Opiskelemaan digioppimisen kärkikaupunkiin? – hae yhteishaussa

Lumon Digiluokka 2016
Kuvaaja Sakari Manninen

Sinäkö tulevaisuuden datasieppari, palvelurobottiohjaaja, vai 3D-räätäli? Vantaan lukiot ja Vantaan ammattiopisto Varia innovoivat sekä kokeilevat rohkeasti digioppimisen eri mahdollisuuksia. Kevään 2017 aikana oppilaitoksien arkeen ovat tulleet 3D-tulostimet, oppimisessa hyödynnetään virtuaalilaseja ja opiskelijoille on tarjolla robotiikan sekä ohjelmoinnin kursseja. Oppimistiloja kehitetään tukemaan entistä paremmin digioppimista.

Tulevaisuuden osaajaksi Vantaalta


Vantaan ammattiopisto Variassa virtuaalilasit ja 360-oppimisympäristöt on otettu käyttöön esimerkiksi hyödyntämällä simulointia auto- ja logistiikka-alalla. Syksyllä 2016 toteutettiin muun muassa robotti-projekti, jossa ICT-alan opiskelijat rakensivat ja ohjelmoivat robotteja. Pelipedagogiikkaa ja virtuaalista työelämävalmennusta on kehitetty työpaikalla tapahtuvan oppimisen tueksi. Välineinä on käytetty mm. 360-kuvausta, Flash-kortteja ja ThingLinkiä. Kevään 2017 aikana mukaan tulevat lisäksi Skype-ohjaus ja videomateriaalit työtehtävien ja työssäoppimiseen valmentautumisen tueksi.

Lukuvuonna 2016-2017 kaikissa Vantaan päivälukioissa on ensimmäisten joukossa Suomessa tarjottu opiskelijoille mahdollisuus opiskella robotiikkaa ja ohjelmointia. Kaikkiin päivälukioihin on kehitetty oppimistiloja, jotka tukevat digioppimista ergonomisesti ja mahdollistavat entistä paremmin opiskelun myös opiskelijan omilla laitteilla. Vantaan lukioille rakennetaan Digioppimisen Livig Lab -tilaa, jossa opiskelijat ja opettajat tulevat yhdessä tutkijoiden ja asiantuntijayrityksien kanssa kehittämään kokeilukulttuurin avulla, miten digioppimisesta saadaan entistä mielekkäämpää. Lukuvuoden aikana Vantaan lukiossa on järjestetty myös kokonaan virtuaaliympäristössä toteutettu lukiokurssi.

Kurkkaa, millaista digioppimista Vantaan ammattiopisto Variasta ja lukioista löytyy.

Muutakin kuin digiä, roboa ja virtuaalia - monipuolisia opiskelumahdollisuuksia


Vantaan lukioissa ja ammattiopisto Variassa on tarjolla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Variassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa ja opetusta tarjotaan neljässä eri toimipisteessä kehäradan läheisyydessä. Lisäksi Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksessa voi opiskella elinkeinoelämään suuntautuvan merkonomin tutkinnon. Vantaan lukioissa voi yleislinjojen lisäksi opiskella teatteritaiteen, luonnontieteiden, urheilun tai median erityislinjalla. Vantaalta löytyvät myös englanninkielinen IB-lukio sekä musiikki- ja tanssilukio. Vantaan lukioiden vahvuuksia ovat kansainvälisyys, opiskelijalähtöinen toimintakulttuuri ja monipuolinen kurssivalikoima.

Yhteishaku lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen 21.2.-14.3.


Kevään 2017 lukioiden ja ammatillisen koulutuksen valtakunnallinen yhteishaku on alkamassa ja oppilaitoksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Vantaan kaupungin lukioissa on haettavana 1214 paikkaa ja ammattiopisto Variassa 1039 paikkaa. Paikkoja on haussa Vantaalla myös Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksessa, TTS Työtehoseurassa ja Steinerlukiossa.

Yhteishausta saa tietoa peruskoulun oppilaanohjaajilta, opintopolusta sekä kaupungin internet-sivuilta www.vantaa.fi/yhteishaku, mistä löytyy Vantaan oma yhteishaun mobiiliopas hakemisen tueksi.

Tuntuuko yhteishaku hankalalta? Eikö sinulla ole opiskelupaikkaa?

Mikäli olet jo suorittanut peruskoulun, olet vailla lukiokoulutusta tai ammatillista koulutusta tai opintosi ovat esimerkiksi keskeytyneet, Vantaalla apua sekä hakukohteiden valintaan että hakemuksen täyttämiseen saat Kipinästä ja Ohjaamosta.

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinä

Ratatie 2, 01300 Vantaa 09 8392 8360, 050 312 4372
ohjauskeskus@vantaa.fi, fb Ohjaus- ja tukikeskus Kipinä
Avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12–19
Kipinä Facebookissa ja Instagramissa

Nuorten palvelut Ohjaamo

Vernissakatu 1, 4. krs., ma-pe klo 12–17
soita, tekstaa tai whatsup 043 826 7466, ohjaamo@vantaa.fi
Facebook, Instagram ja Twitter

Julkaistu: 17.2.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter