Taidekarnevaali on täynnä hauskaa tekemistä

Kuva: Marja Juutinen

Kulttuurikeskus Orvokissa riittää vilskettä lauantaina 22.4. kello 11–15, kun kaikenikäisille avoin Taidekarnevaali pyörähtää käyntiin.

Pääsymaksuttoman tapahtuman ohjelma houkuttelee kävijät tekemään ja kokemaan. Luvassa on elämyksellinen päivä, jonka aikana on oiva mahdollisuus tutustua vantaalaiseen taiteen perusopetukseen.

Työpajoissa syntyy niin karnevaalinaamioita kuin sanataidetta

Taidekarnevaali tarjoaa kävijöilleen useita työpajoja, joihin voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Karnevaalitunnelmaan virittäytyminen onnistuu Vantaan kuvataidekoulun karnevaalinaamiopajassa, ja savimuovailua pääsee kokeilemaan kuvataidekoulun Kuhinaa lintulaudalla -työpajassa. Taito-, käsityö- ja muotoilukoulu Helmi puolestaan järjestää Lankaleikki-kädentaitopajan. Kaikkien työpajojen toiminta on täydessä vauhdissa kello 11–14.

Vantaan sanataidekoulu kutsuu Taidekarnevaalin osallistujia heittäytymään sanojen maailmaan. 0–2-vuotiaita ja heidän seuralaisiaan hemmotellaan Katin kontti -runoleikkipajalla kello 11–11.45. Koko perheen sanataidetyöpaja pidetään kello 12–14.

Testaa soittimia sekä nauti sirkuksesta ja tanssista

Vantaan musiikkiopiston opettajat tutustuttavat ihmisiä eri soitinten maailmaan tasatunnein kello 11–14. Tule ja löydä oma suosikki-instrumenttisi! Taidekarnevaalin ohjelmassa on myös kolme koko perheen muskarituokiota, jotka alkavat kello 11.30, 12.30 ja 13.30.

Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulun huimat esitykset hurmaavat kello 12 ja 12.30. Vantaan Tanssiopiston baletti-, jazz- ja nykytanssiesityksistä taas päästään nauttimaan kello 11, 11.30, 13 ja 13.30.

Taidekarnevaalilla kurkistetaan myös tulevaan kesään: tänä vuonna Tikkurilan kesäteatterissa esitetään Uppo-Nalle ja Rohkea Reeta -näytelmä, jonka hahmot ovat mukana karnevaalitohinoissa kello 12–14. Nyt jos koskaan on mainio tilaisuus päästä Uppo-Nallen kainaloon!

Taidekarnevaalin aikana esitellään myös Taiteiden karuselli -hankkeen tuloksia. Hanke on yksi hallituksen kärkihankkeista, johon Taidekarnevaalin järjestävät oppilaitokset ovat saaneet rahoitusta Opetushallitukselta.

Taidekarnevaalin löydät myös Facebookista: facebook.com/taidekarnevaali

Julkaistu: 20.4.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter