Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon liikelaitos tuottaa suun terveydenhuollon palvelut Vantaalla. Hammashoitoon pääsee hoidon tarpeen mukaan. Suun terveydenhuollon ammattilainen arvioi hoidon tarpeen yhteydenoton aikana.

Suun terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus

Kiireellinen ensiapu

Suun terveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan kiireelliset ja äkilliset särky- ja tapaturmatapaukset.

Suun terveydenhuollon kiireellisen ensiavun kriteerit

Kiireellinen ensiapu arkisin klo 8 - 14

Tikkurilan ja Myyrmäen terveysasemilla. Ajanvaraus klo 7.30 alkaen numerosta 09 8393 5300.

Ensiapua tarvitsevat alle 18-vuotiaat hoidetaan asuinpaikkaansa lähinnä olevassa hammashoitolassa ajanvarauksella.

Kiireellinen ensiapu iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä

Koko väestön kiireellinen ensiapu Haartmanin sairaalassa (Haartmaninkatu 4, 00290 Helsinki). Hoitoon tullaan ajanvarauksen kautta puh. 09 310 49999. Ajanvaraus on avoinna arkisin klo 14 - 21 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21.

Kiireellisissä tapauksissa yöllä ota yhteys terveyskeskuspäivystykseen.

Vakavat hammas-, suu-, sekä leuka- ja kasvovammat hoidetaan ympäri vuorokauden Töölön sairaalassa (HUS).

Lasten ja nuorten hammashoito

Alle kouluikäisten määräaikaiset suun terveystarkastukset ovat 2, 3, 5 -vuotiaana. Määräaikaiset tarkastukset tehdään koko ikäluokalle ja ne suorittaa suuhygienisti tai hammashoitaja. Yksilöllisen tarpeen mukaan suun terveystarkastuksia tehdään useamminkin. Lapsen huoltajat saavat postitse kirjeen, jossa kehoitetaan varaamaan aika määräaikaiseen suun terveystarkastukseen. Kehotekirje tulee vähän ennen lapsen syntymäkuukautta tai sen aikana. Mikäli kehoitekirjettä ei tule , vanhemmat voivat ottaa yhteyttä ajanvaraukseen. Ajanvarauksesta huolehtivat vanhemmat itse.

Koululaiset kutsutaan suun tutkimuksiin 1, 3, 5, 7, ja 8-luokilla, yksilöllisen tarpeen mukaan myös välivuosina. Koululaisten suun terveystarkastuksia tekevät suuhygienistit ja hammaslääkärit.

Kaikki vantaalaisissa oppilaitoksissa opiskelevat, jotka kuuluvat opiskeluterveydenhuollon piiriin, voivat kotipaikasta riippumatta hakeutua suun terveystarkastukseen kunnalliseen hammashoitoon Vantaalla vähintään yhden kerran opintojensa aikana.

Asiakasmaksut

Hammashoito on maksutonta 0-17-vuotiaille ja kehitysvammaisille. Jokaisesta hoitokäynnistä peritään asetuksen mukainen perusmaksu ja maksut hoitotoimenpiteistä. Asiakasmaksut löydät tästä.

Jos varattua hoitoaikaa ei peruuteta, käyttämättä jääneestä hoitoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 36,20 euroa.

Maksut ovat ulosottokelpoisia. Maksumuistutuksista Intrum Justitia perii 5 € ja korot.

Kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittäville potilas- ja asiakasmaksuille on säädetty maksukatto, mutta hammashoidon maksut eivät kerrytä maksukattoa vaan jäävät sen ulkopuolelle.

Maksaessasi hammashoidon laskuja, saattaa tilinumero muuttua (automaattisesti). Tarkista, että saajan pankkiyhteystiedot ovat seuraavat: Pohjola Pankki FI09 5000 0120 2591 13. Saaja: Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitos. Muista käyttää viitenumeroa.

Hammashoitolaskua koskevat tiedustelut numerosta 09 83924308.

Vantaalaisilla on mahdollisuus käyttää myös yksityisiä hammashoidon palveluja, joista saa Kela-korvauksen. Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitos ei osallistu yksityisen hammashoidon kuluihin.

 

Tärkeitä linkkejä

Oma terveys ja hyvinvointiTietoa sairauksista, hoito-ohjeita ja neuvoja kaupungin terveyspalveluista ympäri vuorokauden numerossa (09) 10023 tavallisen puhelun hinnalla.

Tarkista, siirrä tai peruuta hammashoitoaikasi:

Internetissä: www.hitportal.fi/hitportal/vantaa

Tekstiviestillä:

Kirjoita viestiin nimi, henkilötunnus ja asia.
Lähetä viesti numeroon 050 302 6485.

Etsi yksityinen hammaslääkäri


Opiskelijoiden suun terveydenhoito