Myyrmäen terveysasema

Myyrmäen terveysaseman vastaanotto ja päiväpoliklinikka ovat suljettuina keskiviikkona 28.9. Myyrmäen alueen äkillisesti sairastuneet potilaat hoidetaan Martinlaakson terveysasemalla (Laajaniityntie 3, 4. krs).

Siirry sivulla:
Kiireellinen sairaustapaus
Haluatko varata ajan tai tiedustella laboratoriotuloksia?
Varaa aika netissä
Haluatko kysyä neuvoa tai peruuttaa ajan?
Terveydenhoitajien puhelintunti
Kuurojen ja huonokuuloisten asiointi
Tarvitsetko rokotuksen?
Mittaa verenpaineesi
Reuman hoito
Tulehduksellisten suolistosairauksien hoito
Marevanin omasäätely
Muita terveyspalveluita

Kiireellinen sairaustapaus

Kiireellistä hoitoa saa arkisin omalla terveysasemalla. Akuuteissa asioissa ota yhteyttä tai saavu paikalle heti aamusta.

 • Potilaat, joilla ei ole omalääkäriä: hakeudu arkisin klo 8–16 ilman ajanvarausta terveysaseman päiväpoliklinikalle, 1.krs.
  • Hoidontarpeen arvioon kutsutaan vuoronumerolla.
  • Ilmoittaudu hoidontarpeen arvioon viimeistään klo 15.
 • Potilaat, joilla on omalääkäri: soita omaan tiimiisi ma–pe klo 8–11 tai ma–to klo 13–14
 • Terveysneuvontaa saa joka arkipäivä klo 8–16 numerosta 09 839 10023.

Kiireellinen hoito iltaisin, öisin ja viikonloppuisin sekä äkillisissä, vakavissa sairaustapauksissa:

 • Hakeudu ympäri vuorokauden toimivaan terveyskeskuspäivystykseen Peijaksen sairaalaan (Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa), p. 09 471 67060

Hätätapauksessa soita numeroon 112.

Sairaanhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta

Tiimin sairaanhoitaja ottaa vastaan vuoronumerolla arkisin klo 8–15. Tämä aika on tarkoitettu myös rokottamiselle. Akuuttiasioissa, esim. sairauslomatodistuksen saamiseksi, on hyvä tulla paikalle jo aamupäivällä. Toistuvia toimenpiteitä varten, esim. haavahoito tai injektio, vastaanottoajan voi myös varata puhelimitse, edellisellä hoitokerralla tai sähköisesti.

Kiireettömät asiat

Haluatko varata ajan tai tiedustella laboratoriovastauksia?

Varaa aika netissä

Myyrmäen terveysaseman asiakkaat voivat varata sähköisesti aikoja terveydenhoitajalle, sairaanhoitajalle, diabeteshoitajalle, perhesuunnitteluneuvolaan ja lääkärin puhelinvastaanotolle. Ne potilaat, joilla ei ole omalääkäriä, voivat varata netissä ajan myös lääkärivastaanotolle.

Sähköiset palvelut on tarkoitettu kiireettömien asioiden hoitoon. Sähköinen ajanvaraus edellyttää asiakkuutta palveluun.

Haluatko kysyä neuvoa tai peruuttaa ajan?

Terveydenhoitajien puhelintunti

Terveydenhoitajat auttavat mm. diabetekseen, elämäntapoihin, kolesteroliin ja verenpaineeseen liittyvissä asioissa. Voit myös varata ajan terveydenhoitajan vastaanotolle puhelinaikoina tai sähköisesti.

 • ma–pe klo 12–13
  • Tiimi A, p. 09 8393 5264
  • Tiimi B, p. 09 8393 5265
 • Huom! Ei ajanvarausta muille vastaanotoille näistä numeroista. Katso ajanvarausnumerot tästä.

Kuurojen ja huonokuuloisten asiointi

Kuurot ja huonokuuloiset vantaalaiset voivat varata tai perua vastaanottoajan tekstiviestillä. Ajan varauksen yhteydessä hoitaja voi lähettää tekstiviestillä vointia koskevia tarkentavia kysymyksiä.

 • Kirjoita tekstiviestiin koko nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen tarpeen syy. Lähetä viesti numeroon 040 838 9945.

Tarvitsetko rokotuksen?

Tiimin sairaanhoitaja pistää rokotuksia vuoronumerolla ilman ajanvarausta arkisin klo 8–15. Halutessasi voit varata ajan sairaanhoitajan vastaanotolle soittamalla tiimin numeroon ma–pe klo 8–11 tai ma–to klo 13–14

Myyrmäen terveysasemalla toimii lisäksi kaikille vantaalaisille avoin matkailijoiden rokotusvastaanotto, josta saa tarvittaessa mm. keltakuumerokotuksen ja reseptin malarian estolääkitykseen.

Mittaa verenpaineesi

Myyrmäen terveysaseman omahoitopiste on 2. kerroksen aulassa 1 ja 6. Omahoitopisteessä voi mitata verenpaineen ja sieltä löytyy erilaisia ohjeita oman hyvinvoinnin edistämiseksi.

Reuman hoito

Omalääkärit hoitavat reumapotilaita terveysasemalla. Myyrmäen ja Tikkurilan terveysasemilla toimii lisäksi reumayksiköt. Omalääkärillä on mahdollisuus konsultoida yksikön reumatautien erikoislääkäriä.

Myyrmäen reumayksikkö palvelee Länsi-Vantaata, Tikkurilan yksikkö Keski- ja Pohjois-Vantaata. Yhteydenotto reumayksikköön tapahtuu oman terveysaseman tiimin kautta. Reumayksikköön tarvitaan lääkärin lähete.

IBD-vastaanotto tulehduksellista suolistosairautta sairastaville

Myyrmäen terveysasemalla toimii IBD-vastaanotto. Vastaanotto palvelee kaikkia vantaalaisia, jotka sairastavat tulehduksellisia suolistosairauksia. Tällaisia sairauksia ovat esim. haavainen paksunsuolen tulehdus ja Crohnin tauti.

IBD-vastaanotolla työskentelee IBD-hoitaja, terveyskeskuslääkäri ja gastroenterologian erikoislääkäri. Vastaanotolle pääsee lääkärin lähetteellä. IBD-hoitajalle voi myös soittaa suoraan keskiviikkoisin klo 13-14, p. 09 839 26471.

Opettele itse annostelemaan Marevan, saat INR-arvon tekstiviestillä

Marevan potilailla, jotka ovat opetelleet itse säätelemään Marevanin on parempi INR-hoitotasapaino. Järjestämme terveysasemalla säännöllisesti Marevanin omasäätelykoulutusta potilaille tai heidän läheisilleen.

Omasäätelypotilaat saavat INR-arvon tekstiviestillä heti tuloksen valmistuttua.

Omasäätelykoulutukseen osallistuminen edellyttää, että sinulla on ollut vähintään kuukauden ajan Marevan hoito käytössä, sen suunniteltu kesto on yli 6 kk tai pysyvä ja INR arvosi on ollut hoitotasolla 2-3 kolmessa peräkkäisessä mittauksessa.

Kiinnostuitko? Anna yhteystietosi potilastoimistoon tai tiimiisi, niin kutsumme sinut seuraavaan omasäätelykoulutukseen.

Ajankohtaista

Twitter