Perhekuntoutus

Kuuselan perhekuntoutuskeskus

Kuuselan perhekuntoutus on tarkoitettu vantaalaisille perheille, jotka ovat lastensuojelun asiakkaana. Kuuselaan tullaan sosiaalityöntekijän tekemällä lähetteellä.

Kuuselassa edistetään perheen turvallisuutta ja toimintakykyä. Tavoitteena on vahvistaa vanhemmuutta, lisätä perheen arkielämän hallintaa ja tukea lapsen turvallista kasvua. Perheen vuorovaikutusta vahvistetaan etenkin lapsen näkökulmasta.

Miten Kuuselan perhekuntoutukseen hakeudutaan?

Ennen Kuuselaan hakeutumista sosiaalityöntekijä keskustelee perheen kanssa mahdollisesta perhekuntoutukseen osallistumisesta. Sosiaalityöntekijä ja perhe laativat yhdessä hakemuksen kuntoutukseen.

Työskentely pyritään käynnistämään tutustumisella perheen kotona. Kuntoutuksen aikana perheelle nimetään omaohjaajapari. Perheet osallistuvat kuntoutukseen sekä Kuuselan tiloissa että perheen kotona.

Mitä Kuuselassa tehdään?

Perhe, lähettävä taho ja Kuuselan työntekijät tekevät yhdessä suunnitelman, johon kuntoutus perustuu. Kuuselassa eletään säännöllistä lapsiperheen arkea ruokailuineen, lepohetkineen ja ulkoiluineen. Koululaiset jatkavat koulua ja päiväkodissa käyntiä jatketaan sovitusti.

Työskentely on perhekohtaista ja aktiivista yhteistyötä perheen verkoston, erityistyöntekijöiden ja terveydenhuollon kanssa. Lapset käyvät kuntoutusjakson aikana lastenlääkärillä.

Perheen kanssa työskentelevät vastaava ohjaaja, ohjaajat, toimintaterapeutti, sairaanhoitaja sekä ruokapalveluvastaava.

Mitä tapahtuu kuntoutuksen jälkeen?

Perheen tuen tarve kartoitetaan ja perheelle kerrotaan heille tarkoitetuista palveluista. Kuntoutusjakson ajalta on mahdollisuus saada Kelan kuntoutusrahaa. Henkilökunta opastaa hakemuksen tekemisessä.

Lisätietoa perhekuntoutuksesta

Perhekuntoutus on Vantaan kaupungin järjestämää, lastensuojelulakiin perustuvaa lastensuojelua.

Ajankohtaista

RSS

Twitter