Tanssin viikot täyttävät Vantaan upeilla tanssiesityksillä

Aurinkobaletti: Kaunotar ja peto / Kuva: Juha Lukala

On jälleen aika tempautua tanssin maailmaan! Perinteisiä Tanssin viikkoja vietetään ympäri Vantaata 19.–29. huhtikuuta. Luvassa on hauskoja, koskettavia ja korkeatasoisia tanssiesityksiä.

Tanssin viikkojen koko ohjelmaan voi tutustua osoitteessa vantaa.fi/tanssinviikot, mistä löytyvät myös esitysten tarkat ajankohdat ja lippuvaraustiedot.

Lapset pääsevät nauttimaan tanssisaduista ja työpajoista

Tänä vuonna Tanssin viikoilla hemmotellaan erityisesti alle kouluikäisiä. Ohjelmasta löytyy muun muassa kaksi tanssisatua. Vernissassa esiintyvän Mamia Companyn vuorovaikutteisen Sammakkolammikko-esityksen teemoja ovat luonnonsuojelu ja perheen merkitys. Lumosalissa nähtävä Aurinkobaletin Kaunotar ja peto puolestaan pohjautuu ranskalaiseen kansansatuun. Tanssia, teatteria ja animaatiota yhdistelevä esitys on lämmin kertomus hyvyydestä, myötätunnosta ja rakkaudesta.

Vantaan taidetaloissa yleisö vedetään mukaan ohjelmaan. Taidetalo Toteemissa Tanssiryhmä Kinetic Orchestran vauhdikkaan Hurjat ja rohkeat -nykytanssiesityksen lisänä on Supersankari-työpaja. Myös Tanssiteatteri Raatikon Tanssien maailman ympäri -esitys sisältää tanssityöpajan. Taidetalo Pessissä puolestaan järjestetään rentoja ja maksuttomia koko perheen katutanssityöpajoja.

Monipuoliset tapahtumat ovat tärkeä osa Tanssin viikkoja

Osana virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa Tanssin viikoilla nähdään nuorten ja ikäihmisten yhteinen tanssi-, musiikki- ja valokuvatyöpajahanke Nuoruustango – kokemuksia nuoruudesta. Lavalle astuvat Varian 10-luokan oppilaat ja Simonkodin asukkaat. Tanssiteatteri Raatikossa nähtäviin esityksiin on vapaa pääsy.

Tikkurilan lukiolla 22.4. pidettävä Tanssikatselmus Stoori kokoaa yhteen harrastajatanssijoita eri puolilta Suomea. Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan päivän päätteeksi järjestettävää yleisönäytöstä, jossa esillä on huima kirjo tanssilajeja. Tanssin viikot levittäytyy 28.4. myös kauppakeskus Jumboon, missä tarjolla on lukuisien tanssitoimijoiden ohjelmaa sekä helppoa tanssinopetusta.

Tanssin päivän gaalan liput jaettiin ennätysvauhtia

Tanssin viikot huipentuu 29.4. vietettävään Tanssin päivän gaalaan. Gaalan 30-vuotisjuhlavuoden sekä satavuotiaan Suomen kunniaksi tapahtuman pääsyliput jaettiin tänä vuonna maksutta. Liput löysivät uudet omistajansa ennätysnopeasti vain muutamassa tunnissa.

Lipun saaneita onnekkaita odottaa upea ilta: Energia Areenan lavalla nähdään muun muassa tanssijoita Wienistä, Budapestista, Brnosta, Riikasta, Amsterdamista ja Pietarista. Gaalan järjestää Vantaan kulttuuripalvelut.

Vantaa-kanava johdattaa tanssitunnelmiin: vantaakanava.fi/ballerina-kutsuu-katsomoon

Julkaistu: 13.4.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter