Kuulontutkimus ja näönhuolto

Kuulontutkimus

Lasten kuulontutkimus

Lasten kuulo seulotaan neuvoloissa ja kouluissa määrävuositarkastusten yhteydessä. Jos kuuloseula on poikkeava, terveydenhoitaja lähettää lapsen kuulontutkijalle tarkempaan kuulontutkimukseen.

Alle 4-vuotiaiden lasten kuuloa ei pystytä terveyskeskuksessa luotettavasti tutkimaan, vaan he saavat tarvittaessa neuvola- tai koululääkäriltä lähetteen Kuulokeskukseen (Hyks/Hus) kuulontutkimukseen.

Aikuisten kuulontutkimus

Kuntalaiset voivat varata itse puhelimitse ajan kuulontutkimukseen, kun aihetta ilmenee. Erillistä lähetettä ei tarvita.

Ennen kuulontutkimusta tulee esim. terveyskeskuksen sairaanhoitajan vastaanotolla tarkistaa korvat ja poistaa kuulontutkimusta haittaavat vahatulpat korvista.

Kuulontutkijan (audionomi) yhteystiedot

Huom! Henkilöstövaihdoksen vuoksi kuulontutkijan puhelinaika on avoinna seuraavan kerran 15.3. klo 1011. Pahoittelemme tilannetta.

Vernissakatu 8 C
Sisään tullaan os. Vernissakatu 8 C. Kuulontutkija hakee ala-aulasta.
01300 Vantaa

Kuulontutkijan puhelinaika ja ajanvaraus
ma–pe klo 10–11
p. 09 8392 3920

Kuulokojeen käyttäjät

Jos sinulla on ongelmia kuulokojeen kanssa, ota yhteyttä korviin/kojeeseen liittyvissä asioissa joko paikkaan, josta koje on saatu tai Hyksin kuulokeskukseen.

Näönhuolto

Vantaan kaupunki myöntää vantaalaisille maksusitoumuksia silmälasien hankkimiseksi Hyks:n silmäklinikan ohjeistuksen mukaisesti.

Maksusitoumus myönnetään

  • alle 8-vuotiaille lapsille toiminnallisen näön heikkouden ja/tai karsastuksen hoitoon ja ehkäisyyn. Alle 8-vuotiaiden lasten silmälasien maksusitoumuksista voi tiedustella numerosta p. 050 3044 190.
  • näkövammaisille. Näkövammaisena pidetään henkilöä, jonka puutteellisen näön aiheuttama invaliditeetti on 50% tai enemmän.

Silmälääkärit tuntevat nämä myöntökriteerit ja kirjoittavat Hakemus, resepti ja maksusitoumus -kaavakkeen silloin, kun jompikumpi yllämainituista kriteereistä täyttyy ja asiakkaalla on oikeus saada maksusitoumus silmälaseihin.

Kaavake tulee lähettää osoitteella
Koivukylän sosiaali- ja terveysasema/Kuntoutus
Karsikkokuja 15 4.krs 01360 Vantaa

Maksusitoumus lähetetään asiakkaalle postitse. Maksusitoumuksen liitteenä lähetetään myös toimintaohjeet, mm. lista maksusitoumuksen piirissä olevista optikkoliikkeistä.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter