Tanssin viikot

Kaksi balettitanssijaa, kuvaaja: Ashley Taylor

Tanssin viikoilla 19.–29.4. Vantaalla nähdään paljon hauskoja, koskettavia ja korkeatasoisia tanssiesityksiä. Ohjelma tarjoaa tanssin taikaa kaikenikäisille.

Osana virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa Tanssin viikoilla nähdään nuorten ja ikäihmisten yhteinen tanssi-, musiikki- ja valokuvatyöpajahanke Nuoruustango – kokemuksia nuoruudesta. Hanke huipentuu ilmaisesityksiin.

Vantaa juhlistaa Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä myös lauantaina 29.4., kun Energia-areenalla vietetään Tanssin päivän 30-vuotisjuhlagaalaa. Estradille astuu lukuisia huipputanssijoita eri puolilta Eurooppaa ja valovoimaisia kotimaisia esiintyjiä. Varaa kalenteristasi tilaa kiehtoville esityksille jo nyt – tuplajuhlien kunniaksi gaala on tänä vuonna maksuton. Lippuja jaetaan Vantaa-infoissa 13.3. alkaen.

Tutustu Tanssin viikkojen monipuoliseen ohjelmaan ja anna tanssin viedä. Tanssin viikkojen ohjelmasta tiedotetaan näiden sivujen lisäksi myös Facebookissa: facebook.com/vantaankulttuuri.

Mamia Company: Sammakkolammikko

Kuva: Tanja Lammikko

Tanssisatu yli 4-vuotiaille, kesto noin 40 minuuttia. ”Sammakko palaa synnyinlammelleen sukujuhliin. Odottaessaan sukulaisiaan Lampi herää henkiin. Miten käy Sammakon, kun Lammikko on sairastunut kaikesta siihen heitetystä roskasta?” Vuorovaikutteinen tanssisatu kertoo luonnonsuojelun ja perheen merkityksestä.

Käsikirjoitus, koreografia ja esiintyjät: Nina Mamia & Kasperi Nordman.

Ke 19.4. ja to 20.4. klo 10
Kulttuuritalo Vernissa, Tikkurilantie 36
Liput: 5€/10€, holvi.com/shop/TDT321
Varaukset: mamiacompany@gmail.com

Mamia Company: The Mirror ja Jean Dark

The Mirror: ”I am a rainbow fish.” Sooloteos kehollisesta narsismista. Kaikki rakastavat minua. Minunlaistani ei ole toista. Koreografia Nina Mamia, ohjaus Kasperi Nordman, tanssi Elisabeth Schilling.
Jean Dark: "In my search for the holy, my heart burns.” Teoksen inspiraationa on pyhimykseksi julistetun Jeanne D’Arcin elämä.

Koreografia Nina Mamia, ohjaus Kasperi Nordman, tanssi Gesa Piper.

Esitykset on tarkoitettu yli 13-vuotiaille, kesto yhteensä noin 70 minuuttia. Lisäinfoa: mamiacompany.fi

Ke 19.4. ja to 20.4. klo 19
Kulttuuritalo Vernissa, Tikkurilantie 36
Liput: 10€/15€, holvi.com/shop/TDT321.
Varaukset: mamiacompany@gmail.com

Nuoruustango – kokemuksia nuoruudesta

Nuorten ja ikäihmisten yhteinen tanssi-, musiikki- ja valokuvatyöpajahanke huipentuu esityksenä. Hanke on toteutettu Lasten- ja nuorten säätiön Sata vuotta nuoruutta -tuella ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Koreografia ja ohjaus Pia Lindy ja Simeoni Juoperi. Esiintyjinä Varian 10-luokan oppilaat ja Simonkodin osasto 3:n asukkaat. Tuotanto Tanssiteatteri Raatikko.

Esitys on yli 6-vuotiaille, erityisesti ikäihmisille. Kesto noin 40 minuuttia.

To 20.4. klo 13 ja pe 21.4. klo 13
Tanssiteatteri Raatikko, Viertolankuja 4 B
Vapaa pääsy. Varaukset puhelimella 09 873 2306 tai sähköpostilla: raatikko@raatikko.fi.

Tanssikatselmus Stoori – tanssi tarina!

Kuva: Lauri Sario

Kaikille avoin tanssitapahtuma jo kuudennen kerran Vantaalla. Stoori huipentuu yleisönäytökseen, joka koostuu raadin valitsemista tanssivista tarinoista. Tanssin eri lajit soolo-, duetto- ja ryhmäesityksinä ovat kaikki edustettuina.

Yleisönäytös koko perheelle ja kaikenikäisille, kesto noin 1,5 h.

La 22.4. klo 18
Tikkurilan lukio, Valkoisenlähteentie 53
Lippu-, varaus-, katselmukseen osallistumis- ja muut lisätiedot: tanssikatselmusstoori.wordpress.com

Koko perheen katutanssityöpajat

Katutanssi on rento tanssityyli, joka yhdistelee muun muassa hip hopia, housea, lockingia ja breakdancea. Tunnilla opetellaan tanssinopettajan johdolla koreografi Akim Bakhtaouin suunnittelema lyhyt katutanssi. Tunnille osallistuminen ei vaadi aiempia tanssitaitoja, ja se sopii kaikille ikään tai liikuntakykyyn katsomatta. Tanssityöpajat ovat osa Tanssin tiedotuskeskuksen Koko Suomi tanssii -kampanjaa.

Su 23.4. klo 11–11.45 (4–6-vuotiaat aikuisen kanssa) ja klo 11.45–12.30 (7–9-vuotiaat aikuisen kanssa)
Taidetalo Pessi, Kielotie 14, Tikkurila
Työpajat ovat maksuttomia. Pakolliset ilmoittautumiset sähköpostilla taidetalo.pessi@vantaa.fi tai arkisin puhelimella 040 524 1401.

Tanssiryhmä Kinetic Orchestra : Hurjat ja rohkeat -nykytanssiesitys ja Supersankari-työpaja

Kuva: Iiro Näkki

Teos käsittelee perhettä, yhteisöllisyyttä, rakkautta ja rohkeutta. Isä ja poika liikkuvat vauhdikkaasti, liikuttuvat sekä kokeilevat rajojaan ja yhteispeliin liittyvää luottamusta. Kohtauksista syntyy tärkeitä pieniä hetkiä, ja isän ja pojan pariakrobatiaa on ilo seurata.

Koreografia ja valosuunnittelu Jarkko Mandelin. Rooleissa Jarkko Mandelin (isä), Oiva Mandelin (poika) ja Oskari Turpeinen.

Esitys on tarkoitettu yli 4-vuotiaille ja sen kesto on 30 minuuttia. Työpajan kesto on 20 minuuttia.

Ke 26.4. klo 9
Taidetalo Toteemi, Myyrmäentie 6
Esitys 5 €. Esitys ja työpaja yhteensä 7 €. Työpajaan mahtuu maksimissaan 20 osallistujaa. Pakolliset ennakkovaraukset: taidetalo.toteemi@vantaa.fi.

Aurinkobaletti: Kaunotar ja peto

Kuva: Juha Lukala

Esitys on lämmin kertomus hyvyydestä, myötätunnosta ja rakkaudesta tanssin, teatterin ja animaation keinoin. Marjo Kuuselan alun perin vuonna 2010 tekemä tanssisatu perustuu Tyyni Tuulion suomentamaan ranskalaiseen kansansatuun.

Koreografia Marjo Kuusela, lavastus Juha Lukala, puvut Marjo Haapasal, valot ja äänet Timo Ollila, tanssi Mikko Kaikkonen, Päivi Kujansuu, Urmas Poolamets, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki.

Esitys on tarkoitettu yli 5-vuotiaille, ja sen kesto on 45 minuuttia.

Pe 28.4. klo 10
Lumosali, Urpiaisentie 14
Liput 5 €
Käteismaksu puoli tuntia ennen esityksen alkamista ovelta. Ryhmille laskutusmahdollisuus. Pakolliset ennakkovaraukset ti–to numeroon 040 548 3443 tai annikki.alku@vantaa.fi.

Tanssiteatteri Raatikko: Tanssien maapallon ympäri -esitys ja tanssipaja

Mitä löytyy laukusta, joka on matkustanut ympäri maailmaa? No, leipää ja piimää, kiinalaisen lohikäärmeen lyhty, rytmikapulat Kuuban hiekkarannalta, afrikkalainen puhuva rumpu, maatuskanukke… Tanssipaja luo katseen muiden kulttuurien erityispiirteisiin korostaen samalla, kuinka kaikkialla maailmassa lapset ovat lapsia.

Suunnittelu ja koreografia Marja Korhola, esiintyjä Anni Tolppanen.

Esitys on tarkoitettu 3–8-vuotiaille, ja sen kesto on 40 minuuttia. Mukaan mahtuu maksimissaan 50 lasta/ryhmä.

Pe 28.4. klo 9.30 ja 11
Taidetalo Toteemi, Myyrmäentie 6
Liput 5 €. Pakolliset ennakkovaraukset: toteemi@vantaa.fi.

Hyvää Tanssin päivää 2017!

Koko perheelle ja kaikenikäisille suunnattu iloinen ja energinen ilmaistapahtuma, jossa otetaan varaslähtö kansainväliseen Tanssin päivään. Mukana menossa ovat muun muassa Tanssiteatteri Raatikko, Ryhdikkäät Rypyt, Vantaan Tanssiopisto, Laura Zaray ja Zaray Dancers, Vantaan katutanssiyhdistys ry, Helsingin tanssiopisto ja StepUp School. Mukana myös Tanssikatselmus Stoorin tanssivia tarinoita. Tapahtuman lopuksi tarjolla on helppoa tanssinopetusta. Tule mukaan tanssimaan ja viihtymään yhdessä! Järjestäjinä Tanssiteatteri Raatikko ja Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut.

Pe 28.4. klo 16.30–18
Kauppakeskus Jumbo
Vapaa pääsy

Tanssin päivän 30-vuotisjuhlagaala

Tanssin viikot huipentuvat kansainväliseen Tanssin päivän gaalaan, jossa lavalla nähdään muun muassa eurooppalaisten oopperatalojen solistitanssijoita Wienistä, Budapestista, Brnosta ja Riikasta. Myös Amsterdamista ja Pietarista saapuu Vantaalle upeita esiintyjiä ja esityksiä. Lisäksi monet kotimaiset tanssijat tarjoavat huikeaa ja riemukasta ohjelmaa.

100-vuotiasta Suomea ja Tanssin päivän gaalan kolmekymppisiä juhlitaan iloisesti ja ennen kaikkea yhdessä: tänä vuonna Vantaa jakaa tilaisuuteen maksuttomia lippuja Vantaa-infoissa. Lippujen jakaminen käynnistyy maanantaina 13.3. Lippuja annetaan enintään neljä kappaletta henkilöä kohti.

Maksuttomien lippujen myötä Vantaan kulttuuripalvelut haluaa haastaa mukaan etenkin ne, joita tanssikärpänen ei vielä ole ehtinyt puraista sekä ne, jotka eivät muista syistä ole päässeet nauttimaan tanssin taiasta.

Tutustu gaalan ohjelmaan tarkemmin vantaa.fi:ssä ja muista myös Vantaan kulttuuripalveluiden Facebook: facebook.com/vantaankulttuuri.

La 29.4. klo 19
Energia-areena, Rajatorpantie 23
Vapaa pääsy etukäteen Vantaa-infosta noudetulla maksuttomalla lipulla

Ajankohtaista

Instagram

Twitter