Vammaispalvelujen neuvonta ja palveluohjaus

Miten pääsen vammaispalvelujen asiakkaaksi?

  • Ota yhteyttä asiakasohjaukseen:
    p. 09 8392 4682, puhelinaika on ma-pe 9-12
  • Tee hakemus vammaispalveluihin:
    Vammaispalveluhakemus
    Tallenna tiedosto ensin hiiren oikealla ('tallenna linkki nimellä'). Tämän jälkeen voit täyttää ja tulostaa hakemuksen. Lähetä hakemus osoitteeseen Vammaisten asiakasohjaus, Rajatorpantie 8 A, 01600 Vantaa.

Vammaispalvelujen toimisto on muuttanut Karsikkokujalta Myyrmäkeen ja samassa yhteydessä toimiston nimi muuttui.
Uusi nimi: Vammaisten asiakasohjaus
Uusi osoite: Rajatorpantie 8 A, 01600 Vantaa. Rajatorpantiellä ei ole asiakasvastaanottoa.
Asiakastapaamiset: Tapaamiset sovitaan etukäteen ja ne toteutetaan joko kotikäynteinä tai sovitusti eri puolilla Vantaata sijaitsevissa vastaanottotiloissa. Tiloja sovittuihin tapaamisiin on mm. Korsossa, Koivukylässä, Tikkurilassa ja Myyrmäessä.

Tiedote: Muutoksia vammaispalvelujen asiakaspalvelussa

Palveluohjauksessa asiakas ja vammaispalvelujen työntekijä arvioivat yhdessä, minkälaisia palveluja asiakas tarvitsee. Tämän jälkeen he tekevät yhdessä palvelusuunnitelman. Asiakas voi pyytää mukaan suunnittelemaan myös toivomansa tukihenkilöt.

Kenelle palvelut on tarkoitettu?

Kaupungin vammaispalvelut on tarkoitettu henkilöille, joille ei vamman tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi löydy tarpeita vastaavia palveluja kunnan peruspalveluista. Haluamme, että jokaisella vantaalaisella on tasavertaiset toiminnan edellytykset - vammasta tai pitkäaikaissairaudesta huolimatta.

Järjestämme erilaisia palveluja, jotka helpottavat kotona ja kodin ulkopuolisessa elämässä selviytymistä, sekä taloudellisia tukia.

Palvelut ja tuet määräytyvät palvelutarpeen arvionnin sekä vammaispalvelulain ja kehitysvammalain perusteella. Vammaispalvelut pohjautuvat maamme vammaispoliittisiin linjauksiin ja Vantaan vammaispoliittiseen ohjelmaan. Jos asiakkaan tilanteessa tapahtuu muutoksia, arvioidaan palveluntarpeita uudelleen.

Vammaisena Vantaalla

Millaista on elää vammaisena Vantaalla? Kurkista Jannen, Saran, Karin, Tiinan, Eijan, Ritvan ja Maken arkeen!

Ajankohtaista

Instagram

Twitter