Vanhemmuus ja parisuhde

Parisuhde on vauvan koti

Parisuhde on usein elämämme tärkein ihmissuhde. Jos parisuhde voi hyvin, se lisää kaikin puolin hyvinvointiamme ja heijastuu koko perheeseen vaikuttaen näin myös lapseen. Vanhempien parisuhde on vauvan koti. Jo vastasyntynyt vauva tuntee sen miten parisuhde voi. Vaikka hän ei ymmärrä sanojen merkitystä niin hän kuulee äänenpainot ja aistii vanhempien välillä vallitsevan ilmapiirin.

On suorastaan hämmästyttävää, kuinka suuri osa parisuhteen hyvinvoinnista rakentuu tietoon ja tiedostamiseen. Mitä enemmän tuntee omaa elämää ja itseään, sen paremmin voi ymmärtää myös puolisoaan.

Parisuhde muuttuu vauvan syntymän myötä ja näin ollen parisuhde vaatii lisäpanostusta. Ensimmäinen vuosi saattaa mullistaa koko parisuhteen ja vaikka vauvan syntymä on ehkä elämän onnellisimpia asioita, niin voi synnytyksen jälkeinen aika voi koetella kovastikin parisuhdetta. Tällöin on hyvä muistaa, että apua ja tukea parisuhteeseen on saatavilla monesta paikkaa. Asia kannattaa rohkeasti ottaa esiin neuvolakäynneillä jo raskausaikana tai vauvan synnyttyä.

Tietoa ja apua parisuhteeseen liittyen löytyy esimerksi näiltä sivuilta:

Väestöliiton sivuilla on nettiluentoja mm. seuraavista aiheista: sitoutuminen parisuhteessa, parisuhdeväkivalta, mustasukkaisuuden tunteet, seksuaalisuus parisuhteessa, elämän mullistavat muutokset, pettäminen ja petetyksi tuleminen, työttömyyden vaikutus parisuhteeseen, kosketuksen merkitys ja miten ymmärtää puolisoa.

Ajankohtaista

RSS

Twitter