Lähisuhde- ja perheväkivalta

Jos sinua uhkaillaan, lyödään tai pahoinpidellään, älä jää yksin. Puhu ystävillesi ja ota yhteyttä auttajiin. Sinulla on oikeus väkivallattomaan elämään. Kun kerrot olevasi pahoinpitelyn uhri tai elät sen uhan alaisena, voit miettiä ammattilaisen kanssa, millaista apua tarvitset.

Myös henkinen painostus on perheväkivaltaa

Perheväkivalta voi olla ruumiillista pahoinpitelyä, mutta myös henkistä painostusta, pelottelua, uhkailua, vangitsemista omaan kotiin ilman ruokaa ja rahaa. Rikoslain mukaan henkinen väkivalta voidaan rinnastaa ruumiilliseen väkivaltaan.

Kenenkään ei tarvitse kärsiä väkivallasta. Mikään tunne tai tilanne, kuten mustasukkaisuus, menettämisen tai hylkäämisen pelko, avioeron tuska, uskottomuus tai seksuaalinen torjunta ei oikeuta käyttämään väkivaltaa.

Lapselle perheväkivallan näkeminen on yhtä tuhoisaa kuin sen kohteeksi joutuminen.

Perheväkivalta ei ole yksityisasia vaan rangaistava teko

Poliisi tutkii kaikki tapaukset, joista saa tiedon. Väkivallan kohteeksi joutuvan on haettava apua itselleen ja lähimmäisilleen, vaikka se olisi vaikeaa. Väkivalta ei lopu itsestään. Vaikka väkivaltaa ei tapahdu joka päivä, sen uhka ja pelko ovat jatkuvasti läsnä. Myös pahoinpitelijä tarvitsee apua.

Perheväkivaltaa harjoitetaan usein suljettujen ovien takana. Siksi ulkopuolisen on vaikea saada tietoa tilanteesta tai puuttua siihen.

Vertaistukiryhmä Ankkuri alkaa syyskuussa

Ohjattu vertaistukiryhmä Ankkuri on tarkoitettu lähisuhdeväkivaltaa kohdanneille aikuisille. Ryhmään voi hakeutua myös seksuaalista väkivaltaa lähisuhteissa kohdanneet.

Ryhmä alkaa 14.9.2017 ja kokoontuu torstaisin klo 16.30-18.00. Ryhmä kokoontuu yhteensä 12 kertaa. Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa. Paikkana on lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö Koivula, Kytötie 17, Vantaa.

Ryhmä on suljettu ja ennen ryhmän alkamista osallistujat haastatellaan. Toiminnan järjestää Vantaan Turvakoti ry ja sen rahoittaa STEA. Ryhmä ja yksilökäynnit ovat asiakkaille maksuttomia.

Lisätietoja ja haastattelujen sopiminen:

  • Mari McAlester, väkivaltatyön asiantuntija, perheterapeutti, p. 040 715 6295, mari.mcalester@vantaanturvakoti.fi
  • Paula Kauppi, väkivaltatyön asiantuntija, psykoterapeutti, p. 040 450 6265, paula.kauppi@vantaanturvakoti.fi
  • Tulostettava mainos ryhmästä

Lokakuussa starttaa lasten voimaryhmä Valo

Lasten oma voimaryhmä Valo on tarkoitettu 6–12-vuotiaille lapsille, jotka ovat kokeneet kotonaan turvattomuutta. Valo-ryhmässä käsitellään asioita toiminnallisesti ja kehollisesti yhdessä ja mukavassa ilmapiirissä. Toiminnan järjestää Vantaan turvakoti ry.

Ryhmä alkaa 31.10.2017 ja kokoontuu tiistaisin klo 15:30–17:30. Ryhmäkertoja on yhteensä 8. Ryhmään mahtuu 6 osallistujaa. Lapsille tarjoillaan ryhmässä välipala. Paikkana toimii Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö Koivula (Kytötie 17, 01360 Vantaa).

Ryhmään ilmoittautuminen:
Tiina Koistinen (lapsityö) p. 040 774 0236, tiina.koistinen@vantaanturvakoti.fi
Paula Kauppi, väkivaltatyön asiantuntija, psykoterapeutti, p. 040 450 6265, paula.kauppi@vantaanturvakoti.fi

Katso ryhmän tulostettava mainos.

Ajankohtaista

RSS

Twitter