Aloitteen riita- tai rikosasian sovitteluun voi nyt tehdä sähköisesti

Vantaan riita- ja rikosasioiden sovittelutoimisto ottaa käyttöön sähköisen asiointipalvelun 1.2.2017 alkaen. Oma Vantaa -asiointipalvelussa voit nyt lähettää helposti aloitteen riita- tai rikosasian sovitteluun verkossa.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu on lakisääteistä, maksutonta, koko väestölle tarkoitettua palvelua, jossa rikoksen tai riidan osapuolille järjestetään mahdollisuus käsitellä tapahtunutta turvallisessa ilmapiirissä puolueettomien sovittelijoiden ohjauksessa.

– Sovittelu tarjoaa mahdollisuuden rakentaa sovintoa. Sovittelutapaamisessa osapuolet kohtaavat toisensa ja etsivät kaikkia tyydyttävää ratkaisua, kertoo Vantaan sovittelutoimiston esimies Tiina Snellman.

Aloitteen sovitteluun voi tehdä kuka tahansa asiaan osallinen. Vain lähisuhdeväkivallan sovittelussa aloitteen tekeminen on rajattu poliisille tai syyttäjälle. Kansalaisen itse tekemä riita-asian sovittelualoite voisi koskea esimerkiksi naapuririitaa, jota ei ole tarkoituksenmukaista lähteä puimaan rikosprosessilla. Riita-asioina on soviteltu myös koulukiusaamis- ja lemmikkitapauksia.

Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sähköinen tunnistautuminen mahdollistaa myös toisen puolesta asioinnin.

Sähköisiä Oma Vantaa -palveluita otetaan käyttöön vaiheittain. Oma Vantaa -palveluiden kehitystä voi seurata blogista.

Tee sähköinen sovittelualoite tästä
Huom! Kirjoita viestikenttään osapuolten nimet ja yhteystiedot sekä lyhyt kuvaus soviteltavasta asiasta.

Lue lisää sovittelutoiminnasta täältä.

Julkaistu: 2.2.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter