Vammaispalvelujen neuvonta ja palveluohjaus

Miten pääsen vammaispalvelujen asiakkaaksi?

  • Ota yhteyttä palveluohjaukseen:
    p. 09 8392 4682
    ma–pe klo 9.30–11.30
  • Tee hakemus vammaispalveluihin:
    Vammaispalveluhakemus
    Tallenna tiedosto ensin hiiren oikealla ('tallenna linkki nimellä'). Tämän jälkeen voit täyttää ja tulostaa hakemuksen. Lähetä hakemus osoitteeseen Sosiaali- ja terveystoimi, vammaispalvelut, Karsikkokuja 17, 01360 Vantaa.

Palveluohjauksessa asiakas ja vammaispalvelujen työntekijä arvioivat yhdessä, minkälaisia palveluja asiakas tarvitsee. Tämän jälkeen he tekevät yhdessä palvelusuunnitelman. Asiakas voi pyytää mukaan suunnittelemaan myös toivomansa tukihenkilöt.

Kenelle palvelut on tarkoitettu?

Kaupungin vammaispalvelut on tarkoitettu henkilöille, joille ei vamman tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi löydy tarpeita vastaavia palveluja kunnan peruspalveluista. Haluamme, että jokaisella vantaalaisella on tasavertaiset toiminnan edellytykset - vammasta tai pitkäaikaissairaudesta huolimatta.

Järjestämme erilaisia palveluja, jotka helpottavat kotona ja kodin ulkopuolisessa elämässä selviytymistä, sekä taloudellisia tukia.

Palvelut ja tuet määräytyvät palvelutarpeen arvionnin sekä vammaispalvelulain ja kehitysvammalain perusteella. Vammaispalvelut pohjautuvat maamme vammaispoliittisiin linjauksiin ja Vantaan vammaispoliittiseen ohjelmaan. Jos asiakkaan tilanteessa tapahtuu muutoksia, arvioidaan palveluntarpeita uudelleen.

Vammaisena Vantaalla

Millaista on elää vammaisena Vantaalla? Kurkista Jannen, Saran, Karin, Tiinan, Eijan, Ritvan ja Maken arkeen!

Ajankohtaista

Twitter