Vantaan musiikkiopisto muuttaa remontin tieltä Orvokista Simonkotiin

Musiikkiopiston kulttuurikeskus Orvokissa toimivat musiikin perusteet– ja jousiorkesteriopetus sekä musiikkileikkikoulutoiminta siirtyy remontin tieltä Simonkotiin talviloman jälkeen viikolla 9.

Orvokissa tehtiin syksyllä sisäilmamittauksia. Tuloksissa todettiin, että ruokalarakennuksessa ja päärakennuksen vanhalla puolella on tarvetta remontille. Tutkimukset käynnistettiin, sillä useilla oppilailla ja opettajilla ilmeni sisäilmaongelmaan viittaavia oireita.

Ruokalarakennus korjataan kevään aikana. Päärakennuksen vanhan puolen remontin aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Simonkodissa on tilaa musiikkiopiston toiminnoille. Entisiin potilashuoneisiin siirtyy soitonopetusluokkia, musiikin perusteet–opetus järjestetään kellaritiloissa ja orkesterit ja kuorot toimivat salissa. Muskaritoiminnalle saadaan iso tila 2. kerroksen aulasta. Musiikkiopisto tulee toimimaan Simonkodissa toistaiseksi. Muutto koskee noin 500 oppilasta ja yli 30 opettajaa.

Kuvataidekoulu jatkaa Orvokin päärakennuksen uudella puolella opetusta normaalisti. Kyseisissä tiloissa ei ole havoittu sisäilmaongelmia.

Musiikkiopisto pähkinänkuoressa

*Perustettu 1964, kunnallinen oppilaitos, kaksikielinen: opetusta suomeksi ja ruotsiksi

*Sivistystoimessa kulttuuripalveluiden alaisuudessa

*Yli 2 000 oppilasta

*Henkilökunta: reilut 100 opettajaa ja 6 hallintohenkilökunta, 3 vahtimestaria

*3 pääopetuspistettä (Tikkurilan kirjastotalo Lummetie 4, Orvokin kulttuurikeskus Orvokkitie 15, Patotie 2 ja 2B) ja 17 muuta opetuspistettä eri puolella Vantaata

Julkaistu: 16.2.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter