Äitiys- ja lastenneuvolat

Neuvoloiden asiakkaita ovat raskaana olevat naiset, alle kouluikäiset lapset ja heidän perheensä. Neuvoloissa seurataan odottavan äidin ja lapsen terveyttä ja tuetaan koko perheen hyvinvointia.

Äitiysneuvolat

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä ja pyritään turvaamaan äidin ja tulevan lapsen terveys. Vanhemmat saavat neuvolasta tietoa ja tukea erilaisissa raskauteen, synnytykseen ja vauvaperheen arkeen liittyvissä asioissa. Ensimmäistä lastaan odottava perhe voi osallistua myös perhevalmennukseen, jossa valmistaudutaan tulevaan elämänmuutokseen. Lapsen isyys voidaan tunnustaa ennakkoon raskausaikana neuvolassa. Lue lisää isyyden selvittämisestä.

Lastenneuvolat

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kehitystä ja kasvua sekä annetaan vanhemmille tarvittavaa ohjausta ja tukea. Neuvolassa myös keskustellaan yhdessä perhettä askarruttavista asioista, vahvistetaan perheen omia voimavaroja ja edistetään terveitä elämäntapoja. Neuvolassa lapselle annetaan rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Neuvoloissa tehdään myös perheohjausta. Perheohjaajat auttavat perhettä silloin, kun arjessa on ongelmia.

Kannattaa tutustua myös nettineuvolaan, josta saat käytännön neuvoja lapsiperheiden arkeen. Nettineuvolasta löytyy tietoa mm. raskaudesta, synnytyksestä, imetyksestä, lapsen kasvusta ja kehityksestä, rokotuksista, vanhemmuudesta sekä parisuhteesta.

Vantaan äitiys- ja lastenneuvoloiden toiminta kesällä 2018

Äitiysneuvoloissa tehdään terveystarkastusohjelman mukaiset tarkastukset. Mikäli lääkärin jälkitarkastus siirtyy yli 12 viikon päähän synnytyksestä, hyväksyy Kela terveydenhoitajan an-taman tiedon viivästymisen syystä. Lääkärin jälkitarkastus tehdään heti kun se on mahdollista.

Lastenneuvoloissa ei pidetä 8 kuukauden ikäisten lasten ryhmäneuvolavastaanottoja. 8 kuu-kauden ikäisten lasten neuvolakäynnit toteutetaan yksilökäynteinä.

Ajanvaraukseton avoneuvola Myyrmäessä

Avoneuvolassa terveydenhoitajan vastaanotolle pääsee hoitamaan pieniä asioita ilman ajanvarausta. Vastaanottoajat avoneuvolassa ovat 10 min.

Avoneuvola on palvelee Myyrmäen neuvolan asiakkaita:

Hei eronnut äiti tai isä

Haluaisitko jakaa kokemuksesi ja auttaa muita vanhempia selviämään erotilanteesta? Haemme vapaaehtoisia Eroneuvo-tilaisuuksiin. Koulutamme vapaaehtoiset tehtävään.

Sähköinen asiointi

Verkossa voit mm. varata aikoja, uusia eReseptin, katsella potilastietojasi tai vaikkapa tilata ilmaisen klamydia- ja tippuritestin!

Oletko huolissasi lapsesta?

Vantaa tarjoaa lapsiperheille monenlaista tukea, joten älä jää yksin. Ota rohkeasti yhteyttä neuvolaan, josta ohjataan tarvittaessa eteenpäin esim. perhetyöntekijälle, tuki- ja vertaisryhmiin, kotipalveluun tai psykologipalveluihin.

Kriisi perheessä?

Jos eteen tulee ongelmia tai kriisi, ei kannata jäädä yksin - hae rohkeasti apua!

Kriisi perheessä -sivuille on koottu auttavia tahoja eri tilanteisiin.

Hyvis – Vantaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma

  • Hyvis tarjoaa tietoa mm. lapsiperheille tarjottavista palveluista.
  • Mukana myös arjen hyviä tekoja, jotka parantavat lasten, nuorten ja perheiden elämää Vantaalla.

Odottavan perheen suun terveys

Tiesitkö, että vastasyntyneellä vauvalla ei ole suussaan reikiintymistä aiheuttavia bakteereja?

Näiden vinkkien avulla voit ehkäistä niiden tarttumisen.

Ajankohtaista

RSS

Twitter