Vaikuttaja-päivänä visioidaan tulevaisuuden Vantaata

nuoret viittaavat ja kyselevät nuorisovaltuustolaisilta

Vantaalaiset lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan kotikaupunkinsa strategiaan ja tulevaisuuteen. Vaikuttaja-päivänä 26.4. kerätään lasten ja nuorten näkemyksiä tulevaisuuden hyvästä kotikaupungista.

Millainen on huomisen Vantaa? Miten ihmiset elävät 10, 50 ja 100 vuoden kuluttua? Näitä kysymyksiä nuoret pohtivat osana kaupunkisuunnittelun tulevaisuuskuva-hanketta. Tulevaisuuskuvia käytetään Vantaan tulevan valtuustostrategian 2017–2021 valmistelussa, yleiskaavan päivityksessä sekä keskustojen profiloinnissa.

Ennen Vaikuttaja-päivää päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitoksilla ja nuorisotiloilla on tehty ennakkotehtävä, jonka kautta jokainen vantaalainen lapsi ja nuori pääsee tuomaan oman mielipiteensä esille. Ennakkotehtävä on toteutettu ryhmittäin tai luokittain kevään aikana. Vaikuttaja-päivään osallistuu kaksi edustajaa jokaisesta vantaalaisesta peruskoulusta, toisen asteen oppilaitoksesta ja nuorisotilalta.
Aamupäivän ohjelma on suunnattu alakoululaisille ja iltapäivällä vaikuttamaan kerääntyvät yläkoululaiset, toisen asteen opiskelijat ja nuorisotilojen edustajat. Ohjelmassa on pienryhmäkeskusteluja virkamiesten, päättäjien ja kaupungin työntekijöiden kanssa sekä kaikki osallistujat yhteen kokoava loppukeskustelu.

Kaikilla Vantaan koululaisilla, opiskelijoilla ja muilla kiinnostuneilla on mahdollisuus seurata päivää omissa kouluissaan, sillä Vaikuttaja-päivän keskustelut videoidaan ja lähetetään verkossa Vantaa-kanavalla.

Julkaistu: 21.4.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter