Kuulontutkimus ja näönhuolto

Kuulontutkimus

Lasten kuulo seulotaan neuvoloissa ja kouluissa määrävuositarkastusten yhteydessä.

Mikäli kuuloseula on poikkeava, terveydenhoitaja lähettää lapsen kuulontutkijalle tarkempaan kuulontutkimukseen.

Alle 4-vuotiaiden lasten kuuloa ei pystytä terveyskeskuksessa luotettavasti tutkimaan, vaan he saavat tarvittaessa neuvola- tai koululääkäriltä lähetteen Hyks / Hus:iin lasten kuulokeskukseen kuulontutkimukseen.

Aikuiset voivat varata ajan puhelimitse kuulontutkimukseen, kun aihetta ilmenee. Erillistä lähetettä ei tarvita. Ennen kuulontutkimusta sairaanhoitaja tarkistaa korvat ja poistaa kuulontutkimusta haittaavat vahatulpat korvista.

Kuulokojeen käyttäjät

Korviin/kojeeseen liittyvissä ongelmatilanteissa ota yhteyttä paikkaan, josta koje on saatu tai Hus pää- ja kaulakeskukseen.
Ajanvaraus mape klo 9–11.30 ja 12–13.30
p. 09 4717 5030

Näönhuolto

Vantaan kaupunki myöntää vantaalaisille maksusitoumuksia silmälasien hankkimiseksi Hyks:n silmäklinikan ohjeistuksen mukaisesti.

Maksusitoumus myönnetään

  • alle 8-vuotiaille lapsille toiminnallisen näön heikkouden ja/tai karsastuksen hoitoon ja ehkäisyyn. Alle 8-vuotiaiden lasten silmälasien maksusitoumuksista voi tiedustella numerosta p. 050 3044 190.
  • näkövammaisille. Näkövammaisena pidetään henkilöä, jonka puutteellisen näön aiheuttama invaliditeetti on 50% tai enemmän.

Silmälääkärit tuntevat nämä myöntökriteerit ja kirjoittavat Hakemus, resepti ja maksusitoumus -kaavakkeen silloin, kun jompikumpi yllämainituista kriteereistä täyttyy ja asiakkaalla on oikeus saada maksusitoumus silmälaseihin.

Kaavake tulee lähettää osoitteella
Koivukylän sosiaali- ja terveysasema/Kuntoutus
Karsikkokuja 15 4.krs 01360 Vantaa

Maksusitoumus lähetetään asiakkaalle postitse. Maksusitoumuksen liitteenä lähetetään myös toimintaohjeet, mm. lista maksusitoumuksen piirissä olevista optikkoliikkeistä.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter