Tikkurilan kirkon suunnitteluun kerätään kaupunkilaisten näkemyksiä laajalla kyselyllä

Maanantaina 20.3. alkava ja 16.4. asti jatkuva mielipidekysely toteutetaan netissä ja esimerkiksi somekanavissa. Lisäksi käytössä on tarvittaessa paperisia versioita kyselystä.

Vastauksia toivotaan eri elämäntilanteissa olevilta ja eri-ikäisiltä ihmisiltä. Vastauksia halutaan yhtä lailla sekä heiltä, joille kirkko ja seurakunnan toiminta ovat tuttuja että heiltä, joille ne ovat vieraita. Näkemyksiä haluttaisiin kysyä esimerkiksi alueen oppilaitoksista, harrastuspiireistä ja rippikouluryhmistä.

Tikkurilan uutta kirkkoa suunnitellaan aivan Tikkurilan keskustaan nykyisen Danske Bankin paikalle, vastapäätä kaupungintaloa ja kivenheiton päähän asemasta. Tikkurilan nykyinen kirkko on ollut jo pitkään pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi.

Kirkkohankkeissa ei ole aiemmin kerätty käyttäjien mielipiteitä tällä laajuudella. Palvelumuotoilunäkökulmaa on käytetty tulevan kirkon suunnittelussa, ja nyt kaupunkilaisten toiveista ja tarpeista haetaan lisää osviittaa kyselyllä.

– Haluamme kuulla ihmisten mielipiteitä ja toiveita, jotta kirkko pystytään rakentamaan sellaiseksi, että se palvelee mahdollisimman hyvin ihmisiä, Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast kertoo.

Kirkosta on tarkoitus tulla muuntuva monitoimitila, jossa on elämää ja toimintaa aamusta iltaan.

–Kirkkorakennuksen tulee viestiä pysyviä arvoja, uskoa, toivoa ja rakkautta, mutta sen pitää pitää kyetä myös palvelemaan nykyajan elämänrytmiä ja -tapoja, Silvast määrittelee.

Vastaa kyselyyn ja kerro toiveesi tulevan kirkon toiminnasta.

Julkaistu: 20.3.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter