Työhön valmennus

Vantaalla on vammaisille oma työllistämispalveluiden yksikkö, joka etsii asiakkaalle hänen osaamistaan ja työkykyään vastaavia työpaikkoja. Asiakkaille tarjotaan tukea ja työvalmennusta, joilla pyritään parantamaan ja ylläpitämään työelämän taitoja. Työvalmennuksella pyritään tukemaan henkilön työllistymistä pysyvään työsuhteeseen.

Työhakijalle

  • Osaamistasi tarvitaan!
  • Työelämässä tarvitaan jokaisen osaamista. Opiskelun tai työsuhteen päätyttyä voi olla vaikea löytää työpaikkaa. Saatat tarvita tukea työnhaussa tai työssä. Työllistämispalveluissa saat työvalmentajan tukea työllistymiseen liittyvissä asioissa.
  • Voit hakeutua palveluumme, mikäli olet täysi-ikäinen ja vantaalainen vammainen henkilö. Vamman laatuna voi olla esimerkiksi kehitysvamma, aistivamma, liikuntavamma, autismin kirjon oireyhtymä tai asperger.

Työnantajalle

  • Työ etsii tekijäänsä!
  • Työllistämispalveluiden kautta työnantajat saavat tukea rekrytointiin. Palvelun työvalmentaja etsii yritykselle työntekijän, jonka osaaminen ja taidot vastaavat työn vaatimuksiin. Työvalmentaja auttaa työnantajaa tarvittaessa työllistymistä koskevissa asioissa, kuten tukien hakemisessa, työllistyjän työtehtävien räätälöinnissä sekä työhön opastuksessa.
  • Työvalmentaja tukee työllistymistä jatkuva tuen periaatteella yksilöllisesti. Sen tarkoitus on tehdä työllistymisestä kaikkine vaiheineen kaikille osapuolille mahdollisimman vaivatonta.
  • Työvalmentajan tuki on sekä työnhakijalle että työnantajalle maksutonta.

Tukea työllistymiseen

Vammaiset henkilöt saavat tukea työllistymiseensä. Työllistymistä tukevien toimintojen yksikössä keskitytään työhön valmentavaan toimintaan useassa eri toimipisteessä, mm. Malminiityn asumis- ja toimintakeskuksen sekä Tavitien toimintayksikössä.

Tutustu tuettuun työtoimintaa ja työvalmennukseen

Palvelujen piiriin voi hakea seuraavilla lomakkeilla:

Tavitien toimintayksikkö

Työllistymistä tukevaa työtoimintaa tarjoaa Tavitien toimintayksikkö Korsossa (Tavitie 1 B, 01450 Vantaa). Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on vamman tai muun vastaavan syyn takia tarvetta työelämään valmennukselle ja kuntoutukselliselle työtoiminnalle. Yksikössämme työskentelee noin 60–70 osatyökykyistä henkilöä. Työtoiminnassamme työntekijän taidot kartoitetaan, ja samalla hänellä on mahdollisuus kehittää ja ylläpitää omia työtaitojaan.

Teemme eri yrityksille pientuotteiden pakkaus-, tarroitus- ja kokoonpanotöitä. Lisäksi teemme myös postitustyötä. Nämä alihankintatyönä tehtävät työt voivat olla joko säännöllisesti tai satunnaisesti suoritettavia eriä. Toimitusajat sovitaan eräkohtaisesti.

Otamme mielellämme vastaan erilaisia työtehtäviä. Lisätietoja asiasta voi tiedustella työyksikkömme ohjaajilta. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous!

Tutustu Tavitien toimintayksikköön Facebookissa

Ohjaajat:

  • Heljä p. 050 314 5104
  • Meeri ja Arto p. 050 3025626
  • Kirsi p. 050 303 4729

Ajankohtaista

Twitter