Lapsen lukutossut ja kirja.

Alle kouluikäisille

Päiväkotiryhmät ovat tervetulleita kirjastossa järjestettäville avoimille satutunneille. Lisäksi ryhmille voidaan järjestää omia satutunteja esimerkiksi jonkin tietyn teeman mukaan.Kirjastoissa on järjestetty satutunteja muun muassa pääsiäisestä, joulusta, metsäneläimistä, vanhoista ajoista ja esikoulun aloittamisesta. Mahdollisia satutuntiteemoja löytyy myös Helmet.fi-lastensivuilta. Isojen ryhmien on hyvä ilmoittaa osallistumisestaan etukäteen.

Päiväkotiryhmille järjestetään kirjastossa myös leikinomaisia kirjastoesittelyjä. Esittelyn yhteydessä voidaan puhua esimerkiksi

  • kirjojen hyvästä käsittelystä,
  • kirjaston järjestyksestä,
  • omasta kirjastokortista ja
  • lainaamisesta ja palauttamisesta.

Tarvittaessa kirjastot kokoavat päiväkodeille tiettyyn aiheeseen liittyviä aineistopaketteja. Kirjastoon on hyvä olla yhteydessä vähintään viikkoa ennen kuin tarvitsette aineistoa. Päiväkotiryhmille voidaan myös tehdä oma kirjastokortti aineiston lainaamista varten.

Päiväkotiryhmät voivat suorittaa Satudiplominlukemalla yhdessä ryhmänä Satudiplomilistalta määrätyn määrän kirjoja. Päiväkodit merkitsevät ylös luetut kirjat, ja lopuksi kirjasto myöntää ryhmälle Lukudiplomin. Tarkemmat ohjeet löytyvät Helmet-lukudiplomisivustolta.

Kirjastoissa on kokeiltu myös päiväkoti-ikäisten mediakasvatushetkiä. Lisätietoja oman lähikirjastosi päiväkodeille tarjoamista palveluista saat kirjaston henkilökunnalta. Kirjastojen yhteystiedot löydät Helmet.fi-sivustolta.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter