Vantaan kaupunginmuseo Tikkurilassa

#ThrowbackVantaa - Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt 8.2.-30.11.2018

Vantaan kaupunginmuseon uusimmassa näyttelyssä hypätään kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen (1923–2015) valokuvien avulla menneisyyden vantaalaisiin maisemiin. Leppänen oli opettaja ja yhdistysaktiivi, jonka valokuvausharrastus vaihtui 1950-luvun puolessa välissä tavoitteelliseksi kotiseututyöksi. Kuvaparit nykyhetkestä paljastavat kaupungin muutoksen ja säilymisen.

Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään alueen monipuolista historiaa. Museon tallennusalueisiin kuuluu mm. vantaalainen teollisuus, kodit, järjestöt ja lähiöt. Tutustu museon mobiilinäyttelyihin ja näyttelyhistoriaan täältä.

Museovierailu

Museo sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Tikkurilan vanhalla asemalla, osoitteessa Hertaksentie 1. Vuonna 1862 valmistunut rakennus takaa uniikit puitteet näyttelyille ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa.

Esteettömyys: rakennuksen edessä on asiakasparkki ja sisältä löytyvät sekä inva-wc että porrashissi 1. ja 2. kerroksen väliltä.

Museo on avoinna ti-pe 10-17 ja la-su 11-16. Museoon on vapaa pääsy.

Voit antaa meille palautetta ja vastata asiakaskyselyyn täältä.

Opastukset

Museon opetuspalvelut on tarkoitettu kaikenikäisille oppijoille. Palvelemme päiväkoteja, kouluja ja oppilaitoksia sekä muita yhteisöjä. Arkisin aamupäivät on varattu päivähoito- ja kouluryhmien opastetuille käynneille. Suositeltava ryhmäkoko on enintään 20 henkilöä. Opastuksen kesto on n. 45 minuuttia.

Opastus on maksutonta vantaalaisille oppilasryhmille. Muille ryhmille opastus maksaa ma–pe (klo 8.30–17) 50€ / ryhmä, muina aikoina 70 € / ryhmä. Varaus tehdään mieluiten viikkoa ennen toivottua ajankohtaa: marjo.eerikainen@vantaa.fi tai 040 573 9920. Kouluryhmille voi tilata opastuksen ma–pe klo 9–15 välisenä aikana. Tässä yhteydessä voi myös esittää erikoistoiveita opastuksen suhteen – räätälöimme tarvittaessa opastuksen sisällön luokan tarpeiden mukaan.

Vaikka ryhmälle ei tarvittaisi opastusta, kuulemme mielellämme etukäteen vierailustanne. Opintoryhmät pääsevät ennalta sovitusti museoon myös ennen varsinaista avaamisaikaa. Museon oppaan tai tutkijan voi myös tilata omiin tiloihin puhumaan kotiseutuhistoriasta tai esittelemään matkalaukkunäyttelyä. Palvelu on maksutonta vanhustenkeskuksille ja palvelutaloille sekä kouluille.

Tutustu museon ryhmille tarjoamiin ohjelmiin!

Medialle

Kaupunginmuseon painokelpoisia tiedotuskuvia on Vantaan kaupungin Aineistopankissa.

#ThrowbackVantaa

Uusi näyttely #ThrowbackVantaa – Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt avautuu helmikuussa. Näyttely esittelee kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen (1923–2015) valokuvia Vantaalta ja kuvapareja kaupungistumisesta.

Seuraa kaupunginmuseon some-kanavia!

Facebook

Instagram

Twitter

Muistaakseni-blogi

Tapahtumat

Kaupunginmuseolla järjestetään useita maksuttomia tapahtumia, ilman ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!

Jokiotustyöpaja

Opastukset ja työpajat

Varaa opastus tai työpaja ryhmällesi, kaupunginmuseo@vantaa.fi, 040 573 9920. Tutustu tarjontaan!

Vantaan kaupunginmuseo, Tikkurilan vanha asema

Yhteystiedot

Osoite: Hertaksentie 1, 01300 Vantaa
Toimisto: 040 8380401
(kesällä toimisto on suljettu 25.6. - 12.8.2018)
Näyttely: 040 7084551

Henkilökunnan yhteystiedot

Joki-näyttely

Mobiilioppaat

Vantaa1918 -opas sisällissodan tapahtumiin Vantaalla.

Historialliset jokikävelyt esittelevät jokivarsien luontoa ja historiaa.

Tikkurilan keskustan museosuunnistus rakennusperinnöstä.

Vantaan kaupunginmuseo

Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

Museo sijaitsee loistavien juna- ja bussiyhteyksien varrella Tikkurilassa, matkakeskus Dixin vieressä. Autoileville on asiakaspaikoitus museon pihassa.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter