Hammashoito

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon liikelaitos tuottaa suun terveydenhuollon palvelut Vantaalla. Hammashoitoon pääsee hoidon tarpeen mukaan. Suun terveydenhuollon ammattilainen arvioi hoidon tarpeen yhteydenoton aikana.

Kiireellisen hoidon ajanvaraus

Suun terveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan kiireelliset ja äkilliset särky- ja tapaturmatapaukset. Katso suun terveydenhuollon kiireellisen ensiavun kriteerit tästä.

Arkisin klo 8–14

  • Tikkurilan ja Myyrmäen terveysasemilla, ajanvaraus klo 7.30 alkaen numerosta 09 8393 5300.
  • Ensiapua tarvitsevat alle 18-vuotiaat hoidetaan asuinpaikkaansa lähinnä olevassa hammashoitolassa ajanvarauksella.

Iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä

Kiireettömän hoidon ajanvaraus

Koko Vantaan kiireettömän hoidon keskitetty ajanvaraus p. 09 8393 5300

  • ma–to klo 7.30–15
  • perjantaisin ja juhlapyhien aattoina klo 7.30–14

Kiireettömissä asioissa toivotaan yhteydenottoa klo 10 jälkeen. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön, jos puhelinpalvelussamme on ruuhkaa. Ajanvarauksen henkilökunta soittaa takaisin ajanvarauksen ollessa auki saman päivän aikana.

Muistathan täyttää myös esitietokaavakkeen!

3- ja 5-vuotiaiden lasten huoltajat voivat varata ajan lapsen määräaikaiseen suun terveystarkastukseen nyt myös netissä.

Asiakasmaksut

Hammashoito on maksutonta 0–17-vuotiaille ja kehitysvammaisille. Jokaisesta hoitokäynnistä peritään asetuksen mukainen perusmaksu ja maksut hoitotoimenpiteistä. Asiakasmaksut löydät tästä.

Jos varattua hoitoaikaa ei peruuteta, käyttämättä jääneestä hoitoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 36,20 euroa.

Kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittäville potilas- ja asiakasmaksuille on säädetty maksukatto, mutta hammashoidon maksut eivät kerrytä maksukattoa vaan jäävät sen ulkopuolelle.

Maksaessasi hammashoidon laskuja, saattaa tilinumero muuttua (automaattisesti). Tarkista, että saajan pankkiyhteystiedot ovat seuraavat: Pohjola Pankki FI09 5000 0120 2591 13. Saaja: Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitos. Muista käyttää viitenumeroa.

Hammashoitolaskua koskevat tiedustelut numerosta 09 83924308.

Vantaalaisilla on mahdollisuus käyttää myös yksityisiä hammashoidon palveluja, joista saa Kela-korvauksen. Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitos ei osallistu yksityisen hammashoidon kuluihin.

Tekstiviestimuistutus

Suun terveydenhuollossa on käytössä varatun ajan tekstiviestimuistutus. Muistutus lähtee kaksi arkipäivää ennen varattua hoitoaikaa potilastietojärjestelmään merkittyyn matkapuhelinnumeroon. Tekstiviesti ei aina suun terveydenhuollosta riippumattomista syistä tavoita vastaanottajaa. Viestin saapumatta jääminen ei oikeuta jäämään vastaanotolta pois ilman peruutusta. Jos varattua hoitoaikaa ei peruuteta, käyttämättä jääneestä hoitoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 36,20 euroa.

Potilasjono

Palveluiden suuren kysynnän takia Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitoksessa on potilasjonojärjestelmä. Järjestelyssä kiireettömät tai tarkastukseen tulevat potilaat laitetaan jonoon. Hammashoidon jonotilanne 23.1.2015 on 4700 henkilöä. Kutsumme tällä hetkellä hoidettavaksi lokakuussa 2014 jonoon ilmoittautuneita potilaita.

Esitietokaavakkeet hammashoitoa varten

Asioinnin nopeuttamiseksi täyttäkää esitietokaavake ja tulostakaa se mukaanne hammashoitolaan.

Esitietokaavake alle kouluikäiset
pdf, 30 kb
Esitietokaavake koululaiset
pdf, 1173 kb
Esitietokaavake aikuisetpdf, 1218 kb

 

Tärkeitä linkkejä

Oma terveys- ja hyvinvointi -sivuilta saat tietoa ja tukea oman terveytesi edistämiseen sekä apua oireiden ja sairauksien omatoimiseen hoitamiseen

Oma terveys ja hyvinvointi

Tarkista, siirrä tai peruuta hammashoitoaikasi:

Internetissä: www.hitportal.fi/hitportal/vantaa

Tekstiviestillä:

Kirjoita viestiin nimi, henkilötunnus ja asia.
Lähetä viesti numeroon 050 302 6485.

Etsi yksityinen hammaslääkäri


Opiskelijoiden suun terveydenhoito

Viranomaisasioinnin faksinumerot:
Pohjois- ja Keski-Vantaan hammashoitolat faksi 09 8392 3373 tai 09 8392 2130
Länsi-Vantaan hammashoitolat faksi 09 8393 5010