Vantaan kaupunginmuseo Tikkurilassa

Tunteiden kiitotiellä -näyttelytilaa.
Kuva Antti Yrjönen / VKM

Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään alueen monipuolista historiaa. Tällä hetkellä näyttelymme Rakkauden tiloja - Tunteiden kiitotiellä esittelee vantaalaisia rakkauden tarinoita. Kuva-arkisto ja muut tietopalvelumme palvelevat kaikkia historiannälkäisiä. Museo sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Tikkurilan asema-alueella, vanhalla rautatieasemalla. Museoon on vapaa pääsy!

Suomi100-juhlavuoden näyttelyssämme laskeudutaan tunteiden kiitotielle. Esillä ovat monenkirjavat rakkauden tunnetilat: ilo, suru, onni ja epätoivo. Monenikäisten ja -taustaisten vantaalaisten rakkaustarinoita kerrotaan niihin liittyvien esineiden, kuvien ja paikkojen kautta. Museolta löytyy asiantuntijapalveluita kaikenikäisille historiasta kiinnostuneille. Kouluille räätälöidyissä opetuspalveluissa on tarjolla työpajoja, teemaopastuksia ja oppimateriaaleja. Museoon kannattaa poiketa myös ostoksille, sillä museokaupassamme on laaja valikoima Vantaa-aiheista kirjallisuutta, postikortteja, lahjatavaroita sekä näyttelyihin liittyviä tuotteita.

Tunteiden kiitotiellä -näyttely. Piirros Harri Tarkka

Tunteiden kiitotiellä -näyttely

Avoinna 14.2.23.12.2017
ti–pe 10–17, la–su 11–16

Poikkeavat aukioloajat

Rakkauden tiloja ja Suomi100

Rakkauden tiloja

Seuraa Tunteiden kiitotiellä -näyttelyn sekä muiden Rakkauden tiloja -näyttelyiden kuulumisia hankkeen nettisivuilla.

Vantaan kaupunginmuseo, Tikkurilan vanha asema

Yhteystiedot

Osoite: Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

Toimisto: 09 8392 4477

Näyttely: 09 8392 4449

Henkilökunta

Jokiotustyöpaja

Opastukset ja työpajat

Varaa opastus tai työpaja ryhmällesi, kaupunginmuseo@vantaa.fi, 040 573 9920. Tutustu tarjontaan!

Vaunuparkki. Kuva VKM.

Tapahtumat

Museo järjestää monipuolisia tapahtumia näyttelyssä. Ohjelmassa muun muassa vauvamaanantait, yleisöopastukset ja asiantuntijapuheenvuorot.

Uutuuskirja Kolme kylää

Vantaan uusimmat arkeologiset tutkimukset yksissä kansissa. Myynnissä museokaupassamme ja hyvin varustetuissa kirjakaupoissa. Ovh. 24 euroa.

Vuoden viestintäteko -banneri

Ehdokkuus!

Rakkauden tiloja -hanke on ehdolla Vuoden museoviestintäteoksi. Vantaan kaupunginmuseo on yksi hankkeen neljästä museosta. Voittaja julkistetaan 9.5.2017.

Joki - näyttely on levinnyt museon seinien ulkopuolelle. Mobiiliopas esittelee jokimaisemien historiaa ja luontoa.

Vantaan kaupunginmuseo

Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

Museo sijaitsee loistavien juna- ja bussiyhteyksien varrella Tikkurilassa, matkakeskus Dixin vieressä. Autoileville on asiakaspaikoitus museon pihassa.