Vantaalla kerätään 100 tekoa pyöräilyn sujuvoittamiseksi ja etsitään vuoden pyöräilijää

Vantaa osallistuu Pyöräliiton ja Pyöräilykuntien verkoston Suomi 100 -sateenvarjohankkeeseen 100 pyöräilytekoa. Hanke kutsuu tekemään yhdessä 100 pyöräilytekoa tai enemmän.

Vantaan hankkeessa pyydetään asukkailta 100 pyöräilyä sujuvoittavaa tekoa. Teot voivat olla pieniä, isoja tai tulevaisuuden toiveita. Pyöräilyteoiksi voi esittää kaikkea reunakivien parannuksista aina pyöräilyn edistämistapoihin. Tavoitteena on saada pyöräilytekoihin myös uusia, innovatiivisia ehdotuksia.

Pyöräilytekoja toteutetaan tulevina vuosina niiden koon ja arvioidun vaikutuksen perusteella. Pieniä tekoja, kuten lisäyksiä liikennemerkkeihin tai vastaavia, pyritään toteuttamaan heti vuoden 2017 aikana.

Mukaan Vantaan pyöräilyä sujuvoittamaan pääsee lähettämällä ehdotuksensa sähköpostilla osoitteeseen 100pyorailytekoa@vantaa.fi 31.10.2017 mennessä. Ehdotuksiin ei vastata erikseen.

Vantaan hanke avataan GoExpon Fillari-messuilla 17.–19.3. Helsingin messukeskuksessa. HSL, HKL, Espoo ja Vantaa ovat mukana messuilla Pyöräilymetropoli-osastolla 6k71. Esittelyssä osastolla on muun muassa uudistunut pyöräilymetropoli.fi-nettisivusto, joka tarjoilee monipuolisen kattauksen pyöräilytietoa: seudun parhaat pyöräreitit, apua oikean pyörän valintaan, neuvoja pyöräilyyn ja erilaisia pyöräilijätarinoita. Osastolle kannattaa tulla kysymään myös baanojen ja pyöräpysäköinnin kehittämisestä. Osallistumalla arvontaan voi voittaa sähköavusteisen pyörän.

Valtakunnallinen 100 pyöräilytekoa -sivusto.

Kenestä kymmenes Vuoden vantaalainen pyöräilijä?

Vantaalla haetaan jo kymmenettä kertaa Vuoden vantaalainen pyöräilijä -tittelin saajaa.

Ehdokas voi olla yksityishenkilö tai yhteisö. Esimerkillisyys pyörällä liikkujana voi syntyä jo vakituisesta työ- tai koulumatkan pyöräilystä. Muita ansioita ovat esimerkiksi pyöräilyn edistäminen vaikka lähipiirissä tai osallistuminen pyöräilyn seura- tai järjestötoimintaan.

Vantaan Poljin-työryhmä, jossa on mukana Vantaan kaupunki, Vantaan pyöräilijät ry ja Helsingin Polkupyöräilijät ry, valitsee ehdokkaista tittelin saajan. Kaikkien ehdottajien kesken arvotaan pyöräilytuotteita. Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2017 julkistetaan ja palkitaan lahjakortilla toukokuussa valtakunnallisen pyöräilyviikon aikaan.

Ehdotuksia Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi voi jättää 17.4.2017 saakka osoitteessa www.vantaa.fi/pyoraily tai suoraan Webropol-kyselyssä.

Valinnan tavoitteena on nostaa pyöräilyä esille itsenäisenä kulkutapana ja hyötyliikuntana sekä motivoida vantaalaisia valitsemaan yhä useammin kestävä tapa liikkua. Vantaan kaupungin tavoitteena on kasvattaa pyöräilyn osuutta kaikista matkoista nykyisestä 9 %:sta 15 %:iin. Lisääntynyt pyöräily merkitsisi vuodessa noin kahdeksan miljoonan euron terveyshyötyä työikäisille vantaalaisille.

Kuva: HSL

Julkaistu: 16.3.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter