Talven ihmemaa houkuttelee liikkumaan 

avantouimari

Vantaalla luonto ja liikuntamahdollisuudet ovat lähellä. Talvinen sää ja talviloma kutsuvat nauttimaan ulkoilusta. Lumisena talvena lumesta pääsee nauttimaan kotipihassakin, mutta talvilajeja voi Vantaalla harrastaa, vaikka lunta ei juuri tulisikaan.

Hanget kutsuvat hiihtäjää 

Lumisena talvena Vantaalla ylläpidetään noin 250 kilometrin latuverkostoa, josta noin 50 km on valaistu. Valot syttyvät laduille aamulla jo hieman ennen kuutta ja palavat iltakymmeneen asti. Hiihtämistä ei kuitenkaan tarvitse unohtaa vähälumisenakaan talvena. Jos lunta ei tule taivaalta, saadaan sitä laduille lumitykistä.

Hiihtoladuiksi kunnostetut kuntoradat ja ulkoilureitit ovat talvisin hiihtäjien käytössä. Hakunilassa ja Petikossa hiihtoreittien varrelta löytyy myös laavuja, joille voi suunnata vaikka syömään eväitä koko perheen hiihtoretkellä.

Ajantasaiset latujen kunnossapitotiedot voit tarkistaa Vantaan karttapalvelusta sivulta vantaa.fi/ladut tai ulkoliikuntakartalta ulkoliikunta.fi

Luistelu 

Vantaalla ontalvisin useita luisteluratoja. Valaistuille tekojäille Martinlaaksossa ja Hiekkaharjussa pääsee jo marraskuussa. Jäällä pääsee pyörähtelemään kello 15 alkaen, kun jäät vapautuvat koulujen käytöstä.

Valot palavat iltaisin puoli kymmeneen asti, mutta pukukopit suljetaan jo tuntia aiemmin. Viikonloppuisin pukukopit ovat käytössä 8-16.30. Kaukalot ovat kiekkoilijoiden käytössä ja muut luistelualueet vapaassa käytössä.

Kylmänä talvena luisteluratoja jäädytetään urheilupuistoihin, urheilukentille, koulujen kentille ja puistoihin. Kaikki kentät ovat valaistuja, mutta varustelu vaihtelee: pukutiloja ja kaukaloita on vain muutamilla kentillä.

Ajantasaiset tiedot jäiden kunnosta ja varustelusta löydät sivulta vantaa.fi/ulkojaat tai ulkoliikuntakartalta ulkoliikunta.fi

Pulahdus piristää 

Avantouinnin ystäville on Vantaalla kaksi talviuintipaikkaa, Kuusijärvi ja Vetokangas. Kuusijärvellä pääsee halutessaan nauttimaan myös savusaunan lempeistä löylyistä ja kahvilan kuumista juomista.

Talviuintikausi alkaa syyskuun alussa ja jatkuu toukokuulle. Kuusijärven lämmitettyyn pukukoppiin voi lunastaa avaimen 50 €:n panttia vastaan. Vetokankaan avain lunastetaan omaksi 30 €:lla ja sen voi ladata uudestaan seuraavalla talviuintikaudella. Kuusijärvellä kausi maksaa 50 € ja Vetokankaalla 75 €.

Lisätietoa avainten lunastuksesta ja savusaunan hinnoista vantaa.fi/uimarannat.

Hurjat laskut

Laskiaistiistaina Vantaalla on perinteisesti suunnattu porukalla pulkkamäkeen. Mäenlasku tosin on niin hauskaa, ettei sitä kannata rajata yhteen päivään vuodessa.

Jos kotoa ei löydy pulkkaa tai liukuria, laskea voi vaikka muovipussin päällä istuen. Yksi pulkkamäki löytyy esimerkiksi Kenraalinpuistosta Kivistöstä.

Julkaistu: 15.2.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter