Kuljetuspalvelut

Lähibussit

Lähibussilinjat (palvelulinjat) ovat erityisesti ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille suunniteltua liikennettä. Linjojen suunnittelussa on huomioitu erityisryhmien tarpeet, mutta niitä voivat käyttää kaikki matkustajat. Autoina käytetään pikkubusseja, joiden lattia on matalalla. Aikataulu on rauhallisen hidas ja kuljettaja auttaa tarvittaessa matkustajia tavaroineen kyytiin ja kyydistä pois.

Lähibussit vievät kodin läheltä oman alueen palveluihin: kauppoihin, terveysasemalle, kirjastoon, uimahalliin jne. Lähibussien reiteille on merkitty niiden pysäkit, mutta tarvittaessa kyytiin voi nousta ja kyydistä poistua muuallakin reitin varrella, liikennesääntöjen puitteissa.

Linjojen aikatauluihin voi myös olla merkittynä paikkoja, joissa poiketaan vain tarvittaessa. Kutsu esitetään tällöin soittamalla kunkin linjan aikataulussa ilmoitettuun puhelinnumeroon.

Lähibussit liikennöivät arkipäivisin ja tietyllä reitillä ajetaan tavallisesti vain joinakin tiettyinä aikatauluissa ilmoitettuina viikonpäivinä.

Lähibusseissa kelpaavat kaikki seutuliikenteen liput sekä sisäiset liput ao. kunnan alueella.

Vantaan lähibussit 2.1.2017 alkaen:

313 Kaivoksela­ – Myyrmäki – Hämeenkylä ( reittikartta ja aikataulu)
413 Martinlaakso – Myyrmäki ( reittikartta ja aikataulu)
618 Tikkurila – Simonkylä – Leinelä – Peijas ( reittikartta ja aikataulu)
713 Kuninkaanmäki – Hakunila – Vaarala ( reittikartta ja aikataulu)
723 Päiväkumpu – Rekola – Havukoski – Koivukylä – Peijas ( reittikartta ja aikataulu)

Vantaan alueella liikennöi myös lähibussi 811 (Kivikko – Kontula – Mellunmäki - Länsimäki - Rajakylä, reittikartta, aikataulu).

Lue lisää HSL:n sivuilta

Kuljetuspalvelumatkat

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on tarkoitettu pienituloisille ikäihmisille, joilla on suuria vaikeuksia käyttää julkisia kulkuvälineitä.
Vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun voivat saada vaikeavammaisuuden kriteerit täyttävät henkilöt. Kuljetuspalvelumatkat tehdään taksilla tai invataksilla.

Lisätietoja saa seniorineuvonnasta p. 09 839 24202. Tähän numeroon voivat soittaa kaikenikäiset kuljetuspalvelun käynnistämisen selvittelyä haluavat asiakkaat, Sähköpostitse voi olla yhteydessä os. palvelutarpeen.arviointi@vantaa.fi

Uusille kuljetuspalvelua kysyville asiakkaille tehdään palvelutarpeen selvittely ennen hakemusten tekemistä. Tavoitteena on vahvistaa palveluohjausta ja sujuvoittaa hakemusprosessia.

Kuljetuspalvelua haetaan kuljetuspalveluhakemuslomakkeella.

  • Kuljetuspalvelukortti on henkilökohtainen ja matkustajan on oltava kortin haltija.
  • Matkan omavastuuosuus maksetaan taksissa. Omavastuuosuus on kunnan sisällä julkisen liikenteen mukainen maksu ja lähikuntiin seutuliikenteen mukainen maksu.
  • KELA:n korvaamilla terveydenhuollon matkoilla ei voi käyttää sosiaalihuoltolainmukaista taksikorttia.
  • Vaikeavammaiselle henkilölle myönnetään vähintään 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa. Käyttämättä jääneitä matkoja ei voi siirtää seuraavalle kuukaudelle.

Kun asiakas on jo kuljetuspalvelujen käyttäjä

Kaikenikäisten kuljetuspalveluasiat käsitellään arkisin klo 10–13
p. 09 8392 9565,
sähköposti: kuljetuspalvelut@vantaa.fi

Postiosoite
Vantaan kaupunki, Unikkotie 15 (4. krs.), 01300 Vantaa

Ajankohtaista

Instagram

Twitter