Hammashoidon päivystys keskitetään Tikkurilaan

Suun terveydenhuollon päivystys keskitetään Vantaalla Tikkurilan terveysaseman hammashoitolaan 13.8.2018 alkaen. Päivystys on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.00 – 14.00.

Hammashoidon päivystyksessä hoidetaan kiireellistä ja puolikiireellistä hammashoitoa tarvitsevia aikuispotilaita. Päivystykseen varataan aika suun terveydenhuollon ajanvarauksesta numerosta 09 8393 5300 (ma-pe klo 7.30 -14.00).

Ajanvarauksessa annetaan suuntaa antava aika, jolloin hoito pyritään aloittamaan riippuen päivystyksen asiakastilanteesta. Vastaanottokäynnin pituus joustaa asiakkaan päivystyksellisen hoidon tarpeen mukaan.

Päivystys keskitetään Tikkurilan terveysaseman hammashoitolaan keskeisen sijainnin ja hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Päivystyksessä on käytössä hammashoitolan laajennuksen myötä tulleet uudet kuusi hammashoitohuonetta.

Tikkurilan terveysaseman hammashoitolan päivystysyksikössä on yhteensä yhdeksän hoitohuonetta, joista kuusi on päivystykseen ja kolme puolikiireelliseen hoitoon. Yksikössä työskentelee suuhygienisti-hammaslääkäritiimi sekä päivystyshammashoitaja, joka vastaanottaa kiireellisen hammashoidon asiakkaita ja tekee tarvittaessa hoidon esivalmisteluja. Suuhygienisti tekee aikuispotilaiden suun terveystarkastuksia ja suuhygienistipalveluja, kuten hammaskiven poistoa. Samalla käyntikerralla on mahdollista saada myös hammaslääkärin palveluja.

Päivystyshoidon keskittämisen tavoitteena on nopeuttaa palvelua ja hoitoon pääsyä. Useimmiten eri ammattilaisten yhteistyöllä saadaan hoidettua mahdollisimman paljon kuntoon yhdellä käyntikerralla. Uusi keskitetty malli nopeuttaa kaikkien asiakkaiden osalta kiireettömään hoitoon pääsyä, sillä päivystyksen jatkohoitoaikoja tarvitaan tällöin entistä vähemmän.

Toimintaa kehitetään saatujen kokemusten ja palautteen perusteella. Palautetta toiminnasta voi antaa henkilöstölle suoraan, asiakaspalautekaavakkeella hammashoitolassa tai Vantaan kaupungin nettisivujen palautepalvelun kautta.

Suun terveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystys järjestetään entiseen tapaan pääkaupunkiseudun hammashoidon yhteispäivystyksessä Haartmanin sairaalassa Helsingissä. Yöpäivystys kiireellisille tapauksille, joiden hoito ei voi odottaa seuraavaan päivään, on Töölön sairaalassa Helsingissä.

Julkaistu: 5.7.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter