Loistefestari täyttää Vernissan katutanssilla ja etnolla

Tulevana lauantaina 25.3. Kulttuurikeskus Vernissassa nähdään lukuisia nuoria katutanssin ja etnisten tanssien harrastajia. Tanssille omistetun Loistefestarin Vantaan katselmusta vietetään kello 10–17.30.

Vantaan katselmukseen on vapaa pääsy. Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan tanssiryhmien esityksiä ja kannustamaan tanssijoita huippusuorituksiin. Mukaan on ilmoittautunut reilut 20 tanssiryhmää.

Vantaan katselmuksen ammattilaisraadissa ovat Anniina Tikka, Marika Peura, Teemu Korjuslommi ja Anne Nevalainen-Silva. Katsemuksen juontaa Leela Konttavaara.

Mieleenpainuvimmat esitykset nähdään festivaalin gaalaillassa

Loistefestari on pääkaupunkiseudulla joka vuosi järjestettävä kulttuurikatselmus, jonka teema vaihtelee. Tänä vuonna festivaali kutsuu koolle 10–20-vuotiaat tanssijat, jotka pääsevät esiintymään huippuammattilaisista koostuville raadeille ja saavat niiltä rakentavaa palautetta. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan palautteella halutaan kannustaa nuoria harrastajia.

Vernissan lisäksi Loistefestaria vietetään kolmen muun katselmuksen voimin. Helsinkiläisessä Kulttuuritalo Sandelsissa yleisö pääsee 25.3. ihailemaan balettiesityksiä ja 26.3. vuorossa on nykytanssi. Espoon kulttuurikeskuksen 26.3. pidettävä katselmus taas keskittyy show- ja jazztanssiin.

Loistefestari huipentuu keskiviikkona 29.3. klo 18 alkaen, kun helsinkiläisessä Aleksanterin teatterissa vietetään Loistefestarin gaalaa. Illan aikana nähdään esityksiä festivaalin laajasta tarjonnasta. Gaalan juontavat Haza Hajipoori ja Tea Khalifa. Myös gaalaan on vapaa pääsy.

Osa esityksistä edustaa pääkaupunkiseutua Nuori Kulttuuri MOVES -tapahtumassa

Loistefestarin järjestävät Vantaan, Helsingin, Espoon ja Kauniaisten nuoriso- ja kulttuuritoimet.

Festivaali on osa valtakunnallista Nuori Kulttuuri -tapahtumaa, ja Loistefestarin kiinnostavimmat esitykset pääsevät edustamaan pääkaupunkiseutua Nuori Kulttuuri MOVES -tapahtumaan Rovaniemelle 26.–28.5.

Rovaniemellä nähdään noin 150 tanssiesitystä ja tapahtumaan osallistuu noin 1500 nuorta eri puolilta Suomea.

Festivaalin kotisivut: loiste.munstadi.fi

Julkaistu: 20.3.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter