Vantaan kaupunginmuseo Tikkurilassa

Joki-näyttely

Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään alueen monipuolista historiaa. Uusi perusnäyttelymme Joki - kivikaudesta kaljakelluntaan kertoo vantaalaisten elämästä jokien äärellä 10 000 vuoden ajalta. Kuva-arkisto ja muut tietopalvelumme palvelevat kaikkia historiannälkäisiä. Museo sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Tikkurilan asema-alueella, vanhalla rautatieasemalla. Museoon on vapaa pääsy!

Joki – kivikaudesta kaljakelluntaan -näyttely esittelee Vantaan historiaa ja vantaalaisten elämää jokien varsilla. Vantaan- ja Keravanjoet ovat jo esihistoriallisena aikana tarjonneet houkuttelevan elinympäristön ihmisille. Myöhemmin teknologian kehittyessä joista saatiin myös käyttövoimaa. Nykyään jokien merkitys elinkeinon turvaajana on lähes hävinnyt, mutta edelleen niistä etsitään elinvoimaa, niiden äärelle hakeudutaan virkistymään ja rentoutumaan.

Museolta löytyy asiantuntijapalveluita kaikenikäisille historiasta kiinnostuneille. Kouluille räätälöidyissä opetuspalveluissa on tarjolla työpajoja, teemaopastuksia ja oppimateriaaleja. Museoon kannattaa poiketa myös ostoksille, sillä museokaupassamme on laaja valikoima Vantaa-aiheista kirjallisuutta, postikortteja, lahjatavaroita sekä näyttelyihin liittyviä tuotteita.

Joki-näyttelyssä järjestetään ilmainen Jokien äärellä -yleisöopastus joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona sekä paljon muuta oheisohjelmaa.

Näyttely on avoinna ti, to, pe 10 - 17, ke 10 - 20, la - su 11 - 16. Poikkeukselliset aukioloajat

Joki - näyttely on levinnyt museon seinien ulkopuolelle. Mobiiliopas esittelee jokimaisemien historiaa ja luontoa.

Kummituskysely

Onko sinulla kokemuksia tai kuulopuheita kummituksista tai muista oudoista ilmiöistä Vantaalla? Vastaa kyselyyn.

Rakkauden tiloja ja Suomi100

Rakkauden tiloja

Seuraa Tunteiden kiitotiellä -näyttelyn sekä muiden Rakkauden tiloja -näyttelyiden kuulumisia hankkeen nettisivuilla.

Vantaan kaupunginmuseo, Tikkurilan vanha asema

Yhteystiedot

Osoite: Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

Toimisto: 09 8392 4477

Näyttely: 09 8392 4449

Henkilökunta

Jokiotustyöpaja

Opastukset ja työpajat

Varaa opastus tai työpaja ryhmällesi, kaupunginmuseo@vantaa.fi, 040 573 9920. Tutustu tarjontaan!

Uutuuskirja Kolme kylää

Vantaan uusimmat arkeologiset tutkimukset yksissä kansissa. Myynnissä museokaupassamme ja hyvin varustetuissa kirjakaupoissa. Ovh. 24 euroa.

Vantaan kaupunginmuseo

Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

Museo sijaitsee loistavien juna- ja bussiyhteyksien varrella Tikkurilassa, matkakeskus Dixin vieressä. Autoileville on asiakaspaikoitus museon pihassa.

Ajankohtaista

Twitter