Terveysasemat

Terveysasemat ovat normaalisti avoinna ma–pe klo 8–16. Terveysneuvontaa saa joka arkipäivä klo 8–16 numerosta 09 839 10023.

Numerosta 09 839 10023 voi myös perua vastaanottoajan. Ajanvarausta varten ota yhteys omalle terveysasemallesi. Terveysasemakohtaiset yhteystiedot löytyvät vasemman laidan valikosta.

Oma terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi. Omalta terveysasemaltasi saat kiireellisen hoidon arkisin virka-aikana. Terveysasemalta saat myös kiireetöntä lääkäri-, sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajapalvelua.

Otathan akuuteissa asioissa yhteyttä terveysasemalle mieluiten heti aamusta.

Terveysasemilla toimii myös erilaisia lähetteellä saatavia palveluita, kuten depressio-, päihde- ja diabeteshoitajien vastaanottoja, kuntoutus- ja terapiapalveluita sekä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloita. Terveysasemilta saa myös kuulontutkimusta ja näönhuoltoa, rokotuksia sekä hoitotarvikkeita ja apuvälineitä.

Kiireellistä hoitoa saa virka-ajan ulkopuolella sekä äkillisissä, vakavissa sairaustapauksissa ympäri vuorokauden Peijaksen sairaalassa, Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa, p. 09 4716 7060.

Verkossa voit asioida ympäri vuorokauden

Sähköisesti voit asioida silloin, kun se sinulle sopii. Varaa aika terveysasemalle, uusi resepti, katso potilastietojasi, tilaa hoitotarvikkeita tai tilaa maksuton klamydia- ja tippuritesti kotiin!

Itsehoitosivuilta löytyy lisäksi hyviä vinkkejä oman terveyden hoitamiseen. Sivuilta pääset myös tekemään maksuttoman sähköisen terveystarkastuksen, joka kertoo sinulle eliniän ennusteesi. Terveystarkastuksen jälkeen voit ottaa käyttöön nettivalmentajan, joka auttaa vaikkapa painon pudotuksessa tai tupakoinnin lopettamisessa.

Sähköinen terveystarkastus

Miten elintapasi vaikuttavat elinikäsi ennusteeseen? Testaa tekemällä maksuton terveystarkastus netissä! Voit myös ottaa käyttöön valmennusohjelmia.

Peruuta jos et pääse

Jos et pääse lääkärin tai hoitajan vastaanotolle, peruuta se puhelimitse viimeistään edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä tai tekstiviestillä viimeistään vastaanottopäivänä klo 8.00 mennessä. Perumattomasta lääkärin vastaanottoajasta peritään 51,40 euroa.

Mille terveysasemalle menen?

Tarkista oma terveysasemasi asuinalueesi perusteella.

Terveysaseman vaihtaminen

Voit valita terveysasemasi oman tai toisen kunnan alueelta. Valinnasta tulee tehdä kirjallinen ilmoitus. Valinnan voi tehdä kerran vuodessa.

Epäiletkö seksitautia?

Vantaalaisena voit tilata ilmaisen klamydia- ja tippuritestin kotiin netistä!

Pitkäaikaissairauksia?

Jos sinulla on yksi tai useampia pitkäaikaissairauksia, on hyvä tehdä terveys- ja hoitosuunnitelma. Se edistää hyvinvointiasi ja auttaa sinua omahoidossa. Suunnitelma tehdään yhdessä hoitajan tai lääkärin kanssa. Lue lisää terveys- ja hyvinvointisuunnitelmasta.

Vantaan terveysasemat

Oma terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi. Sieltä sinut voidaan tarvittaessa ohjata jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Ajankohtaista

Twitter