun myös ohjaajaharjoittelijaksi. Yksikössä on myös Uusioverstas, jossa kierrätetään sähkö- ja elektroniikkaromua. Toimintaan kuuluu lisäksi kaupungin atk-laitteiden nouto, säilytys ja kierrätys.
 • Keittiössä pääset tutustumaan keittiöalan työtehtäviin, saat opastusta ja harjoitusta alan töistä ja osallistut valmennustalon asiakkaiden ja henkilökunnan päivittäisistä kahvi- ja lounastarjoiluista huolehtimiseen.

Koutsi

 • Laitoshuollossa saat harjoitusta ja valmiuksia kyseisen alan töihin. Tehtäviin kuuluu valmennustalon perus- ja ylläpitosiivoukset sekä remonttiryhmän mukana tehtäviä siivoustöitä. Lisäksi laitoshuollon yksikkömme vastuulle kuuluu läheisen kartanon siivous.
 • Puutyö- ja kalustekunnostus on yksikkö, jossa pääset tutustumaan puutyöalaan ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa tai vahvistaa jo opittuja taitoja. Yksikössä rakennetaan ja kunnostetaan kalusteita, kuten pulpetteja ja toimistokalusteita, ja tehdään yhteistyötä remonttiyksikön ja tekstiili- ja kädentaitojen yksikön kanssa.
 • Tekstiili- ja kädentaitojen yksikössä pääset tekemään erilaisia kädentaitoja vaativia töitä, kuten erilaisia ompelutöitä, neulontaa, virkkausta sekä askartelua. Saat tehdä myös ompelutöitä tilausasiakkaille ja verhoilutoimintaa kalustekierrätykseen liittyen.
 • Remontti- ja korjausyksikössä saat opastusta ja harjoitusta remonttialan työtehtäviin ja vahvistusta jo olemassa olevaan osaamiseesi yhteistyökumppaneidemme remonttikohteissa.
 • Keittiössä pääset tutustumaan keittiöalan työtehtäviin, saat opastusta ja harjoitusta alan töistä ja osallistut valmennustalon asiakkaiden ja henkilökunnan päivittäisistä kahvi- ja lounastarjoiluista huolehtimiseen.

Reeli

 • Logistiikassa pääset tutustumaan kuljetusalan työtehtäviin. Kuljetuspalveluyksikkö hoitaa niin työvalmennustalojen välisiä kuin kaupungin eri toimijoiden tilaamia pyykki-, kaluste- ja muuttokuljetuksia. Uuden kalustekierrätysvaraston myötä on mahdollista tehdä varastoalan tehtäviä, kuten hyllytystä, trukin käyttämistä ohjatusti sekä erilaisia inventoitiin ja varaston kunnossapitoon liittyviä töitä.
 • Puhtauspalveluissa pestään Vantaan päiväkotien pyykkiä. Yksikössä pääset harjoittelemaan kaikkia pesulan työtehtäviä pajaohjaajan opastuksella.
 • Laitoshuolto vastaa Reelin tilojen puhtaanapidosta sekä naapurissa sijaitsevan Yhteisen Pöydän ja logistiikkavaraston puhtaanapidosta. Laitoshuoltoyksikössä pystyt harjoittelemaan niin toimistojen kuin teollisuuskiinteistöjenkin siivousta.
 • Kiinteistöhuolto vastaa valmennustalojen ja kaupunkikonsernin tilausasiakkaiden kiinteistöhuolto- ja ulkotöistä. Yksikössä pääset harjoittelemaan monenlaisia töitä, kuten pienkorjaustöitä, lamppujen vaihtoa, lukkojen korjausta, tukoksien avausta.