Unelmien päiväkotia rakentamassa

tanssivia lapsia

Kaikissa Vantaan päiväkodeissa lapset ovat valmistelleet henkilökunnan kanssa uutta varhaiskasvatussuunnitelmaa, joka otetaan käyttöön elokuussa. He ovat piirtäneet, maalanneet, kuvanneet ja kertoneet omia ajatuksiaan siitä, mitä on hyvä varhaiskasvatus. Lasten ajatukset on otettu huomioon suunnitelman valmistelussa ja heidän kuvituksiaan käytetään lopullisessa suunnitelmassa.

Varhaiskasvatussuunnitelma ohjaa kasvatustyötä kaikissa vantaalaisissa varhaiskasvatusyksiköissä. Sen perusteet on laadittu Opetushallituksessa, mutta jokainen kunta tekee lisäksi oman suunnitelmansa. Suunnitelmaa tehdessä on kartoitettu, mitä tehdään jo hyvin ja mitä pitäisi kehittää. Kaikki asianosaiset pääsivät vaikuttamaan suunnitelmaan: niin lapset, huoltajat, henkilökunta kuin yhteistyökumppanitkin.

Päiväkodeissa ja kerhoissa on järjestetty pitkin vuotta tilaisuuksia, joissa huoltajat ovat päässeet osallistumaan valmisteluun. Kevään aikana he pääsivät myös kommentoimaan suunnitelman luonnosta. Yli tuhat huoltajaa osallistui suunnitelman valmisteluun jo viime syksynä vastaamalla kyselyyn.

Opetuslautakunta on hyväksynyt uuden varhaiskasvatussuunnitelman 15.5.2017.

Julkaistu: 19.5.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter