Taidekeskustan avajaiset Tikkurilassa

Tikkurilan keskustassa juhlitaan tiistaina 9.8. kello 14.30–15.30 alueen uusien taideteosten valmistumista. Tilaisuudessa julkistetaan kaupungintalon edustalle rakennettu vesiallas Vesipeili. Lisäksi ihmiset pääsevät tutustumaan taiteilijaryhmä ART4:n KOTI-teeman alle asettuviin taideteoksiin.

Avajaistilaisuudessa nautitaan 1950-luvun musiikista Yonan sekä Vantaan Viihdeorkesterin puhallinsoittimien tahtiin. Juhlapuheiden jälkeen uusien taideteosten tekijät kukitetaan ja kuullaan Vantaa-fanfaari. Tilaisuuden lopuksi käynnistyy opastettu taidekierros. Tervetuloa osallistumaan avajaisiin!

Tikkurilan keskustaa on viime vuosina kehitetty vetovoimaiseksi ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoiseksi keskukseksi. Keskustan uudistuessa taide on tullut vahvasti mukaan katukuvaan. Tikkurilan taiteen teemana on 1950-luku ja koti – oman paikan etsiminen ja löytyminen kaupungissa ja yhteiskunnassa.

Tikkurilan keskustan isokokoisin taideteos on kaupungintalon edustalle rakennettu vesiallas Vesipeili. Vesialtaan yhteyteen taiteilijat Merja Ranki ja Outi Turpeinen ovat suunnitelleet Apaja -teoskokonaisuuden. Apaja koostuu pronssisesta kalastajatytöstä ja valokaloista vesialtaassa sekä allasta rajaavalle penkille sijoittuvista pronssisista takista, hatusta ja salkusta.

Taiteilijaryhmä ART4 – Jaana Brinck, Merja Ranki, Riikka Latva-Somppi ja Outi Turpeinen – on toteuttanut Tikkurilan keskustaan myös neljä muuta taideteosta. Ne täydentyvät vuonna 2017 vielä yhdellä Kirjastonpuiston ja Tikkurilantorin yhtymäkohtaan sijoitetulla teoksella.

Julkaistu: 1.8.2016 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter