Vanhus istuu kotonaan

Tietoa kotiäänestyksestä

Jos kykysi liikkua on siinä määrin rajoittunut, ettet pääse äänestys- etkä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, voit äänestää kotonasi. Myös samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi äänestää samalla kertaa. Kotiäänestys onnistuu vain kotikunnassa.

Mikäli olet oikeutettu kotiäänestykseen, tilaa kotiäänestys vaalitoimistosta viimeistään 16.1.2018 klo 16.00 mennessä, puh. 043 825 0016 tai sähköpostitse vaalit.vantaa@vantaa.fi. Ilmoitukseen tulee laittaa äänestäjän tarkka osoite, puhelinnumero ja henkilötunnus kokonaisuudessaan sekä samat tiedot äänestävän omaishoitajan osalta. Varsinainen ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta www.vaalit.fi. Ilmoittautumislomakkeita saa myös Vantaa-infoista Tikkurilasta, Korsosta ja Myyrmäestä.

Useissa kunnan alueella sijaitsevissa sairaaloissa, vanhustenhoitolaitoksissa ja rangaistuslaitoksissa järjestetään äänestysmahdollisuus. Äänioikeutettuja näissä laitoksissa ovat ainoastaan niissä kirjoilla olevat asukkaat, ei esimerkiksi laitosten henkilökunta.

Koti- ja laitosäänestys toimitetaan samaan aikaan kuin yleinen ennakkoäänestys.

Ennakkoäänestys, vaivaton tapa äänestää

Vantaalla voi äänestää 17.–23.1.2018 kolmessatoista ennakkoäänestyspaikassa, mm. Dixin Vantaa-infossa, Kauppakeskus Jumbossa tai Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Äänestyspaikat ovat pääsääntöisesti avoinna ark. klo 9–20 ja viikonloppuna klo 10–16 paitsi Jumbo la 9 -18 ja su 11–18. Mikäli presidentinvaalissa toteutuu toinen kierros, on ennakkoäänestys 31.1. – 6.2.2018. Vantaan ennakkoäänestyspaikat.

Väestörekisterikeskus postittaa ilmoituskortit äänestysoikeudesta koteihin 16.3. Kortista käyvät ilmi ennakko- ja vaalipäivän äänestyspaikat aukioloaikoineen. Vaalipäivänä 28.1.2018 voit äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka kortissa on mainittu. Ennakkoon voit äänestää missä tahansa Suomessa sijaitsevassa äänestyspaikassa sekä ulkomailla Suomen edustustoissa ja niiden toimipaikoissa. Ilmoituskortin ei tarvitse olla mukana äänestyspaikalla, kuvallinen henkilötodistus riittää.

Kuka saa äänestää?
Lisätietoa vaaleista.

Julkaistu: 20.3.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter